Naar huis

Italië, Eraclea Mare

Woensdag 14 september
Vandaag zou mijn vader jarig geweest zijn.
Ik ben al vroeg wakker en ga lekker douchen. Zo dadelijk schoonmaken en dan weg wezen.
We gaan nog wel even kijken bij Portogruaro want daar zou een molen zijn.
Ik kan terug kijken op een geweldige vakantie, met schitterend warm en zonnig weer. Een mooie camping en een lekker weekje in Kärnten. Ik moet heel eerlijk zeggen dat de camping me beter bevallen is. Je bent veel vrijer en kan meer je eigen dingen doen.
Het hotel was voor het geld dat we betaald hadden ok. Het enige waar ik echt de pest aan had dat we geen water aan tafel kregen en dat ik moest betalen voor water bij mijn vruchtensap of voor een glaasje voor mijn medicijnen. Ik vind dat niet kunnen. Volgens Jannick mag dat niet in Oostenrijk.
Ook moest je voor een tijd binnen zijn de eerste dag , ik geloof 22 uur daarna werd je niet meer toegelaten en afreizen kon niet voor 7 uur. Wat voor sommige mensen een probleem was, wat begrijpelijk is als je een lange reis moet maken. Het eten was goed en genoeg, ook al waren het afgepaste porties. Voor ons als uitvalbasis prima. Maar zeker niet om je vakantie door te brengen.
Over de camping niets dan lof. Ondanks dat we met zeer weinig mensen over zijn is de winkel nog steeds open al is het met beperkte producten. Je kan nog steeds eten afhalen of een ijsje eten.
Zwembad enz. allemaal gewoon open.
Maar goed voorbij en lekker naar huis, heb mijn poesjes erg gemist en natuurlijk Jannick.

We vertrokken naar Portogruaro en reden binnendoor. Het landschap zou Nederlands kunnen zijn met de agrarische vlakken, kanalen, dijken en gemalen. De huizen zijn absoluut onhollands.
Het was inderdaad snikheet en we vonden Portogruaro in een keer. Het is een verrassende stad, we parkeerden buiten het centrum en liepen door een poort de stad binnen, een zeer bijzonder gezicht met al die overdekte zuilengangen. Maar ja waar is de molen die we zochten want meer dan dat er eentje zou zijn wisten we niet. We kwamen bij het stadhuis en gingen vragen, er was een mevrouw die Duits verstond en die begreep dat we naar de molino wilden. Ze wist het niet uit te leggen en vroeg ons mee te komen, ze haalde een sleutel en wij achter haar aan door het gemeentehuis. Ze deed een deur aan de achterzijde open en zie we stonden bij de molen. Dat is lachen toch?
Portogruaro ligt aan de rivier de Lemene en heeft een middeleeuws centrum, gezellig, mooi en we gaan zeker eens terug als we in de buurt zijn want nu hadden we niet veel tijd. Ik kan het aanbevelen.
Waarom ik de nadruk leg bij sommige foto`s dat Jan fotografeert met zijn handy?? Hij had altijd een telefoon om mee te bellen en maar iets anders wilde hij niet. Nu heeft hij een nieuwe telefoon met fotofunctie en zie hij gebruikt het!!!!!
Dan rijden we terug en we wilden over de grote weg terug dat ging tot we bij Villach waren en daar was de weg totaal afgesloten zonder vooraankondiging en zonder bewegwijzering. Voor ons reden allemaal Duitsers die ook de kluts kwijt waren en we reden dus maar door maar bij Klagenfurt wisten we het even niet en onze navi wilde ons alleen maar terug sturen dus Jannick gebeld die ons naar een L weg loodste, dus toch de toeristische route. We hadden prachtig mooi weer tot we Murau naderde en de regen begon, wij sipjes na al het mooie weer. Dan de Sölkpass over naar huis.
Jannick had knoflook kippenpootjes en gebakken aardappeltjes gemaakt.
Ik gelijk de eerste was aangezet want er lag een lading van Jannick en wij hadden ook 3 weken was en slaapspullen en 4 slaapzakken om te wassen. De eerste was klaar en toen kwam er rook uit mijn nieuwe wasmachine. Dat vind ik niet leuk mogen kijkt Jan erna want we konden niets warms eraan vinden.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

15 september 2011 05:13 | Door: Christina Hallo samen, als je dit leest zul je wel weer thuis zijn denk ik, 15 sept., ik hoop dat jullie een goede reis hebben gehad,en weer een hartelijk welkom thuis,in jullie knusse huisje maar weer. geniet nog maar van het mooie weer daar bij jullie, wij hebben er hier nogal wat slecht weer gahad,zelf de moerbeiboom was compleet omgevallen in de tuin. nu liefs uit Holland.

molenaar.ruesink 2017-05-07 14:33:34

15 september 2011 13:44 | Door: Annemarieke Nooit te oud om te leren. Toch?

molenaar.ruesink 2017-05-07 14:33:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.