Het blijft winters en nog geen lente in zicht

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen op tijd wakker en om 8 uur kwam Sabrina die alleen maar bij mij wilde en tegen me aan liggen. Dus Jan opgestaan en ik toen ze een naar Sesamstraat zat te kijken snel aankleden. Dan kwam Mama terug en wilde mij wel weg brengen maar ik ben gaan lopen met Jan samen.Het sneeuwde en af en toe wat regen maar niet heel koud. Naar de fysio praktijk Dynamis om mijn zolen op te halen . Dan moest ik nog wel even balen want de rekening krijg ik pas over 6 weken dus die kan ik nog niet indienen ook al heb ik het al betaald. Dus dat duurt nog even voor ik geld terug zie . Met mijn nieuwe zolen in de schoenen (189 eurootjes) naar beneden gelopen en even de ontkalker opgehaald in de Mez. Dan naar huis en we kwamen aan de Kammimbiss voorbij (die nog dicht is) maar daar hing aangeplakt dat hij Karfreitag met Stecklfisch staat dus even aangeklopt want zijn auto stond er. Voor ons eentje besteld. Lekker dat eet ik graag , Jan niet zo vandaar maar eentje besteld. Ik denk dat ze in de rij staan vrijdag want hier wordt op vrijdag normaal al vis gegeten en dan op Karfreitag zeker. Ook even aan Ingrid doorgegeven dan kan Jannick bellen als ze ook willen.
Thuisgekomen eerst koffie en de krant. Ingrid kwam ook een bakkie doen.
Middageten maken een aardappel anders schotel in de oven gemaakt. Dan zitten we aan tafel om te eten en ben ik vergeten vlees te maken dus vandaag maar zonder.
De schotel is zo veel dus morgen nog een keer en dan maak ik er wel vlees bij anders gaat Jan protesteren. Ondertussen was het flink gaan waaien en af en toe flinke sneeuwbuien. Het blijft gelukkig bij ons niet meer liggen maar de bergen zijn weer tot net bov,en ons helemaal wit. Ziet er niet echt uit of we lente hebben.
Ik ben maar weer eens met fotos aan de gang gegaan en zo waar kon Jan er enigen dateren.
Dan kwam Theresa spelen en ook de babyfoon even want Ingrid ging dingen weg brengen naar de gemeente en een doos met kleertjes terug naar een vriendin. Ze heeft nog steeds hun oude 2 persoonsledikant die Reini wil hebben ook zijn 1 persoons met bodem en matras staat nog hier. Dat zijn sta in de wegs. Dan 4 rieten kuipstoelen die ze kwijt wil , de kinderwagen van Edith , haar eigen kinderwagen die ze zo lang het slecht weer is nog nodig heeft voor Sabrina. Maar dat is al met al heel veel plaatsvreters. De kinderwagen van Edith heeft ze genomen voor Sabrina om dat die naar je toe kijkt en haar eigen niet. Maar dan heb je 2 van die grote sta in de wegs. Sabrina zal lang gaan duren voor ze gaat lopen dus een wagen heb je nodig maar ze hebben ook nog een buggie. Jannick moet dringend in zijn hok beneden dingen opruimen want zijn slaapbank die er staat moet eruit en de slaapbank die ze nu in hun huiskamer hebben staan moet naar beneden als hun nieuwe zithoek komt. Dus tja er is nog een berg werk te verzetten.
Ik heb Jannick gevraagd of hij op 1 mei naar Graz wil gaan maar nee hij weet het nog niet ook met werken en zo daar baal ik wel van. Hij moet gewoon een keer zeggen die dag vrij en niets. Als ik me nu niet aanmeld voor de Koningsdag is er geen plaats meer. We zouden afgelopen weekend eigenlijk met de Feistritzbahn gaan had ik al maanden geleden geboekt maar ook dat heb ik af moeten zeggen. Het is wel jammer voor Theresa want ja die ging altijd met ons ergens heen. Mama druk met Sabrina , papa altijd werken of brandweer of RK of wat dan ook. Ik kan niets met een auto voor de deur en andere mogelijkheden duren te lang en dan wordt het ook al snel heel duur omdat je moet overnachten.
Kreeg een kaartje van Katharina de moeder van Ingrid ook al is ze op de Reha na haar heup operatie. Daar word ik blij van maar dat ik het papier terug krijg van de Vorsorgekasse die ik had ingevuld en Jan nog wat geld van terug krijgt. Zogenaamd omdat ze de Iban niet konden lezen maar ondertussen wel de vraag om er een kopie van een paspoort bij te doen hadden ze niet omgevraagd. Dus ook dat geld komt even niet.
oor de mensen die de vruchtbaarheid willen bevorderen of huis en dieren beschermen het is nu de tijd.

Osterwasser
Nach altem Volksglauben soll am Ostertage geschöpftes Wasser Mensch und Tier vor Krankheit schützen und im Haus versprüht, gegen Ungeziefer helfen. Das Wasser wurde schon früh am Ostersonntag von der Quelle geholt, weil dieses Osterwasser die Fruchtbarkeit förderte, wenn es schweigend nach Hause gebracht wurde.
Mit "Osterwasser" meint man aber heute wohl eher das in christlichen Kirchen beim Ostergottesdienst in der Osternacht zum Sonntag geweihte Wasser. Kinder werden damit getauft ((Taufwasser). Mit dem in der Osternacht geweihten Wasser beprengte man Vieh, Haus, Garten und Felder; das sollte Segen bringen. Weihwasser begegnet uns aber auch in anderen Religionen. Das Sich-Bekreuzigen, Sich-Benetzen mit Weihwasser ist überall ein Zeichen der Reinigung.
In Australien bewahren Brautpaare das am letzten Osterfest geweihte Osterwasser bis zum Hochzeitstag auf und bespritzen sich auf dem Kirchgang zur Hochzeit damit. Das soll der Ehe Glück bringen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.