Een prachtige zonnige en vrij warme dag

Oostenrijk, Gröbming

Maandag, begin van een nieuwe week, je verliest elk gevoel van tijd door de Quarantaine. Ik voel me nog steeds gammel en wiebelig en benauwd. Zwabberbenen maar de hoofdpijn is gelukkig minder geworden. Ik ben nu zeer verkouden en heb geen smaak en ruiken ook niet meer mijn lijf voelt aan of ik onder een wals heb gelegen.
Net belde Marco van de Holland Snack Express of het goed is dat hij de 30. ipv de 21. mijn boodschappen kan brengen, geen probleem voor ons. Ik kom nog wel even voort met wat ik in huis heb. En misschien is dan mijn vriezer een stuk leger en kan ik ook nog kadetjes mee bestellen. Maar een doos neemt al snel een hele lade in beslag ook al zijn ze in plastik in ik geloof 8 verpakt. Nu geen ruimte voor maar we eten nu veel uit de vriezer.
Ik hoop dat de dikke mist snel weg trekt, het was vanmorgen zeer zonnig maar om 9 uur alles onder een mistlaag.
Ik ga maar eens bedenken wat ik vandaag kan gaan eten. Als je zelf geen trek hebt is de motivatie ook 0.
Verder even gebeld naar de PSD in Gröbming en ik kreeg heel leuk Boy van Baarle aan de lijn. Ik wist dat hij daar werkte maar we waren elkaar nog niet tegengekomen. Ik was daar geweest en ik had al gemeld dat we een Corona geval thuis hadden en ik heb nu dus gemeld dat ook ik pos. ben getest. Ondanks de omstandigheden is het wel leuk om zo even iemand te spreken. Al met al is het nu 10 uur en het lijkt erop dat de zon weer gaat doorkomen. De deur naar buiten staat al open , ik ben normaal al voor luchten als het kan maar nu nog meer.
Ik heb verzonnen wat we gaan eten worst/aardappelgoulasch en ik denk dat we daar wel 2 dagen van kunnen eten.
Gekookt en samen met Jan gegeten. Dan een poosje op het balkon. Ik was het verzekeringskaartje van Theresa even naar beneden gaan brengen want die lagnog bij ons. Krijg ik van Ingrid te horen dat ze helemaal geen Corona heeft en ze heeft gewoon zoals altijd een bijholten ontsteking. Mijn broek zakt van dat soort onzin af, pos. getest en dan er onderuit willen en de kinderen mogen geen contact met ons want anders moeten ze nog langer binnen blijven dus nu hebben wij het gedaan. Ik heb haar gezegd waar maak je je nou druk om? Als het zo blijft als het nu is mogen we dankbaar zijn. Een beetje thuis blijven , het is moooi weer ga met de kinderen de tuin in . We moeten voor we weer eruit mogen allemaal testen dus dan zien we wel weer verder.
Jannick gebeld daar gaat het goed. Hij mag donderdag weer aan het werk en zat vandaag ook maar in de zon op zijn balkon met een bakkie leut erbij. Dan zegt hij dat Ingrid heeft gezegd dat Theresa koorts heeft en ook dat is gewoon niet waar. Die heeft absoluut nergens last van. Sabrina zag ons op het balkon en begon gelijk te juichen OH OH ze bedoeld O pa en O ma. Die straalt als ze ons ziet zo dichtbij en toch niet even knuffelen. Helaas na 10 minuten moesten ze weer naar binnen. Als de zon schijnt ziet alles er beter uit en voel ik me ook beter. Ik heb net braaf een koppie koffie gedronken maar het had ook een koppie warm water kunnen zijn. De diepvriesman kwam aan de deur en hem weg gestuurd op afstand . Straks Jan even vragen of hij naar de post kijkt.
Dan weer de deurbel en daar was onze politiecontrole ook weer gehad.
Geen post want Jan had gekeken. Omdat de zon laag staat hebben wij op ons balkon lang zon de tuin is al helemaal schaduw. Dan boven de appelbomen van de buren zijn ongelooflijk veel insekten aan het vliegen en die nemen allemaal het zonlicht op een prachtig spektakel en dan ineens komen er wat grotere insekten iets met grotere vleugels en het zag eruit of er allemaal elfjes in die bomen heen en weer vlogen. Geweldig om te zien.
Weer een dag voorbij .




Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.