Winter

Oostenrijk, Gröbming

Zo dat was vroeg en ik schrok wakker van de wekker. Theresa wakker gemaakt en die doet het meeste zelf. Dan om half 7 Sabrina wakker gemaakt en die was vanmorgen een treuzelkind. Maar op tijd op weg om haar naar school te brengen. Komen we bij de kerk was alles geblokkeerd door een grote vrachtwagen. Dus omgekeerd en helemaal terug en dan bij de rotonde bij de MEZ de Hauptstrasse in en dan zo om gereden. Het is nu helemaal een gekkenhuis want ze zijn overal in Gröbming bezig en de umfahrung is afgesloten wegens weg werkzaamheden. De B320 is nu bij Gröbming, bij Stainach en bij Worschach soms deels afgesloten soms helemaal. Ik ben uitgestapt en heb Sabrina afgegeven en ben dan doorgelopen naar de sportschool. Jan is terug naar huis gegaan.
Van de sportschool naar huis terug gelopen. Het was echt koud met maar 2 graden. Thuis gekomen douchen en omkleden.
Ik ga tussen de middag maar pannenkoeken bakken. Sabrina wordt om half 12 door Jan opgehaald. Theresa wordt vanmiddag door Ingrid van school gehaald en die gaat dan met haar naar de orthodontist en brengt haar dan terug naar ons. Jan zou eigenlijk in het ziekenhuis zijn. We hebben het zo gelaten want weinig zin om voor Ingrid taxichauffeur te zijn.
Jan kwam met Sabrina thuis en ik had de pannenkoeken gebakken. Terwijl we aan het eten waren kwam Jannick thuis. Die heeft ook pannenkoeken gegeten. Hij zei ook dat Theresa nog later thuis komt want ze gaat ook nog met Ingrid naar de huisarts. Haar voet wil niet genezen dus moet ze weer. Dus Ingrid had gebeld en ze kon dus gelijk vandaag al.
Jannick ging slapen na het eten. Hij zei ik kan niet voor tienen slapen en hij moest er om 2 uur uit. Vannacht moet hij er ook weer vroeg uit.
Wij hadden het koud dus de kachel aangemaakt die snort lekker en het is nu ook behaaglijk.

Dinsdag23 april
Vanmorgen ruim wakker voor de wekker van 6. Dan om 6 eruit en eerst Theresa wakker gemaakt . Dan wilde ik de spullen van Sabrina ophalen en vond ik Sabrina onder de poep in de gang. Het kind had diarree. Dus eerst haar uitgepeld en gewassen. Dan ben je wel wakker. Jannick gebeld om te vragen hoe verder en in overleg besloten dat ze thuis blijft. Jannick belt haar begeleidster en de school. Dan kijk ik naar buiten en de winter is terug, alles wit en het sneeuwt grote vlokken. Jannick is er niet blij mee. Hij rijdt vandaag de nieuwe vrachtwagen , eers ophalen in Sattled dan naar Graz voor de invoer.
Er staan er nog 2 of 3 die gedaan moeten worden maar je krijgt zo slecht een afspraak om ze in te voeren. Eigenlijk hadden ze allen al op de weg moeten zijn. Theresa zat te kieskauwen, gisteren bij de ortho vandaag pijn en kan ze moeilijk eten.
Ik had Christine een berichtje gestuurd dat ik een ziek kind heb en ik daarom niet kom. Kreeg een berichtje terug dat ze net wilde schrijven dat ik thuis moest blijven omdat het weer zo slecht is. Dus nu heb ik geen haast, Sabrina zit in mijn bed, ik nog in mijn badjas alleen Jan is klaar.
Theresa is de deur uit. Het is nu even na 7 en het gevoel dat ik al een morgen achter de rug heb.
De rest van de dag van alles en nog wat. Middageten gemaakt en gegeten. Dan om half 4 naar de dierenarts met Felicia want nu lag haar hele poot open. Dierenarts denkt stress en de behandeling die ik was gestart is goed maar toch nog een week extra antibiotica en speciaal spul om haar poot te wassen. Verder nog wat oppep voedsel. Rekening alweer 110 Euro. Maar verder is alles goed met haar. Sabrina moest mee want Jannick was nog niet terug. Theresa was rond half 6 thuis en Jannick gelijk erna- Nog even koffie gedronken en alles doorgesproken. Ingrid had gebeld of de kinderen dan tot donderdag mogen blijven want ze wil Sabrina de rest van de week thuis laten blijven maar zij moet woensdag en donderdagmorgen werken. Ik vind het niet erg en de kinderen ook niet. Morgen is Theresa gelijk uit school naar ons en geen opvang. Dat was al afgesproken want Theresa zou eigenlijk ergotherapie hebben maar nu ook maar even niet.
Er zijn grote problemen door de erge sneeuwval met 30 tot 50 cm erg veel. Bij ons is het in de loop van de dag steeds meer omhoog getrokken en de sneeuw verdween bij ons. Veel mensen rijden al zomerbanden, wij nog niet gewoon nog de winterbanden erom heen. Veel vrachtwagens blijven hangen , bomen op elektriciteitsleidingen waardoor veel mensen zonder stroom zitten.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

De berichten zijn inderdaad niet mals. Veel sneeuw ook in de lagere delen.

Annemarieke 2024-04-24 22:49:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.