Veranderingen

Oostenrijk, Gröbming

De dag begon vroeg ,Ingrid kwam om 6 zeggen dat ze wegging. De kinderen waren om 7 wakker en dan heb ik ze aangekleed en ze hebben ontbeten. Met Jannick koffie gedronken en dan ging hij met de kinderen naar Salzburg naar het Spielzeugmuseum. https://www.spielzeugmuseum.at/startseite/
Dus wij hebben nu rust. het bed hadden we vanmorgen gelijk al afgehaald en nu zit de 2e was al in de machine en een was in de droger. Ik heb de vaatwasser al leeggeruimd en gevuld dus ben best op gang. Het stortregent en het is frisjes met 4 graden. Eigenlijk best een dag om in bed te kruipen maar ja die heb ik al afgehaald.
Eten was snel klaar kant en klare pizza´s en dan Formule 1 kijken aangezien we beide moe waren zijn we heerlijk op ons fris opgemaakte bed gaan kijken. Fiep kwam er ook gezellig bij en het was de moeite waard Max weer een 2e plaats. Dan zijn we opgestaan en een warme chocolademelk van een pak Nederlandse chocomelk met slagroom en een scheut rum. We vonden dat we een fijne middag gehad hadden. Om kwart over 4 belde Jannick dat ze onderweg naar huis gingen en dat hij ook nog even moest tanken want hij was met de auto van Ingrid gegaan. Ze waren tegen half 6 thuis en hadden een fijne dag gehad, eerst naar het speelgoedmuseum maar daar kan je nu geen dag doorbrengen geen activiteiten dus waren ze in de buurt naar een sport iets gegaan waar je kon indoor midgetgolven en nog veel meer. Uiteraard eten bij de McD.
De kinderen beide gedoucht en pyamas aan Dus dat is ook weer klaar.

Het brengt me nu op een punt dat misschien vele al vermoed hebben. Jannick en Ingrid zijn uit elkaar. En dat gaat toch definitief worden. Jannick vluchtte al langere tijd uit huis weg en Ingrid heeft niets om met hem te delen of wil delen. De kloof werd de laatste tijd steeds groter en Jannick zei ik kan eindelijk weer ademhalen zonder toestemming. Het is uitgerekend op hun huwelijksdag geklapt, Jannick had allerlei dingen geregeld zoals een etentje en wilde het met het gezin doorbrengen maar Ingrid wilde uitgerekend die dag Theresa laten logeren bij haar zus en dan zou zij ook de hele dag weg zijn. Ze leven in 2 werelden en Ingrid heeft zich de afgelopen 4 jaar achter Sabrina verscholen en dat kan ze nu niet meer. Jannick heeft het nog geprobeerd maar ze heeft hem de grond in geboord en nu zegt hij de schellen zijn van mijn ogen gevallen ik voel niets meer en ik heb mij lange tijd iets voorgemaakt omdat ik het graag wilde. Hij was op proef weggegaan maar Ingrid boorde alles de grond in en nu zegt hij het is genoeg ik kom niet meer terug en laat mij scheiden. Nu voel ik alleen nog maar opluchting. Ik ben zijn moeder ik oordeel en veroordeel niet. Ik ben voor de kleinkinderen altijd daar , Ingrid kan blijven werken en wij kunnen de kinderen verzorgen en hier blijven wonen andere constructies zijn ook mogelijk. Wij zien wel wat hier uit voortkomt, we hebben het zien gebeuren en toch kwam het als een schok. Jannick woont al enige weken niet meer thuis. De komende weken woont hij thuis omdat Ingrid met Sabrina naar de Reha gaat. Zodat hij er voor Theresa kan zijn. Uiteraard moet hij wel werken en zo en we hebben net samen de week doorgenomen. Hij heeft geprobeerd om in de herfstvakantie van Theresa vrij te krijgen maar dat gaat niet lukken omdat ze personeel te kort hebben.

Sabrina in bed gelegd die was moe en werd vervelend , dan gaat ze Theresa jennen en wil niet luisteren. Vanaf vanmorgen half 7 tot aan half 8 in de avond is toch een lange dag. Ze viel binnen een minuut in slaap.
Ingrid kwam helemaal over de rooie uit haar werk thuis. Haar Familie had gebeld dat ze daar niet kan slapen wegens ziekte van een van de jongens . Wil ze niet naar Wenen gaan om de Schiene van Sabrina te halen en dan komt de Reha ook op losse schroeven. Nul probleem oplossen kan ze dus ik heb een pension gezocht waar ze samen met Sabrina voor 61 Euro inclusief ontbijt kan overnachten. Ik mocht het niet boeken maar ze wilde een telefoonnummer nou die stond er niet bij bij booking.com dus heb ik even prive gezocht en ook gevonden. Ik ben zo boos dat als ze morgen niet gaat pak ik Sabrina en ga met haar naar Wenen met Jan. Dan bel ik Jannick wel om wat dingen te regelen. Hoop dat ze morgen een andere kop op heeft. Ze is haar pasport kwijt en de Ecard van Sabrina beide heeft ze nodig daar had ze al een maand naar kunnen zoeken want zo lang is ze het al kwijt. Ze kan zich legitimeren met haar rijbewijs en ze kan een kopie aanvragen van de kaart bij de Kasse . Dan zegt ze maar ik heb de naam op mijn rijbewijs niet gewijzigd. Tja dat had ze ook al 5 jaar kunnen doen.
Ondertussen met Jannick gebeld en gevraagd of hij morgenochtend bereikbaar is en dat is hij en hij had de shitstorm al overzich heen gekregen, ook hij had al aangeboden om iets voor haar te boeken. Maar nee dat wilde ze niet . Nu kwam ze net dat ze niet kan boeken dat ze geen Kreditcard heeft en ik dan kan ik voor je boeken maar je hebt toch een kaart van de Sparkasse ? en ja die heeft ze en die is automatisch ook Kreditcard dus kan ze wel zelf boeken.
Dan is ze ook nog boos dat Theresa en Sabrina een leuke dag hadden en geeft Jannick de schuld want Sabrina zal wel oververmoeid zijn geweest en dat was gewoon niet zo. Ik ga de lichten uit doen en in bed tv kijken ook al is het nog geen 9 uur. Ik zet de wekker op 7 dan kan ik nog ingrijpen als het morgenochtend een probleem geeft.
Voor alles is een oplossing ook al zie je dat niet gelijk en je moet open staan voor nieuwe mogelijkheden.
Ik ben blij dat ik weer vrij kan schrijven wat ik denk en voel . Want ik denk dat ik toch ook wel de dingen van mij af moet kunnen schrijven.


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

😘

Annemarieke 2020-10-12 07:39:42

Pfff, wat een toestand...

Hajé 2020-10-13 18:11:40

Jeetje wat een toestand zeg! Sterkte voor jullie allemaal. Liefs dikke knuffel xxx van mij

Cherique 2020-10-13 23:27:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.