Niets is veranderlijker dan............???

Oostenrijk, Schladming

Freitag 6.Mai
Weer een heerlijke zonnige warme dag na eerst vanmorgen nog nevel gehad te hebben. Jan heeft vanmorgen in de badkamer gewerkt en ik op Theresa gepast want Ingrid was naar de arts. Om half 12 zijn Jan en ik naar Schladming gegaan, eerst lunchen bij de Stefflbäck en dan naar het LKH waar ik om half 2 een afspraak had bij de handchirurg. Voorgesprekje, fotos maken en dan het gesprek met de arts en een leger co assistenten. Het was hem helemaal duidelijk symptomen kwamen met oorzaak overeen en hij bood me aan om al snel te opereren dus de 23 Mai ga ik het ziekenhuis in en donderdags of vrijdags kom ik er uit. Hij haalt het Vieleckbein eruit omdat die totaal aan alle kanten door arthrose is aangedaan en dat was duidelijk te zien op de fotos. Snap dan ook niet dat op de fotos die in Liezen gemaakt zijn niets te zien zou zijn. En ik dus gewoon niets mankeerde terwijl ik al 7 jaar problemen heb en het steeds erger word. Aan de ene kant opgelucht aan de andere kant toch wel weer even zuchten. Ik krijg geen prothese maar het wordt met een Körpereigenen sehne een schlinge gemaakt zodat de vingers in de normale stand blijven zonder dat botje. Daarna zou ik 6 weken gips krijgen maar dat kan mijn huid niet verdragen dus het wordt iets afneembaars zodat ik kan luchten.Anders is mijn huid gewoon ontstoken ,open en weg. Ik weet nog niet of ik volnarcose of regionaal verdoving krijg hoor ik pas de dag er voor. Het hele gedoe duurt minimaal 3 maanden en dus precies op tijd klaar en dan op vakantie naar de Thermen.
Jan wilde nog een terrasje pakken maar veel is nog dicht maar Niedl in Schladming is open en heeft een heerlijk terras in de zon. Dat werd het eerste ijsje van het seizoen. Thuisgekomen ging Jan weer aan het werk in de badkamer , Jannick ging eten halen bij de Kammimbiss en wij besloten om ook maar een hamburger te gaan eten dus hij nam voor ons gelijk mee. Dat was de lekkerste hamburger die ik gegeten heb. Een echte vleesburger en behoorlijk groot gegrild met salade en zo, cheddarkaas , uitgebakken spekje en zijn zelfgemaakte sausje op een lekker broodje.
Nu begint het weekend maar dat weekend gevoel hebben we al een paar dagen.
Niets is veranderlijker dan het weer zeggen ze maar Jannick kan er ook wat van. Na nog een nacht nadenken gaat hij toch niet voor het rode kruis werken. Hij blijft bij Pröck, heeft het naar zijn zin, valt door het lichamelijke werk af, verdiend goed en leert heel veel. Bij het Rote Kreuz zijn al enige tijd behoorlijk bestuurlijke problemen in de regio en Jannick zei dat hij om de een of andere onverklaarbare reden zich er niet goed bij voelde en daar maar gevolg aan heeft gegegeven door het toch niet te doen. Hij zoekt op zijn gemak verder en hij heeft werk.
Tja wat kan ik daar op zeggen?


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.