Heerlijke dag met zon

Oostenrijk, Gröbming

Donnerstag 28.September
Ik werd wakker een beetje doezelig en hoorde de deur dus ik dacht Theresa en riep haar maar niks dus weer in slaap gevallen. Later werd ik wakker en zag dat Jan weg was. Hem dus helemaal niet gehoord vanmorgen op de deur na, hij moest om half 8 bij de huisarts zijn om bloed te prikken.
Dan kwam Theresa dag zeggen en vraagt me oh Oma waar is mijn Opa?? Dus ik zeg haar die is naar de huisarts. Zegt ze helemaal alleen?? en ik ja hoor dat kan hij best.
Al snel was Jan ook weer terug , volgende week naar de huisarts.
Ik wilde naar mijn telefoon account maar kon niet inloggen. Dus het telefoonnummer daarvoor gebeld en door een aardige dame bij Drei geholpen. Nadat dat geregeld was zei ik dat ik nog een vraag had. En vertelde haar dat ik gisteravond in eens op de telefoon iets gekocht had een of ander abo maar dat helemaal niet gedaan had. Toen zei ze dat wilde ik je al vragen want ze had het gezien en al gestorneerd. Ze vroeg of ze mijn telefoon mocht sperren voor dit soort acties van derden en ja graag. Ze zei goed dat je gelijk hebt gereageerd. Dus dat kan zomaar maar je kan er wat aan doen maar dat moet wel zo snel als mogelijk.
Samen met Jan naar het vakantiehuis van Kathrin om te poetsen en voorheen was de tuin helemaal overwoekerd en alles zeer hoog geworden. Dat had ze al helemaal laten rooien maar nu zijn er ook van die stenen die hier ook gebruikt zijn gezet en het ziet er prachtig uit. Het huis ligt nu ook weer in de zon echt heel mooi geworden.
Dan samen poetsen en daarna weer naar huis. Middageten saampjes.
In de middag samen met Theresa aan de wandel, Eerst naar de MEZ mijn handdoeklusjes terug gebracht die niet houden. Kon een bon krijgen of wat anders mee nemen. Theresa had al een rokje en een t shirt gevonden en ook een rokje voor Sabrina. Moest 50 ct bij betalen. In de uitverkoop alles en bij elkaar 8 Euro.
Dan naar de Unimarkt maar ze hadden niet wat ik zocht. Vandaar naar de Caritas winkel en Theresa helemaal in de wolken want er stond een Barbie paardenstal voor 3 Euro. Dus die is voor de Barbies en de paarden bij Oma. Ze wilde het zelf dragen maar na een poosje mocht ik het dan toch dragen. Dan naar de Apotheek om te vragen of ik die olie wel kan innemen en dat kan dus wel. Nog even bij Mandling gekeken op de stoffen afdeling en daar hadden ze ook handdoeklusjes wel veel duurder maar eerst maar eens proberen met 1 verpakking of die het wel doen. Dan vond ze onderweg nog kastanjes voor de Kindergarten dus ze was helemaal blij. Dit jaar een slecht kastanje jaar er zijn er weinig en ze zijn heel klein. Maar ze heeft er nu. Thuis gekomen wilde Ingrid net weg gaan dus Theresa moest andere schoenen aan en mocht ze mee , gingen ze naar de speeltuin. Je moet dit mooie weer ook benutten.
Jan was al weg naar zijn werk .
Tussendoor huishuidelijke klusjes gedaan. En de papieren van Jan gescand en verstuurd.
Straks als Jan thuis is samen even naar boven bij Hofmanning om mijn geschenk voor Jannick te gaan ophalen.
Inderdaad samen hooh de Hofmanning op en hoe hoger hoe enger ik het vind om met de auto te rijden op Schotter. Dan zijn ze nu ook nog aan het werk op de plek waar de Erdrutsche geweest is. Zijn we bijna boven konden we niet verder want er was een vrachtwagen met aanhanger met een Bagger erop .Die uitgeladen ging worden. Dus Jan bij een huis waar de mensen buiten stonden te kijken de auto opgereden en we vroegen of we de auto mochten laten staan omdat we iets wilde afhalen bij de Bastelecke en dat was goed. De vrouw zei ons dat Andreas er nog niet was en ik ja dat weten we pas na zessen. Even later kwam ze zeggen dat Andreas eraan kwam.
Het waren dus zijn ouders en het huis wat gebouwd wordt gaat zijn zus wonen en Andreas woont boven bij zijn ouders en de werplaats van de Bastelecke een stukje verder.
Wij waren dolgelukkig dat we de vrachtwagen met aanhanger niet tegen waren gekomen. Want na het uitladen ging die ook weer naar beneden.
Andreas kwam en het bestelde stuk is echt mooi geworden en ik ben er zeer blij mee.. Kan helaas nog niet laten zien want het is het kerstcadeau voor Jannick.
Het is daar boven een geweldig uitzicht over het Ennstal maar Jan en ik zijn het er wel over eens dat we daar niet zouden willen wonen . Geen idee hoe die mensen dat in de winter doen.
Zijn we bijna weer beneden werd de weg door een grote tractor gesperd , er was al een auto voor ons en aan de andere kant ook eentje. De boer en de mensen die er bij waren leiden de auto voor ons over het weiland en wij er achter aan. Tja je woont op het land in de bergen daar kan dat allemaal. De tegemoed komende auto was een 4 wiel drive en had al een afkorting tegen de berg op genomen over een stukje wei.
We zagen de auto van Jannick bij het RK staan dus ik kon het gewoon onder mijn arm mee naar boven nemen.

Dank je Els , welke airfryer hebben jullie??

En Marjanne daar heb ik Leinsamenöl voor en nog een ander van de huisarts die zouden moeten helpen.

Nog een foto van Björn. ja middelbare school is huiswerk maken.
en een foto van mijn schoonzoon Jeroen.




Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Van philips de xl airfryer is de beste kost bij ons officieel 199 euro en je kan er ook nog losse onderdelen bij kopen om bijv pizza of broodjes of cake taartjes te bakken. Wij gebruiken hem vnl voor oven snacks os patat maar nu dus de wortel peterselie. Gr xxx

Els Molenaar 2017-09-28 20:09:25

Wauw!!!! De tuin!!!! Wat ziet dat er netjes uit!!!

Annemarieke 2017-10-05 22:02:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.