Faschingdienstag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen was ik wakker voor de wekker van half 6. Opgestaan en Jan gewekt. Nadat we klaar waren op weg naar Liezen waar ik om 7 uur een afspraak had bij de huidarts. Die man is eigenaardig en bekijkt alles van afstand en dan weet hij het al schijnbaar. Dan was ik klaar en Jan had de auto bij de Spar staan en daar wachtte hij op mij. Dan was het pas half 8. Eerst naar de Penny die al open was en wat boodschappen gedaan, dan waren we te vroeg bij de ÖMTC. Dus eerst naar de Obi om een schakelaar te kopen. Daarna terug naar de ÖMTC voor het digitaal vignet. We hadden al een lidmaatschap voor 2024 maar nog geen Schutzbrief dus die er gelijk bij gedaan. Is wel handig als we naar Hongarije gaan en we kunnen hem ook gebruiken als we naar Rhodes en Turkije gaan. Nog geen tunnelkaart want die loopt altijd van de datum dat je het koopt en dan een jaar. Dus die koop ik pas als ik hem nodig heb.
Dan richting huis met een tussenstop in Stainach bij de Landena. Dan opnieuw richting huis en bij de Spar gestopt voor de Narrenkopfen. Bleek er Katerfrüstück te zijn dus Jan gebeld want die wachtte in de auto of hij ook kwam eten. Dan krijg je een bak Gulasch met een Semmel en een drankje (borrel, bier , radler of limo)
De soep was zo heet dat ik eerst in de winkel de Narrenkopfen gaan kopen en zowaar ze waren er nog .
Daarna echt naar huis en we konden even naar de toilet en ik andere schoenen aan en dan snel op weg naar de optocht van de scholen van Gröbming en de scholen van Pruggern. Alleen de Kindergarten heeft al meer dan 100 kinderen die meelopen.
Sabrina danst en springt en had het erg naar haar zin. Ingrid was een stepje gaan brengen zodat ze niet hoefde te lopen .Meli bracht Sabrina en die vond het onzin want Sabrina kan gewoon lopen dus stepje weg gezet. Sabrina doet het niet zo maar lopende maar danst en springt de hele weg. De laatste 8 fotos van Meli.
Daarna zijn we snel aan de koffie met een Narrenkopf die hadden we ondertussen wel verdiend.
Dan wat later Jan nog een bord met groente kippensoep gegeven. Ik was even naar beneden en Sabrina was met rekenwerk bezig. Onze haren rezen ten bergen maar dan ineens deed ze het achter elkaar. We dachten dat ze als foefje de kleuren had herkend die bij elkaar horen maar daarna kon dat niet meer en onze haren stonden weer omhoog. Dan zegt ze ineens dat kan ik zelf en doet het weer achter elkaar. Tja raar kind.
Jannick was gisteravond toch om 20 uur thuis gekomen maar vanochtend om 5 uur alweer weg. Met de hoop om 15 uur thuis te zijn. Hij was gisteravond bij Leoben gestrand en een collega van kantoor heeft hem opgehaald. Dat doet Jannick normaal maar er was ook iemand die hem kon ophalen. Dan neemt de collega de vrachtwagen over en rijdt Jannick met de personen auto terug. We gaan het zien en beleven of hij vandaag op tijd is.
https://youtu.be/QlV4ZjTMnB8

Jannick was inderdaad klokslag 3 thuis vanmiddag. Ik heb Meli en Jannick ook Narrenkopfen gebracht.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Leuke fotos!!!!

Annemarieke 2024-02-13 18:40:53

Hoe leuk voor al die kinderen, alleen jammer van de regen, maar dat heeft hun pret gelukkig niet verziekt, leuk om te zien alle foto's

Christina 2024-02-14 01:53:46
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.