Bios en Olympische spelen

Oostenrijk, Kleinsölk

Zo na de sneeuw van gisteren werd het droog in de avond maar toen kwamen er en paar graadjes vorst en werd alles keihard.
We waren toch naar de bioscoop gegaan naar de film Liberace. We haden geen idee wat we moesten verwachten. Het was een film die ons beide goed beviel apart en een zeer sterke rol van Michael Douglas.

Michael Douglas en Matt Damon laten elkaar alle hoeken van de kamer zien als Las Vegas-showpianist Liberace en zijn veertig jaar jongere vriend Scott Thorson in ‘Behind the Candelabra’, een tragikomedie in een regie van Steven Soderbergh met overdoses seks, drugs en plastische chirurgie. ‘Twintig jaar geleden was deze film ondenkbaar geweest.’


Liberace (1919-1987), de pianovirtuoos die in de tweede helft van de vorige eeuw de Verenigde Staten entertainde met zijn tv-shows en concerten, kickte als geen ander op glitter en glamour – over-the-topkostuums, vergulde piano’s, limo’s en perfect gecoiffeerde poedels incluis. Behoorde ook tot zijn verslavingen: mannelijke bimbo’s. Hoe jonger, dommer en blonder, hoe liever.
Eén van hen, Scott Thorson, beschreef in zijn memoires ‘Behind the Candelabra: My Life with Liberace’ hoe hij op zijn zeventiende een relatie begon met de vier decennia oudere ster. Hij werd overladen met cadeaus en onderging plastische ingrepen die hem meer op Liberace moesten doen lijken, maar na zes jaar werd Thorson – tot dan officieel in dienst als chauffeur en lijfwacht – bedankt voor bewezen diensten.
Thorson eiste een schadevergoeding van 113 miljoen dollar – het zou bij 75.000 dollar, drie auto’s en twee hondjes blijven – en de reputatie van Liberace, die al zijn hele leven voor een godvrezende heteroseksueel probeerde door te gaan, kreeg een zoveelste deuk.

We waren de enige twee in de bios en mochten zelf zeggen wanneer de film kon beginnen, dat voelt heel erg VIP.
Ingrid en Theresa stonden al vroeg voor de deur, helemaal aangekleed mutsen jassen enz. Dus ik vraag met verbazing zijn jullie er al uit geweest? Tja dat waren ze maar gelijk weer terug want de deuren van de auto gingen niet open en de sneeuw liet zich door de vorst niet verwijderen en de ruitenwissers zaten vast,
Dus eerst maar koffie gedronken en Theresa steeds op de badkamerdeur kloppen en roepen opa , opaaaaaaaaaaaa. Want Jan was nog niet klaar.
Later liet zich alles verwijderen en zijn ze toch nog weg gegaan. Bij de auto van Ingrid klappen de ruitenwissers raar weg en kan ze die niet uitgeklapt laten staan zoals wij doen. En ja ondanks dat de rubbers van de deur ingemeerd waren (was bij ons gisteravond ook) zaten de deuren toch vast.
In de loop van de morgen toch nog de 2e doorgang gezien van de dames maar het meeste plezier had ik toch van het shorttrack, Nederlanders door naar de halve finale. Dames special combi in ieder geval een zilveren medaille voor Niki Hosp .Toch ook de hele keuken nog gesopt .
Ondertussen lekkere gevulde wraps gemaakt met salade, chili con carne en een sausje van zure room met knoflook. Nog wat over voor vanavond.
Nu wachten op het schaatsen (dank je Danielle) wat ik wel weer zien.
Er is veel ophef om het feit dat de ORF geen rechtstreekse uitzending had van de opening. Wij hadden ook in het boekje gelezen openingsceremonie en hadden dus ook ORF aan staan , dat was ook bij Ingrid en Jannick het geval bleek later. Om 18 uur dacht ik waarom begint het niet en ging zappen en toen bleek het al lang begonnen. Ingrid en Jannick hadden vrijwel op het zelfde moment in de gaten dat er iets niet klopte.
Nu komen ze met het excuus dat ze de rechten niet hadden. Er moet hier heel veel betaald worden aan kijk en luistergeld en dan zo iets niet uit zenden. Dat brengt dus inderdaad erger.
Het wil nog niet echt warm worden het is hier maar 2 graden. Ze voorspellen hele warme dagen met Föhn.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.