Zo ik ben gaar en koud.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen op tijd wakker en Ingrid kwam vragen of ik Theresa weg kon brengen of Sabrina die steeds moest overgeven wilde nemen. Aangezien ik al vroeg een afspraak met Isabel had dan maar Sabrina. Dus om 8 naar beneden maar ik kwam op de trap Ingrid al tegen want ondertussen had Theresa weer diarree. Dus die moest ook thuisblijven tot groot verdriet want ze had vanmiddag een feestje en karate.
Isa kwam om 9 uur en intussen kreeg ik de babyfoon want Ingrid moest spullen ophalen . Nadat Isa gegaan was ik snel naar de huisarts in de hoop dat ze me de verwijzing kon schrijven dan hoefde ik niet naar Schladming wat al heel krap zou worden want de bus ging om 11.15 en de dan ben ik 11.45 in Schladming en de arts zat daar tot 12.00u. Ik was er om 10.15 en had er maar 2 voor me dus dat moest kunnen. Helaas was de patient die binnen was tot zeker 11 uur binnen. Dus ik was heel blij dat toen ik aan de beurt was de huisarts het wilde schrijven. Ze zei erbij en succes bij het opvouwen en uitrekken. Dat snap ik nu want toen Ingrid daar op zinspeelde wist ik nog van niets. Voel me nog steeds een beetje murw. Ik had een berichtje van Resi dat zij en Andi op de Krea Osternmarkt in Gröbming stonden en dat Jan zijn urntjes klaar zijn.
Dus geld halen en dan naar de Krea Osternmarkt. Ze zijn prachtig geworden en elk is een Unikat. (Unikat (lat. unus einer, ein einziger) bezeichnet die Einzigartigkeit eines Objektes. Handgefertigte Werke der Kunst, beispielsweise eine Maßanfertigung im .)
Dan in de rij aansluiten om Krapfen te kopen bij de Bauerstandl. En geloof me de rij was superlang en er zijn erbij die 10 to 20 stuks willen en ze worden daar ter plaatse gemaakt en gebakken. Het was al de hele ochtend superkoud en het sneeuwde licht. Dan toch maar naar huis en behalve de Roggekrapfen en voor mij met Steierkas ook nog zoete Krapfen meegenomen. En ik heb paashaaskrapfen meegenomen. Als Theresa morgen is opgeknapt kan ze er krijgen. Ondertussen was het alweer half 1.
Thuisgekomen kon ik gewoon niet meer warm worden en het erge mijn koffie is al sinds gisteren op en mijn machine heeft bonen nodig maar toen bleek dat Jan ook koffie nodig had want die gebruikt gemalen koffie. Maar had nog wel om koffie te drinken. Dus na het eten weer aankleden en Jan meegenomen voor een loopje naar de Spar en dan naar de Mez en weer naar huis en de wind was ondertussen hard en super koud. Dus thuis de kachel aangemaakt maar ik wil niet warm worden. Het kan wel eens zijn dat ik lekker vroeg in bed kruip . Jan was ondertussen met zijn medicijnen aan het vullen dus ik kijk even weer de pillen verkeerd gedaan en omdat hij geen nieuwe stripjes meer had welke pil is wat? Dus ik was ook weer eens boos vraag ik aan hem heb je medicijnen nodig zegt hij nee en nu blijkt dat hij dus wel medicijnen nodig heeft dan baal ik verschrikkelijk want ik loop me de blubber. Zeker als je net 1 1/2 uur bij de huisarts hebt zitten wachten . Ik vraag steeds naar zijn bloeddruk en zijn suiker , altijd goed bij hem en ik schrok me te pletter toen ik dat ook maar weer eens ging controleren met een suiker waarde van 200 ondanks medicijnen volgens hem gewoon goed en normaal , een bloedruk waarvan ik weet dat die veel te hoog is ondanks zijn medicijnen. Hij veel te weinig drinkt en de afspraak met hem was dat hij elke keer als hij een koffie drinkt ook een glas water drinkt en dat niet doet verlies je wel de moed.
Gisteren ook een grote schok gehad, Pim de man van Danuta heeft ook een beroerte gehad en ligt verlamd en kan niet spreken in Bruck in het LKH. Het gaat hem niet goed en Danuta´s broer en haar dochter zijn vandaag uit Nederland aangekomen. Zij is zonder auto nog meer gehandicapt dan ik want ze woont in Donnerbachwald ergens in het nowhere. Ze kan geen auto rijden. Dan denk ik Jan heeft tot nu toe heel veel geluk gehad maar hij moet echt iets aan zichzelf veranderen want zo gaat het niet heel veel langer en eigenwijs tot op de bodem. Soms kan hij werkelijk zeer kinderlijk reageren als ik zeg dat kan je beter niet eten of doen. Ik ben zijn vrouw en niet zijn moeder . Hij reageert op alles geagiteerd en ik ben nu zo ver dat ik het opgeef want ik heb genoeg zorg aan mezelf en houd dit gewoon niet vol.
Jula ging vandaag voor het eerst op schoolreisje en 2 fotos van haar.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Mooi kraampje!!!!

Annemarieke 2018-03-24 14:07:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.