Donkere wolken

Oostenrijk, Kleinsölk

10 März
De dag begon met donkere wolken en het had iets geregend. We waren vroeg op want we gingen naar Liezen omdat daar de nieuwe XXXL Lutz geopend werd. Uiteraard zijn er dan super aanbiedingen en ik wilde bij de Penny kussenslopen kopen voor zo´n zijslaapkussen. Ik weet niet hoe ik het anders moet noemen. Elke keer als er ergens zo`n kussen in de aanbieding komt zijn er ook de kussenslopen bij maar als je niet snel genoeg bent is alles gewoon weg. Zo`n kussen had ik al maar nog steeds geen slopen er voor dus ik haalde elke keer de hele hoes er vanaf. Want ik slaap niet zonder zo`n kussen. Dus deze keer wilde ik als de winkel open ging gelijk erbij zijn en het lukte. Er zitten er gelijk 2 in de verpakking dus ik kan even vooruit. Gelijk nog wat andere boodschappen gedaan en om 9 uur ging de nieuwe Lutz open. Wij hadden onze auto op het parkeerterrein van de Penny laten staan en dat was zeer verstandig, wat een mensen en wat een auto`s . Het is een prachtige grote winkel geworden, wij hebben 2 buitenlampen gekocht voor het balkon voor aan de wand van edelstaal voor 5 euro stuk. ook hebben we eindelijk grastapijt, we waren al enige tijd op zoek maar steeds de verkeerde maat want wat moet ik met 2 meter breed als ik maar 1.50 nodig heb (je koopt hier niet per strekkende meter maar per vierkante) nu heb ik 2x 1 1/2 meter gekocht bij 4 meter breed. Dan heb je geen meters te betalen die je niet gebruikt. Het is ook nog mooi en met grote noppen er onder. Ze hadden nog goedkoper maar dan zonder die noppen maar voor in totaal 4 euro meer doen we niet moeilijk en hebben we de betere kwaliteit genomen. Maar het balkon is niet glad is nooit afgewerkt maar Hannes kijkt voor hout zodat we eerst een houten vloer erin kunnen leggen. Dus we hebben nog wat te doen ook het net is nog niet gespannen want er moet eerst een paal op een hoek ook daar kijkt Hannes voor. Dus we moeten even geduld hebben voor het af is.
Hannes is ook weer hard aan zijn huis bezig, de elektriciteit wordt opnieuw aangelegd en al de oude tegelkachels opnieuw opgebouwd. We hebben brandweer controle gehad en in de schapenstal moest ook de elektriciteit vervangen worden dus het gaat nu in een moeite door , omdat in ons trappenhuis gen stopcontacten zijn heeft hij op elke verdieping ook gelijk eentje laten aanleggen. Dan kan je wat makkelijker stofzuigen. Hannes is vooral bezig met bomen kappen want wat als weiland is aangegeven moet ook weiland blijven anders krijgen ze een boete en er moet dus flink gerooid worden tegen de bosrand. De bomen worden dan verhakkeld en dat is weer brandstof voor onze cv en wasserheizung.

Annemarieke wat goed dat Dewi zijn rijbewijs heeft gehaald, dat is zeker in Nederland een hele klus. Dus de felicitaties voor hem.

Aankomend weekend komt Peter weer aan met de groep blinden en begeleiders. Jannick heeft alles algeregeld voor de uitrusting voor de langlaugfers en de ene skiester. De loipe passen en dat de begeleiding ook passen krijgt. Jannick gaat 2 dagen met iemand als begeleider skien. Het is altijd gezellig als er weer mensen uit Nederland zijn.
Snowshoes tocht zit er dit jaar niet meer in, ze mogen blij zijn als ze nog kunnen langlaufen.

Vandaag weer een enorm stuk in de krant waarin die man van het Steirisch skiverband enorm uithaald naar Wolfgang. Makkelijk als je weet dat die nog steeds in het buitenland is. Wolfgang zou te emotioneel zijn en te makkelijk en te veel uitvallen tegen de mensen.
Jannick zegt ook dat hij dat nooit gemerkt heeft, en ja als er iets onterecht is kan Wolfgang erg boos zijn. Maar hij is altijd goed voor de atleten en met 3 familieleden in de atleten groep kan het wel eens lachen zijn. Iris is zijn dochter en Felix en Ulla zijn de kinderen van zijn broer. Zijn zoon is de biatlontrainer van de skihandelsschule. Maar altijd een goed sfeer, Wolfgang staat rustig om 4 uur `s ochtends op om de skies voor hen te waxen en de avond ervoor zitten dan die gasten te duimen van laat Wolfgang vroeg naar bed gaan want dan waxt hij voor ze als hij te laat naar bed gaat moeten ze zelf ook vroeg eruit om te helpen.
Dus dat is altijd veel hilariteit, Hij vraagt ook altijd aan Jan als die mee is of hij komt waxen en dan moeten de atleten van hem dus ook komen bedanken want hij staat wel op beleefdheid. In alle jaren dat wij hem kennen hebben wij alleen maar lof voor hem.

Sumann heeft in ieder geval de eer nog gered van het team met een 3e plaats. Ik heb begrepen dat de mixstaffel ook goed heeft gelopen met Iris, Dominiek,Summi en een voor ons onbekende atlete. Ik dacht 7e van de 26 landen. Jammer dat ze Romana niet hebben laten lopen want die doet het best goed omdat ze een sterke langlaufster is. Maar als langlaufster werd ze ook genegeerd. Ze was niet eens mee.

Hubert von Goisern gaat weer op tour en geeft behalve grote stadionconcerten ook weer een aantal in kleine gelegenheden in Oostenrijk. Het verscheen op Facebook en binnen 3 kwartier was het concert aan de Grundlsee uitverkocht, het is bijna zijn thuis dus daar wonen ook de grote fans. Ik wilde ook graag naar zo`n klein concert maar als ik een plaats als bv Weng in de pc opgeef komen er 8 te voorschijn en stonden geen postcodes bij.Dus mail gestuurd en gelijk vanmorgen antwoord, heeft Jannick gebeld want ze hadden een telefoonnummer gemaild en vroegen waar wij wonen en hij zegt dus het dichtste bij is de Grundlsee. Dus wij maar die is uitverkocht, zegt hij ik heb 2 kaarten en je moet gelijk beslissen dat was dus voor ons een buitenkans. Wij gaan dus 3 april naar het concert van Hubert von Goisern aan de Grundlsee. Het is ook een kleine gelegenheid en de kaartjes zijn ook veel goedkoper dan voor de grote stadionconcerten. Dus wij boffen enorm soms moet je geluk hebben. Misschien dat ik in juli nog naar een concert in Bad Ischl ga.

Terwijl we het in de pc aan het invullen waren zagen we dat er alweer een concert uitverkocht is. Voor die hele grote stadionconcerten kan je nog genoeg kaarten kopen. Hij toert lang door Duitsland en komt ook in Zwitserland maar de kleine huisconcerten zijn alleen in Oostenrijk.Ik was met Jannick 2 jaar terug op zijn allerlaatste concert in de S`nix tour en dat was in Ischl in een heel klein bioscoopje, en het was geweldig.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

11 maart 2011 17:43 | Door: Annemarieke Ja, dank je wel. Dewi is erg blij en maakt dankbaar gebruik van mijn auto. ;-) Tja, met een verbouwing en verhuizing gaat het nodige gemoeid. Het moet eerst erger voor het beter wordt. Er zitten op dit moment wel heeeeeel nieuwe extra veel gaten in onze muren. Ik heb vandaag de nieuwe keuken besteld en de plavuizen en de wandtegels voor wc en badkamer. Jij boft maar met die kaartjes! Veel plezier alvast!

molenaar.ruesink 2017-05-05 19:16:33

13 maart 2011 00:55 | Door: Christina nicolette, Ome Piet van Tante Truus, heeft een beroerte gehad in Duitsland,waar ze nu wonen,hij is nu is het ziekenhuis en wordt met medicijnen geholpen,hij is nu net als oma v.d.Klis oma Pi, voor de helft verlamt, verder deze weer wordt hij als het iets beter met hem gaat,vervoert naar een ander ziekenhuis,waar ook een revalidatie centrum bij zit,en dan willen ze proberen, te starten met oefeningen,zodat zijn spraakvermogen en het gebruik van zijn lichaamsdelen weer wat beter zullen worden.zodat hij straks ook weer wat zelf kan gaan eten enz. ps. Scarlett is 19 maart jarig,dat wordt ze alweer 18 jaar,sturen jullie haar ook een kaartje? liefs en groetjes van ons allemaal, klein Hollandshuisje aan de Zee,Nederland

molenaar.ruesink 2017-05-05 19:16:50
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.