Wakker worden in een witte wereld en eindigen met regen en heel veel ergernis.

Oostenrijk, Gröbming

Ik werd rondom 6 wakker en ik hoorde de sneeuwschuiver al. Dan is het al duidelijk er is weer sneeuw. De katten eten gegeven en weer terug en om 7 de tv aan gezet. Tegen 8 gaan douchen , wakker worden op je gemak heet dat. Ik ga zo nog wat keuken poetsen en wel de glazen en servieskasten en dus ook de vitrine kasten. Ik vraag Jan om de afzuigkap open te maken en schoon te maken. Dat is altijd een hele klus. Heel veel tijd heb ik niet want Theresa komt ook middageten en dan moeten we met haar naar Ramsau om te gaan skien. Ik heb weinig zin want we kunnen nergens zitten of een kop koffie krijgen omdat we niet skien moet ik dus met Theresa in de stoellift omhoog en ik dan ook met de lift weer naar beneden en dan pik ik Theresa weer op en dan ga ik weer hoog. Dat 2 uur lang.
Ze was wat aan de late kant maar gelukkig het eten al klaar en ze heeft lekker gegeten. Een soort Stew van wortelen aardappelen en worst en spek. Dan moest ze omkleden en was het tijd om te gaan . we waren mooi op tijd in Ramsau en gelukkig had Ingrid even gebeld om te zeggen dat we niet over Rössing konden rijden. Ze had een berichtje van de vereniging gekregen - We konden nog net wat eerder op weg gaan want het is toch langer rijden. Aan de trainster gevraagd of Theresa alleen mee kon gaan en het was gelukkig geen punt. Dus ik hoefde niet de hele middag in ondertussen zeikregen heen en weer.- Maar ja wat doe je dan verder , je kan nergens zitten nergens koffie drinken . Je kan terug naar huis rijden en dan na een half uur weer terug. Dus ik zei Jan kom we rijden naar beneden en gaan naar de Hofer , dat werd de Kik want het was zo lullig. Het is Faschingdienstag en dan is iedereen verkleed maar ze moest van mama haar piratenpak aan maar dat kon niet over haar skikleding. Ze had een elfjesjurk met vleugels aan gehad naar school maar die mocht ze niet aan van Ingrid want dan ging het kapot. Maar Theresa had op school al een gat er ingekregen. Dus die was al bang dat ze op haar donder zou krijgen. Ik had ook niet zo snel iets. Dan heb ik alvast voor volgend jaar een fluoriserend tule rokje en een glitterstropdas gekocht die zeker over haar skikleding kunnen. Kosten5 Euro. Ik vond het wel sneu want ze was de enige die niet verkleed was. Om 16 uur haar weer opgehaald en de kinderen kregen allemaal Krapfen erg leuk. Dan naar huis en ik ging bij Jannick vragen of hij iets had afgesproken over Theresa. Hij zei Ingrid komt haar halen. Dan vroeg ik hoe het vanmiddag gegaan was en of het nu klaar was. Want dat zou het vandaag dus. Neeeeee dus het gaat nu pas beginnen.
Jannick had vanmiddag samen met Ingrid een afspraak bij de advocaat en helaas zo als altijd is ze nog steeds zo veranderlijk . Was alles eigenlijk einvernehmlich nu wil ze in eens dat Jannick de Ehe breker is en dat hij voor haar moet gaan betalen (ze wilde al nooit meer aan het werk) Ze wil dan toch schijnbaar dat ze recht houdt op het huis. Jannick is al heel lang uit huis en is weg gegaan zonder dat hij een ander had. Nu wil hij dus scheiden omdat hij wel iemand anders heeft gevonden. Dat gunt ze hem niet en wil hem tot op de grond afbreken . En wie worden het dupe? Ja de kinderen. Wat een ongelooflijk egoistisch pokken mens. Dat moest ik even kwijt want ik heb heel lang mijn handen boven haar hoofd gehouden. Ze heeft al verspreidt dat Jannick haar heeft laten zitten met een zwaar gehandicapt kind. Ze ging ook al over haar nek omdat de advocaat haar gezegd heeft dat als het een fifty fifty afspraak met de kinderen wordt zoals het nu is ze dus ook het kindergeld en het geld van Sabrina moet delen. Daar heeft ze geen zin in. Jannick zei al zo lang ze in het grondboek staat moet ze dan ook maar de helft van het huis betalen. Als ze wil verkopen houdt ze schuld en wordt er niet beter van. Zowel Jannick als wij staan op straat , de kinderen hebben niets meer op een zure moeder na die niets wil .Jannick heeft gezegd als ze haar werk op zegt doe ik dat ook. Dus als ze het gaat doorzetten zoals ze nu naar voren heeft gebracht zijn er alleen maar verliezers. Vandaag kwam Theresa uit school en zei ik moet van Mama mijn Tablett mee nemen want die heeft Mama voor de helft betaald omdat Papa niet genoeg geld had. Maar Ingrid had toch het kindergeld en waarom moest Jannick dan altijd betalen. Die werkte zich zo wat dood om alles te kunnen betalen want ze heeft 4 jaar niet gewerkt. Het is min om een kind met zo iets te sturen je kan ook rechtstreeks contact opnemen. Jannick zei oh dat mag ze maar ik schakel wel mijn Amazon Account af want die is aan zijn Creditcard gekoppeld .Dan neemt ze zelf dat Abo ook maar. Ze heeft nu alleen voor de kinderen al 1700 Euro per maand . Ik verdenk haar ervan dat ze het geld achter over gedrukt heeft want zelfs Jannick wist niet dat het zo veel was.
Ze heeft toch zelf ook een trouwgelofte afgelegd , ze heeft nooit voor Jannick iets te eten gemaakt. ze heeft nooit iets voor hem gedaan. Ik verdenk haar er van NU dus dat het allemaal vooropgezet plan is geweest. Ze waren nog geen week getrouwd toen ze al zei als hij bij mij weggaat dan maak ik hem helemaal kapot en hij zal tot op de laatste cent betalen. Dat de kinderen niet volmaakt waren dat is ook de schuld van Jannick . Ik heb angst dat de kinderen op een verschrikkelijke manier het dupe gaan worden. Jannick heeft haar gezegd denk er vannacht over en bel mij morgen maar wat je nu echt wilt. Ik vind het totaal van de gekke dat hij haar zou moeten onderhouden ze is 42 dan mag je toch verwachten dat je voor jezelf kan zorgen. Ze hebben uitgebreid alles doorgesproken en ze waren overeen gekomen dat ze het eens waren over de scheiding en de kinderen, dat ze niet voor het gerecht zouden gaan. Maar dat is nu ineens allemaal van de baan. Als ze voor het gerecht gaan blijft er niets meer voor niemand . Sabrina gaat het nu nog aan voorbij maar Theresa zou ik graag willen beschermen.
Ik hoop dat ze haar portie thuis krijgt in de zin wat je zaait zal je oogsten.
Van mijn voorgestelde huiswerk is nog wel iets tot stand gekomen. Het eerste deel vitrinekast is schoon inclusief alle glazen en wat er verder in staat. Jan heeft bovenop de kasten schoongemaakt want daar staan al die grote molens van hem op. Ik heb een was gedaan en 2 vaatwassen dus mag nog niet eens mopperen. Morgen weer een dag. Een grote doos Krapfen hebben we dus ook bij ons een beetje Fasching en komt nu goed van pas om mijn onvrede weg te eten.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.