Happy , happy new year laat 2021 een fijn jaar worden.

Oostenrijk, Gröbming

Het was gezellig met Meli , Jannick, de kinderen en wij aan de kaasfondue dat wilde Theresa graag. Het was wel lachen want ik had voor Sabrina stukjes brood op haar bord gedaan en dan de kaas erover gedaan. Maar nee dat wilde ze niet dus prikte Jan een stukje brood met de kaas aan een fonduevork deed het zogenaamd in de pan en dan hapte ze dat van de vork. Hmmmmmmmm lekker.Na het eten kregen Theresa en Sabrina nog een kerstcadeau van Carmen en Heinz want ze zouden eigenlijk ook een dag nog bij hen zijn maar toen moest Theresa skien en waren ze bij mij gebleven. Ze waren beide erg blij met hun cadeau. Jannick kon niet drinken want hij had Bereitschaft en wilde toch vannacht naar huis terug gaan, Gisteravond ging Sabrina om 9 uur naar bed en Jannick had haar naar bed gebracht daarvoor wilde ik haar pyama en zo doen en alles schoon aan doen maar dat wilde Melanie graag doen. Ingrid was thuisgekomen maar Sabrina vond het wel goed dat papa haar naar bed bracht ondanks dat ze Mama had gezien. Theresa wilde nog opblijven helemaal goed ze moest alleen wel ook haar pyama aan doen.
Ze zat bij Meli maar om 10 viel ze op schoot in slaap dus we wilde haar naar bed brengen en dat deed Jannick. Even later Theresa helemaal van streek bij ons boven Mama moet weg. Ok ga maar in het bed van Oma liggen en Meli ging naast haar liggen want ze was echt van streek. Jannick even naar beneden om te vragen en inderdaad Ingrid moest op stel en sprong weg naar het verpleeghuis. Er is altijd een verpleegkundige die nooddienst heeft en dat was Ingrid nu want er is al heel erg personeel gebrek door de Corona. Ze hadden al ernstige problemen met patienten gehad en de dag was nog niet ten einde. Iemand met een hele ernstige darmbloeding die ook nog eens Jehova is hebben ze naar Salzburg laten brengen en ze moets iemand pijnstilling spritzen. Dus om 11 was ze weer terug. Jannick heeft nog Bereitschaft tot na ak weekend dus dit weekend blijven de kinderen bij mij want Ingrid staan weer 2 zeer lange dagen aan. Ik wou dat al die domme figuren eens aan de lijve konden ondervinden wat het betekend voor mensen die in de zorg werken met Corona en ernstig personeelsgebrek daardoor. Hier in Oostenrijk houden ze hun hart vast want de vorige keer dat al die Kroaten, Turken en Roemen alles in de wind sloegen toch naar hun Familie gingen en dan terug kwamen met vast gestelde besmettingen en gewoon niet thuis bleven. Zelfs hier op het land hebben ze politie ondersteuning juist daarvoor maar ze kunnen het niet bijlopen . Die mensen denken zo makkelijk en het is allemaal niet zo erg. Nu ook de hotels moeten dicht blijven hier in Oostenrijk en ze draaien met volle bezetting wat ze ermee bereiken dat straks helemaal geen skiseizoen meer is en alles op slot gaat. Ze draaien illegaal en dragen dus ook niets af en houden straks braaf hun hand op bij de regering .
Uiteindelijk ging onze avond door en om 12 met zijn vieren het nieuwe jaar in. Dat is de eerste keer geloof ik in alle jaren want Ingrid wilde altijd naar bed en ook de kinderen worden nooit wakker gemaakt wat we dit jaar niet gedaan hebben want toch geen vuurwerk . En de andere jaren gingen we naar het grote vuurwerk en dan daarna gingen ze naar bed en bleven Jan en ik de rest van de avond alleen .
Jan had nog berichtjes van zijn kinderen , ik heb Jannick maar verder geloof ik geen kinderen. Die zijn mij vergeten en al sinds lange tijd. Het voelt eenzaam aan zelfs voor moeders geen kaartje, geen verjaardagswens of gewoon even prive iets. Ik vind Facebook geen vervanging voor zo iets dat is voor afstand bekenden. Naaste zijn voor mij iets anders.
We hebben wel om 12 uur met elkaar geproost en heeft Jannick ook een glaasje gedronken.
Ik denk dat Jannick en Meli om half 1 zijn gegaan en Jan en ik hebben nog even gezeten met een glas. Dan toch ook erin gekropen nadat we een dwarsligger recht gelegd hebben. Vanmorgen toch gewoon om 8 uur wakker. Opgestaan en ontbijt voor Theresa gemaakt. Dan kwam Ingrid met Sabrina koffie drinken. Nadat ze allemaal gegaan waren was het mijn dag. De kerstversiering eruit en het nieuwe jaar erin. Dat was een groot deel van de dag bezigheid. Jan heeft eerst alle dozen van de zolder gehaald en later alles weer boven gestouwd. Al het vuil verzameld en ik had ook kerstdingen die weg mochten . Omdat het kapot was of niet meer werkte. Ik ben altijd heel zuinig en dan plak ik iets maar nu was het genoeg meer plakband dan we hadden. De vaatwassergevuld en leeg gemaakt en weer gevuld. Het middageten waren de restanten die we nog hebben. Door de beker limonade die door de lucht was gevlogen bleek mijn stoel aan de bodem geplakt te zitten en vonden we nog steeds overal plakplekken. Dus een strook van 1/3 van de huiskamer leeg gemaakt Jan stofzuigen en ik dweilen, dan volgende strook en zo tot de huiskamer klaar was. Het kussen van Jan zijn stoel alles eruit gehaald en in de was gedaan want die zag er niet uit. En weer boos op Jan omdat hij het maar niet kan laten om zijn koffie op de onderkant van de stoel te zetten ipv op tafel en weer zijn hele hebben en houwen in zijn laatje gedaan. De vloer eronder is nu schoon want allemaal koffie vlekken maar hij moet van mij de onderkant van zijn stoel zelf schoonmaken en zien dat hij de kringen eruit poetst. Ik ben geen Mien Kraak maar daar kan ik niet tegen. Ik haal elke dag een doek over de tafel maar ga niet de bodem en zijn stoel elke dag schoonmaken. Gelijk het kussen van het kinderstoeltje erbij gedaan dan kon ik het gelijk wassen. En dan straks in de droger en terug op de stoelen. Voor vandaag tevreden met wat ik heb verzet. Een goed begin is het halve werk zeggen ze dus dat hoop ik dan maar.
Jannick belde om te vragen of Bernd Theresa morgen meeneemt. Ik weet het niet want ik heb Ingrid gevraagd om Bernd te bellen en te vragen. Dat vraagt ze dan aan Jannick om met ons te regelen wie er rijdt maar Jannick heeft Bereitschaft en kan dus niet zggen dat hij gaat. Wij hebben weinig zin want we moeten dan Sabrina meenemen en in Ramsau is zoals overal alles dicht dus wat moeten wij daar in die tussentijd normaal gaan we wandelen en dan wat drinken of eten. Heen en weer rijden is niet echt een optie, Bernd gaat zelf skien in die tijd en gaat met die meiden dan de lift in wat verplicht is dat er nu iemand mee komt. Dan word ik wel erg moe van Ingrid ze kan het rechtstreeks aan ons vragen en ze kan het zelf bedenken , ze weet dat Jannick Bereitschaft heeft en dat ze zelf werkt.
Tussendoor het niewjaarsconcert geluisterd , ik vond het geen bijzonder concert , het kon me niet boeien , Weinig interessants te zien en de bloemen overdadig qua compositie. Tja het zal wel aan mij liggen een zeikerd eerste klas. De rest van de dag maar de radio aan .En het eerste nummer was its my live van Bon Jovi. Daar kon ik mee leven. Jan vond nog een kaartje in de brievenbus waarschijnlijk gistermiddag nog gebracht van Rob en Renate.
Danielle heb jij eigenlijk een kaart van ons gekregen?? Ik heb het gevoel dat mijn kaarten in Oostenrijk niet allemaal zijn aangekomen of nog niet aangekomen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Lieve Nicolette, Allereerst wens ik jullie een nieuw jaar met gezondheid, geluk en tevredenheid en hopelijk minder spanningen dan je de afgelopen jaren moest doorstaan. Tot nu toe heb ik geen kaart van je ontvangen. Zelf heb ik dit jaar geen kaarten verzonden, dus ik ben je niet vergeten. Groet en liefs, Danielle

Danielle 2021-01-01 17:54:49
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.