Dagje inkopen doen

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen zeer net om 7 uur wakker. Fiep kon zich niet in houden want die wilde dat ik er gelijk uit kwam om hem eten te geven. Zo uitgehongerd alsof hij in geen maanden wat gehad heeft. Er staan gewoon knabbeltjes maar hij wil toch nog erbij. Hij vreet de lekkere eruit en laat dan de rest staan maar als hij echt honger heeft vreet hij die ook op. Maar wel eerst die van Felicia.
Om 8 opgestaan , douchen aankleden en ontbijt en dan aan de koffie.

Dennis zijn poes had pas een ongeluk gehad en helaas niet overleefd. Nu heeft hij een nieuw liefje een 3 jaar oude poes Maya.

Marjanne dit was een kast van Ingrid had ze ergens gekocht met een opzetkast. Ze gebruikte hem als boekenkast maar erg onhandig want de kast was zo diep dat er 2 rijen boeken achter elkaar stonden. Nu heeft Jan de planken er in vast geschroefd zodat ik hem kon kantelen en met 4 grote bakken erin voor Sabrina´s speelgoed. Momenteel speelt ze graag ergens aan en zet ze graag popjes ergens op. Hergebruiken en dan weg er mee als we het niet meer nodig hebben.

Vandaag maar eens op jacht bij de Action in de hoop dat ze nog van die verduisteringsgordijnen hebben.

Eerst kwam Ingrid met Sabrina koffie drinken daarna zijn Jan en ik naar Liezen gereden. Het is 18 graden maar zwaar bewolkt en af en toe een regenbui. Ideaal weer om te shoppen. We zijn gelijk naar de Action gereden en daar was het helaas pindakaas. Ze haddenm nog 2 gordijnen 1 licht en 1 donker en komen niet meer . Toch die 2 meegenomen heb enige mogelijkheden die ik ga bekijken. Nog leuke blikken vlinders voor aan de wand aan Sabrina´s kant meegenomen. Ik vond een mooie bureaulamp voor Theresa dus een lamp erbij gezocht. Ook dat was de laatste. Nog zakjes met nep fischermannfriends meegenomen. We vinden die beide lekker en ze hadden weer onze favorite smaak salmiak. Ze hadden zakjes met van de frietsticks daar maak ik dan voor bij de rijsttafel een gerecht van. Ook hadden ze weer Katjang pedis of wel pittige pinda´s. Dan nog even wat inkopen bij de Lidl maar het was daar kaalslag dus op weg naar huis en over Stainach nog naar de Landena. Ik had weer een hele doos met rundsoep voor 2 Euro. Ik had een kilo Polnische voor nog geen 8 Euro en dan nog het een en ander. Dan ook daar nog naar de Hofer wat boodschappen gedaan en daar dan ook een broodje meegenomen en in de auto opgegeten. Thuis gekomen alles naar boven gezeuld en ondertussen kwam ik Theresa op de trap tegen en die gelijk de lamp gegeven, Ons pakket van Ikea was ook gekomen dus we kunnen morgen weer verder. Maar het was wel lekker om een dagje even niets te doen. Bij thuiskomst vroeg Ingrid of ze Sabrina achter kon laten en ja zet haar maar neer want ik moest wel eerst mijn boodschappen inruimen. Dan aan de koffie met Jan en Ingrid had gezegd dat ze Ribiselkuche had dus even 3 stukken gehaald. Sabrina eet in no time het hele stuk op ondanks dat het zurig is. Ik dacht dat jan er niet van hield maar hij wilde toch graag een stuk. De oogst is ook zo veel wat we dit jaar hebben. Ik heb nog in de vriezer .We hadden in de tuin ook de eerste Stechelbeeren ik geloof kruisbessen in Nederland en die waren zo zoet. We hebben rose Ribisel in de tuin en die zijn ook heel zoet. De rode zijn allemaal zuur maar smaken best. Het zijn allemaal nog hele kleine struikjes dus we kunnen de komende jaren nog wat verwachten.
Vandaag heb ik kersen gekocht, komen uit Griekenland en zijn heerlijk zoet. jan hoeft ze niet dus ik kan mij helemaal ongans er aan eten. Jan heeft zijn bananen.
Om half 6 was ik net toch aan ons warme eten begonnen want dat hadden we nog niet gehad vandaag. Kwamen Ingrid en Theresa weer thuis. Theresa heeft een nieuwe bril en krijgt hem volgende week. We hebben Gusto a la Minute met gebakken Champignons. Stokbrood erbij en klaar was ik en het smaakte heerlijk. Daarna aan de kersen begonnen en toch nog genoeg over gelaten.
Ik kreeg reclame vandaag en zie een bijzettafeltje nu met bon in de aanbieding voor 49,95 Euro ziet er net zo uit als mijn tafeltje. Die had ik voor 9 Euro bij de Action en het glasplaatje weggedaan en Jan van de oude tafel van ons een stukje eraf gehaald voor dit tafeltje.
Dat heeft veel geld bespaard.a


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.