Super mooi zomerweer

Oostenrijk, Aich

Vanmorgen was ik al vroeg wakker opgestaan en even tijd voor we weg moesten. Jan heeft mij bij Christine afgezet. Christine en ik lagen net in een lachstuip toen Ingrid voorbij kwam. Christine heeft bijna dezelfde koffiemachine als ik en ze wilde hem ontkalken. Dus ze was moeilijk aan het doen met een boekje dus ik zeg haar eerst achter de waterbak de Brüher eruit halen en schoonmaken kijkt ze me aan of ze water ziet branden dus ik laat haar dat zien. Dat had ze dus nog nooit gedaan en dat moet je eigenlijk elke dag doen anders gaat dat ding verstoppen. Het zijn miniscuul kleine gaatjes waar het hete water doorgeperst wordt. Dat was dus echt nodig want de koffie prut zat al overal. (ik wist het ook pas nadat er een lampje oplichtte en ik Jannick gevraagd had om te kijken en hij het mij uitgelegd had) Dan zeg ik je moet een wateropvangbakje eronder zetten maar dat is een probleem want er past bijna niets onder. Kijkt Christine mij aan haalt het apparaat een stukje opzij zet er een pan naast en draait het pijpje schuinweg erboven. Zo slim was ik dus nog niet geweest om dat pijpje schuin te draaien. De lachstuip was niet meer tegen te houden.We hebben dus beide vandaag wat geleerd. Ik ben met Ingrid mee terug gereden naar huis. Dan koffie drinken met Ingrid bij mij . Snel eten koken erna want ik moet vanmiddag voor de uitslagen bespreking in Schwarzach zijn. Dan samen met Jan heerlijk op het balkon gegeten. Het is super mooi en zonnig warm weer. We gaan zo op weg zo rond half 2 want dan ben ik er wel om 15 uur. (hoop ik) Dus we zijn de hele middag wel weer bezig. Het is ongeveer 5 kwartier heen en dus ook 5 kwartier terug. Parkeren en betalen bij een automaat als we klaar zijn en geen idee of ik lang moet wachten.
Op de heenweg kwamen we ergens buiten onze regio Jannick tegen.
We hadden geluk het plekje om te parkeren waar we niet hoeven betalen mag je nog gebruiken dus daar neergezet en in het zonnetje met Jan samen naar het ziekenhuis gelopen. Daar hadden we ook al de dagen geparkeerd toen we beide in het ziekenhuis lagen want 25 euro per dag parkeren is ons toch te veel- Eerst naar de interne daar werd alles in orde gemaakt en dan naar de scopie afdeling. Was vrij snel aan de beurt en een prima gesprek gehad. Mag in mijn handen klappen mijn darmen gaat het verder goed en mag nu langer daarvoor wegblijven. Bij geen problemen tot 5 jaar .Eind oktober de controle van de Pancreas en as maandag mag ik weer voor 2 testen mag ik vanaf de dag ervoor vanaf 16 uur niet meer eten maar nog wel water drinken vanaf 22 uur ook niet meer drinken. Gelukkig een afspraak voor 8 uur en duurt wel enige uren . Dus Jan moet zich dan maar even bezig houden. Ik mag meer Kreon gebruiken en hij zei me ik kan niet te veel wel te weinig gebruiken.
Na thuiskomst wilde Theresa bij ons spelen en wij gingen nog aan de koffie en ik vroeg haar wil je een stroopwafel. Helemaal verschrikt nee Oma want papa heeft gezegd dat als hij mij ziet eten bij jullie dan zwaait er wat. Dus eerst maar even nagevraagd bij Jannick en ja ze mocht wel een stroopwafel maar niet bij ons avondeten want ze wil thuis niet meer eten. Tja als ze bij ons eet hebben we het altijd gevraagd of het goed is dus er kan ook nee gezegd worden. Vond de reactie van Theresa wel heel zielig.
Jannick kwam tegen 19 uur Theresa ophalen en dronk even koffie uiteraard bleef hij net zo lang naar zijn kopje staren tot hij ook een stroopwafel had. Gevraagd of hij het inderdaad was geweest vanmiddag en ja dat was hij want hij werkt richting Flachau aan de weg. Dat mag hij morgen weer en hij vindt het niet zo want hij moet steeds in en uit stappen en handmatig reinigen en daar wordt hij heel zwart van na 2 douchebeurten zei hij zie ik nog zwarte pikkels op mijn armen. Ze asfalteren kleine plekken en zo dicht aan de zijkant van de weg dat Jannick met een handmatige zuiger het moet vegen en het is zeer warm en droog dus stuift heel erg. Hij vindt een regenbuitje dan niet erg. Ik ben toch wel heel blij met dit warme zonnige weer maar helaas wordt er weer sneeuw opgegeven en zelfs tot laag voor het weekend. Afgelopen week was het tot vlak boven ons de sneeuw. Zo gaat de Sölkpass ook niet open.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.