Er komt altijd weer shit.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen werd ik om half 6 wakker van de wekker , de babyfoon aangezet en nog een beetje dommelen. Ik kon gisteravond niet in slaap komen en dan is het al snel half 6. We hadden gisteravond de kinderen in bed gestopt en de babyfoon aangezet, Meli en Jannick waren thuis gekomen en Meli kwam wat later boven , heel erg van streek en van wat ze vertelde was ook ik uit mijn doen. Ingrid beschuldigd Meli van Sexuelle Belästigung, ze laat Theresa niet haar zelfstandigheid . Wij hebben een deurbel die als er iemand voor de deur staat automatisch bericht stuurt naar Jannick en ook Meli heeft het. Dat is makkelijk als er een postbode voor de deur staat of iemand anders want ze kunnen dan ook met degene spreken. Door toeval zag Meli het op haar telefoon dat Ingrid voor de deur stond maar ze had nog niet aangebeld. Danbuigt ze zich naar Theresa en Theresa kreeg instructies voor de deur. Meli is niet haar moeder enz. Jannick neemt alles op wat er voor de deur gebeurd en slaat het ook op. Ik heb nadat ze gebeld had de deur open gemaakt en nog even staan praten en ze zegt niets tegen mij obver wat dan ook, Ze werd pissig toen ze zei dat Sabrina ziek was en ik haar zei dat dacht ik al dat ze ziek zou worden. Want ze was stierlijk maar zo kwam ze al bij Ingrid vandaan en ze was zo kort bij ons dat we dan denken een beetje acclimatiseren, ze was niet ziek , ze had geen verhoging of koorts , geen vlekjes of andere aanwijzingen dat ze ziek zou worden. het was meer zo´n gevoel.Ze had de auto bij Ingrid onder gekotst toen ze naar haar moeder ging. Toen ik vroeg of ze al een kamp voor Theresa had gevonden zei ze nee er zat niets bij. Ik vond ze stuk voor stuk leuk en de prijzen waren ook net tussen de 60 en de 120 Euro voor een week. Jannick heeft haar nog vanaf Spielberg gebeld schijnbaar en de woede bij hem was zo groot dat we hem nauwelijks tot rust kregen. Het feit dat we haar niet in de kaart willen spelen en haar geen stok willen geven om te slaan is wat je dan tegen houdt om iets te doen waar je de rest van je leven spijt van hebt. Maar waar leidt het allemaal heen. Meli die er kapot van was . Jannick die zo wat barstte van woede . zelfs Jan zat op de stoel en kon alleen maar zeggen wat mankeert ze , is ze niet goed bij haar hoofd en ik wist niet goed wat ik moest voelen. een mengeling van woede en verdriet.
Meli had nog met Theresa gesproken want die was schijnbaar nog wakker en ze wilde met meli alleen spreken. Dan komt eruit waarmee ze onder druk wordt gezet door ingrid en Meli overstuur en die heeft Theresa ook gezegd dat als ze deze dingen rond moet vertellen dat Meli daarvoor in de gevangenis kan komen en dat het niet zo maar iets is en dat je dit niet mag zeggen als het niet waar is. Maar Theresa is dus wel eerlijk en verteld dus wel deze dingen .Ze durfde het schijnbaar niet te vertellen waar Papa bij is. Wat doe je dan een kind van 8 jaar aan. Theresa lijdt extreem onder de situatie , het enige wat wij kunnen doen is haar veel liefde en aandacht geven. Ook heeft Ingrid gezegd dat ze niet wil dat Theresa of Sabrina Meli omhelst in het openbaar. Dat is namelijk gebeurd bij de blokfluit uitvoering . Dat doen de kinderen zelf zoals ze ook ons omhelzen doen ze dat ook bij Meli en Papa.
Meli mag de kinderen dus niet in bad doen want dan beroerd ze hen onzedelijk , en ontneemt Theresa haar zelfstandigheid door haar te helpen. Ik help haar ook en ben dan meestal zelf bloot omdat ik zo nat gesproeid wordt. Ik doe eerst Sabrina en was haar haartjes en zo , spoel haar af en geef haar aan Jan die haar dan afdroogd en in de slaapkamer op bed zet, In de tussen tijd gaat Theresa onder de douche en ik geef haar alles aan . Ik geef haar shampoo, en conditioner en zeep. Ik zeg haar waar nog zeep is en als het niet lukt spoel ik het eraf. Dan gaat ze ook naar Jan en die droogt ook haar goed af en dan in de slaapkamer doet ze zelf haar slaapspullen aan en ik help Sabrina. Dan hebben ze meestal nog tijd om in bed TV te kijken. Theresa kan ook alleen naar school lopen maar ze vindt het nou eenmaal gezellig om samen met Opa te gaan. Ook Leni loopt meestal mee. Hij brengt haar alleen een stukje en steekt haar over. Hij haalt haar ook af en loopt haar tegemoed. Is dat zelfstandigheid ontnemen? Zelfs als Meli en Papa thuis zijn komt ze in de avond vragen Opa je gaat morgenochtend toch mee? Dan doet Opa dat en brengt Meli Sabrina weg. We leven eigenlijk in een harmonie met elkaar hier in huis. Er is altijd iemand voor de kinderen ,en dan geen oppassen maar Opa en Oma , Meli of Papa .

Theresa was vroeg uit om half 12 dus Jan haar gaan halen. Ze had geen huiswerk dus alle tijd voor haar zelf. Het werd in de zon best warm maar de harde wind maakt het onaangenaam, Veel bewolking. Sabrina komt het bed niet uit. We hebben wel aan de tafel gegeten, aardbeienknödel met Brosel. Sabrina eet niet echt. Hoewel ze vanmorgen geen ontbijt wilde en om half 11 at ze het bij Jan allemaal op. Ik was al expres later gaan middageten , ze at wel wat maar niet veel. Gelukkig drinkt ze wel goed. Ik denk dat ze gewoon even tijd voor haar zelf nodig heeft en even gewoon niets. Ze maakt lange dagen en moet altijd wat en dat allemaal naast de Kiga waar ze ook van 8 tot 13 uur is. Ik heb Ingrid al gesproken en morgen mag ze ook thuis blijven. Ik heb Jannick ook gesproken en die was behoorlijk down. Hij belt altijd om te vragen of thuis alles goed is. De tijd schiet op alweer half 3.
Later nog met Jannick gesproken en hij ging bij de huisarts een verwijzing halen. Ik doe therapie gesprekken en hij wil ze nu ook gaan doen want hij heeft angst dat hij zijn vrachtwagen tegen een boom zet omdat hij zo vol woede zit en niet waar naar toe ermee. Heel verstandig en heel volwassen zou ik zeggen.
Sabrina viel op mijn schoot in slaap en Jannick haar in bed gaan leggen en gelijk Theresa meegenomen.
Ik heb al de hele dag hoofdpijn en kon vannacht ook niet in slaap komen dan blijft het maar malen in mijn hoofd.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

❤️🙏❤️

Annemarieke 2021-07-06 22:33:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.