De eerste dag van het jaar 2020

Oostenrijk, Gröbming

Gisteravond waren we met elkaar gaan lopen naar het kindervuurwerk. Jannick was al daar want die stond achter de bar. Hij is een van degene die de vereniging hebben opgestart. De mensen werken pro deo en de winst gaat naar een goed doel. Het vuurwerk is bijna geheel door sponsoring bij elkaar gebracht. Het was niet koud en het was een bijzonder mooi vuurwerk en veel gezinnen hadden zich op de weg gemaakt om te komen kijken. Het snuitje van Sabrina daar schieten nu nog de tranen van in mijn ogen. Ze genoot voor zeker 1000% . Theresa vermaakt zich altijd er zijn genoeg kinderen die ze kent. De moeder van een van haar klasgenootjes (Julia) kwam bij ons staan en stelde zich voor. Ze is de dochter van e evangelische Fahrer van Gröbming en haar moeder is de Fahrer van Schladming. Theresa had van de zomer deelgenomen aan de zomeractiviteit door de Evangelische Kirche dus waarschijnlijk kende ze Theresa daar van. Julia is een klas terug gezet omdat ze de totale aansluiting in de 2e mist. Theresa heeft geen problemen met haar en de moeder van Julia wil de vriendschap stimuleren en vroeg of Theresa kan skien. Dan wil ze Theresa graag een keer meenemen als zij met elkaar gaan skien. Wij hebben uiteraard geen van alle een probleem daarmee. Theresa was gelijk enthousiast.
Sinds Theresa Elea een paar keer ronduit de waarheid heeft gezegd wordt ze niet echt meer gemobt. We hebben Theresa aangeleerd om een repliek te geven en daar hebben ze niet van terug. Ze had tegen Elea gezegd ik wil niet meer door jou gemobt worden waarna ze afgedropen was. Ik denk dat ze nog steeds zich zelf afvraagd wat mobben is. Precies zo met het antwoord mijn Oma zet een paraaf op dat is geen handtekening. ook daar denkt ze nog over na. En mijn moeder werkt niet omdat mijn zusje ziek is. Ze heeft een vrij hechte vriendschap met Zoe , die gaat ook naar de skiclub en ook naar karate dus delen ze veel. Belana is wat meer uit , ik denk dat die te jong is voor Theresa in haar doen. Ze liet zich ook niet bij het skien uit elkaar halen met Zoe als ze samen hoog gingen in de sleeplift want eigenlijk wilde Elea met haar hoog gaan. Bij het vuurwerk speelde ze eerst met een hele groep jongetjes. Die spelen ook graag met Theresa en ze is al een paar maal op een feestje van een jongen gevraagd. (als dat zo blijft krijgt Jannick wat te doen als ze ouder is)
Jannick kwam gisteren ergens rond half 11 thuis en hield het vol tot kwart over 11 en zijn ze samen naar beneden gegaan . Jannick was al op vanaf 4 uur want hij had gewerkt. Dus zijn Jan en ik samen het nieuwjaar ingegaan dat met een glas echte Champagne. Niet lang daarna zijn we in bed gestapt en kregen we nog telefoontjes en berichtjes binnen. Dan toch in slaap gevallen dat was niet moeilijk want Ingrid en ik hebben samen een fles Mojito leeggedronken en ik dan nog een glas Champagne er achter aan. Wonder boven wonder voor iemand die niet meer gewend is om te drinken niet bezopen en geen hoofdpijn.
Het is vandaag donker en somber weer. We waren pas om half 10 opgestaan nadat Theresa kwam en zei liggen jullie nou nog in bed. Nou Oma is niet meer gewend om heel laat naar bed te gaan. Nu luisteren op de bank naar het Nieuwjaarsconcert.
Een kleinigheid gegeten en beneden koffie gedronken. Dan zijn we met Theresa gaan kijken waar de lift in Mössna is We vonden het gelijk maar aan de andere kant dan we dachten. Het is na het bordje Mössna 30 meter verder en rechts over een brugje. Even gesproken met de man bij de lift. Het is nergens bij aangesloten dus je moet liftkaartjes kopen. Maar het kost wein ig . Ik denk dat we voor zondag nog wat skien gaan daar kan ze aan de piste wennen. Het was koud daar minus 6 bij ons was het min 1. In de middag kwam de zon door maar het bleef koud. Ben nieuwsgierig waar de mensen moeten parkeren die voor de Kinderrennen komen.
Ondertussen al totaal donker en we zitten met hapjes en kaarsjes een film te kijken.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Gelukkig nieuwjaar!!!! Ik hoop voor jullie allemaal dat 2020 een heel mooi en goed jaar zal gaan worden. Veel liefs, Lex en Annemarieke

Annemarieke 2020-01-01 23:02:54

Allemaal een gezond , positief en en jaar vol geluk gewenst, we vonden het fijn om jullie even aan de lijn te hebben gehad tijdens dit oud en nieuw, liefs XXX van ons allemaal uit het kleine Heemskerk

Christina 2020-01-02 03:48:25
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.