Rommeldag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen rondom 7 wakker en ik dacht wat tv kijken. Dan gaat de telefoon en het was Jannick. Ik sta bij de Spar en ik haal ontbijt . Kunnen we dan boven ontbijten?. Dus ja hop eruit en aangekleed en tafel dekken. Iedereen kwam boven en zeer genoeglijk begin van de dag. We zaten nog aan tafel toen de videoconference van Theresa begon die dit keer naar de huiskamer verdween. Dan kwam de schoorsteenveger en Jannick verdween naar de kelder. Kwam tussendoor een koffie voor de schoorsteenveger halen. Dan verdween echt iedereen naar beneden maar om half 11 waren daar Theresa en Sabrina weer . Theresa is nog huiswerk aan het maken en dat kost soms wat tijd als ze iets wil weten. Ze heeft een vulpen van Ingrid gekregen en ze zei maar hij doet het niet. Ik gekeken en er zat wel een vulling in maar andersom. Dus die goed gedaan en zie ze kan ermee schrijven. Ze schiet vandaag niet op en zit maar te dralen. Jannick en Meli zijn naar het gemeentehuis. Ze wilden groen weggooien maar de bak was weg heeft Ingrid meegenomen. Dus ze zijn een nieuwe halen bij de gemeente en nog wat andere dingen doen.
We eten vandaag Mac and Cheese dus niet veel werk eraan. Theresa heeft de ballen van het ballenbad in een grote zak gedaan en daarvoor heb ik in die tijd haar werkbladen geprint.
Gisteravond heb ik onze aanmelding bij het land Steiermark gedaan om op de inentingslijst te komen. Netjes vandaag bevestiging gekregen.
Straks alvast het ballenbad en muziekkleed op de Tauschburse zetten . Verkopen we het niet snel gaat het allemaal naar de Caritas. Maar die is ook door de Corona dicht maar gaat het open dan brengen we alles wat we verzameld hebben weg. Alles wat naar het grof vuil moet zetten we buiten want pas vanaf april is het meestal weer gratis wegbrengen.
Jannick en Meli kwamen bij de gemeente naar buiten en Ingrid kwam er binnen. Helaas geen groenbak die zijn er momenteel niet. Verder is Meli nu ingeschreven en heeft ze ook haar nieuwe kentekenplaten want ze valt nu in een ander Bezirk.Ik ben nu op mijn nieuwe internet .
Verder heeft Jannick al 2x papieren naar de dealer gestuurd en allebei de keren niet aangekomen. Nu Gaat hij samen met Meli naar Weiz zodat ze ter plekke alles kunnen tekenen en ze doen dan gelijk de sleutel programmeren. Er werkt werkelijk niets tijdens de Corona crisis. Hij heeft het huiswerk van Theresa gelijk verzonden dus die is nu ook eindelijk klaar. Hij heeft voor mij boven eigen internet aangesloten. Gelijk onze telefoons en tv plus laptop erop aangesloten. Het handige eraan is dat deze box binnen Europa kan worden gebruikt en je het dus kan meenemen. Beneden houdt hij een vaste aansluiting voor hen zelf. Zo eerst de oven aan doen en voor ons dan maar eten maken.
Ik was al aan het schrijven maar ik moest nog dit en Jannick moest wat op de pc en toen zette ik het uit zonder opslaan. Een deel was er nog een deel weg. Tja soms gaat het mij ook allemaal even boven het hoofd. Nu wordt het eten nog laat want het wordt zeker 13.15 voorhet uit de oven komt. Nog even snel het ballenbad en het muziekkleed naar beneden gebracht. Mijn droger leeggeruimd, een was aangezet, de vaatwasser gevuld aangezet en leeg maakt. Maar goed dat het eten niet veel werk was.
Jan is nu mijn kruimeldief aan het ophangen. Ik werd gek van elke keer de stofzuiger halen en in elkaar zetten en weer opbergen. Ook nog even de speelgoedbakken in het kastje van Sabrina doorgegaan en alles eruit gehaald wat er niet in hoort en weer kleren van Theresa en sokken van Sabrina gevonden. Wat babyrammelaars eruit gehaald die kunnen ook wel weg. Het is een zonnige dag met wolken en het is nu kwart over 2 en we hebben de zon nog heerlijk binnen staan. Heel lang de deur naar buiten open gehad en de katten buiten. Door de storm van de laatste tijd kan ik door mijn ramen niet meer fatsoenlijk naar buiten kijken. Dus dat moet ik ook nog een keer doen maar nu even niet. De binnenkant van het glas van de deuren zie je precies hoe hoog Sabrina komt met haar handen dat is tot aan de deurklink. Als Jan klaar is wil ik even wat in de kinderkamer gaan doen met Theresa. Want die moet door de rotzooi naar haar bed zien te komen. Ingrid heeft echt zooi achter gelaten. Neemt ze speelgoed mee en laat de dozen en verpakkingen liggen die mogen wij weggooien. Alles wat ze niet wilde meenemen heeft ze laten liggen maar daar waren al dingen bij die ik al weg wilde gooien maar nee dat moest bewaard worden.
Ik heb alle kleding van de kinderen in de kasten, van Sabrina was alles er wel maar van Theresa was er van alles wat ik gevonden heb. Dat ligt nu in de kast en hoeft ze niet te zoeken als ze moet skien of turnen ook haar zwemspullen allemaal bij elkaar. Ik heb zelfs een lege mand in haar kast. Ze had al het prullaria in de bakken van Theresa em het fatsoenlijke speelgoed is weg op de lego friends na. Dus al het lego friends in de bakken en de rest nu op de grond en morgen weer een dag. Alles wat weg kan in een doos in de keuken gedaan dan kunnen ze zelf alles weggooien. Want er zijn geen afvalbakken. En een bak met spullen daar moeten ze even naar kijken en besluiten of ze die nog willen of niet. Er is bv een rompertje bij die Sabrina kreeg van de brandweer met haar naam maar dat moet dan wel ergens opgeborgen worden . Maar ook veel kleine nieuwe babydingen Om 17 uur wasren Jannick en Melanie terug. De 16e heeft Jannick met Ingrid een afspraak bij de Rechtsanwalt. Ze had nl vanmorgen gezegd dat ze het wel snel achter zich wil laten , dus Jannick dat geregeld en nu was het wel erg snel. Alles van de auto nu geregeld. Het kost allemaal tijd maar moet wel gebeuren.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Dit soort zaken kosten heel veel energie en tijd. Maar uiteindelijk komt alles goed. 😘

Annemarieke 2021-02-03 21:33:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.