Regenzondag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen werd ik wakker van Jannick en ik dacht dat hij was opgestaan maar hij was net thuis gekomen van het RK. Hij was gisteren daar heen gegaan en het was druk en er kwam een rit naar Salburg die heeft Jannick gedaan dan kwam hij na 12 terug en er was gelijk weer een rit naar Salzburg. (schlaganfallen gaan naar Salzburg) Of het door het enorme warme drukkende weer komt? In de avond was het gaan regenen geen normale regnbuien maar echt heel veel water. Wij dachten dan gaan zo de alarmen maar het bleef stil. Jannick vertelde vanmorgen dat hij ook had verwacht dat hij naar de brandweer zou moeten want ook hij zei het was niet normaal zo veel water. Maar daarvoor mocht hij dus tot diep in de nacht naar Salzburg en is na diensteinde naar huis gekomen. Berni zijn vrouw werkt ook bij Ingrid dus die had zijn kind naar Oma gebracht en zelf nachtdienst en zijn vrouw heeft dagdienst. Ze hbben bij het RK een kamer vrij voor de mensen die thuis Quarantaine hebben dan kunnen ze daar slapen anders komt er daar ook gebrek aan mensen want als je niet anders kan of andere mogelijkheden hebt moeten ze ook thuisblijven tot het ios opgeheven. Een rare nacht dus met veel werk. Gelijk na Jannick hoorde ik Theresa naar de badkamer gaan dus zei haar Oma is wakker en ze zei Sabrina ook. Ze mocht de tv in de huiskamer aan doen en ik ben tafel gaan dekken en beneden tegen Jannick gaan zeggen dat iedereen wakker was. Dus hij kwam boven en is na de koffie gaan slapen.Wij zijn met de kinderen gaan ontbijten. Dan Sabrina aangekleed althans alles schoon en alleen rompertje aan, het is zo warm en nu ook nog vochtige warmte. Ik had op het balkon lege bakken staan, het balkon is overdekt en de onderkant tot balkomrand hoogte absoluut waterdicht en er stond 5 cm water in dat is dan alleen wat door wind erin is gekomen .Het is zwaar bewolkt maar op dit moment droog.
Nadat de kinderen klaar waren ben ik gaan douchen , Jan ons bed afgehaald en daarna gaan douchen. Nu bijna 10 uur en het gevoel dat ik er al een dag op heb zitten.

Malcolm had pas een filmpje gedeeld van zijn werkplek en de vraag kan je mij spotten? https://www.youtube.com/watch?v=C1j-R7TDxVY&feature=youtu .be&fbclid=IwAR01KOZ4MerBHzfW5rcbVRT_l5Yc3sEz8q4AclrH4WnqLSdgkF5wdk1Ssoo en ja ik heb hem gezien.

Jannick was weer opgestaan en we begonnen samen aan het eten, hij de vegetarische schnitzels ballen en ik de varkens minischnitzels bakken. Ik had er friet en een salade bij. Ingrid belde onder het eten naar Jannick nog alles bij hoe het is. Nu allemaal van tafel en Jannick is naar de brandweer ze moeten water brengen bij een boer in Pruggern die zijn watervoorziening is ingebroken. Dieren moeten ook water dus dat is veel water.
Im Einsatz zur Unterstützung der FF Pruggern: Aufgrund eines Wasserleitungsschadens füllten vier Mann unserer Wehr mithilfe unseres 4000l-Tanks im HLF4 in Zusammenarbeit mit Kameraden der FF Pruggern einen Hochbehälter.
Het is nu geen lekker weer winderig, nog meer regen en 17 graden.
Els en Nance ik zou het geweldig vinden als jullie mee komen in januari. Nu maar hopen dat de Corona het toestaat. We hebben Corona niet uitgenodigd maar je kent dat wel ongenode gasten.
Nu een beetje Formule 1 kijken en we hebben zelfs wat van de DTM uit Assen gezien.
Het regent hier nog aardig door , we zien wel wat het wordt.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.