Zo wat was het druk bij het inkopen doen

Oostenrijk, Schladming

Vanmorgen rondom 7 wakker en wat tv dan toch opgestaan. Ingrid kwam om half 9 met de dames. Ze ging later weg want bij Edith is Leonie ziek dus ging ze niet eerst naar Edith om Theresa weg te brengen. Dus eerst tijd voor koffie. Ik vroeg Theresa hoe het op de Skiclub was en ze vertelde dat ze tegen de muur was opgelopen. Ze heeft haar bril dan af met sporten, ik vraag me eigenlijk af waarom want met skien houdt ze ook haar bril op.
Na de koffie ging Ingrid met de meiden op weg en ja ze moet helemaal over Obertauern , ze gaat eerst naar een familielid om babyspullen af te geven en dan naar haar moeder in Oberwölz. Jannick moet toch werken al is het een feestdag want hij mag met de kanaalwagen naar de Landena die liggen dan ook stil. Dus kan het gereinigd worden. Verder heeft hij in het weekend cursus.
Ik ging met Jan naar Schladming en het was erg druk op de weg ondanks dat er geen vrachtverkeer meer overheen mag. Ze hadden in 4 dagen controle meer dan 100 bekeuringen uitgedeeld. Het bestemmingsvrachtverkeer mag er wel rijden maar veel buitenlandse vrachtwagens doen het uit Steuerflucht. De tolwegen kosten veel en dat proberen ze te besparen. We hadden eerst al een verbod in de zomermaanden voor de zaterdag maar nu dus helemaal.
Dan waren we naar de Penny maar veel waar ik voor ging was er niet. Dan naar de Hofer maar ook daar hadden ze de dingen waar ik voor ging nog niet. Ook al gaat de nieuwe folder in ze hadden nog niet alles binnen. Vandaar naar de Lidl en dat was het zelfde laken een pak.
Dan nog even Elke gebeld maar die is nog tot morgen in Italie.
Dan weer nar huis terug en behalve de drukte ook nog wegwerkzaamheden met bloks gewijze rijden.
De sneeuwgrens waar de sneeuw valt is nu naar de 1400 meter maar bij Haus en Pruggern lag de sneeuw die gisteren gevallen is nog wel ik schat vanaf de 1000m. Wij zitten op de 800 m dus wij zijn het alweer kwijt.
Dan thuis de boodschappen die ik wel had meegenomen uitgepakt en opruimen. Van veel dingen haal ik dan het plastik eraf bv de flessen die per 6 verpakt zijn maar ook al het karton van veel dingen omdat dan erin ook alles nog apart verpakt is en kleine verpakkingen makkelijker in de vriezer kwijt kan. Maar ik had ook de broodjes hamburger uitgepakt want die wilde ik eten maar moeten eerst in de oven of magnetron. Zie ik Jan op de bank zitten met een onbereid broodje hamburger. Dus ik vraag hem kan je niet wachten die dingen zijn nog niet klaar. Ik was nog volop bezig met uitpakken en opruimen. Het vlees uitpakken en in porties voor de vriezer, de groente uitpakken want die gaan in de groentelade. Soms kan ik hem echt niet meer volgen , hij doet wat erin hem opkomt of hij doet niets maar vaak pakt het niet goed uit.
Dus de broodjes dan maar gelijk gaan bereiden zodat hij die kon eten. Nu net de groente gesneden en het vlees voor de preischotel die maak ik dan alvast voor morgen of zo. Jan is na zijn broodjes vertrokken naar beneden om zijn banden te wisselen. Vanaf morgen plicht en met de plaagstootjes van de winter dan ook een must.
Dus ik ga zo de preischotel maar klaar maken.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.