NK Klassiek

Oostenrijk, Schwendt

Donderdag 28 januari
Wat een weer het is geloof ik al traditie dat als de klassieke wedstrijd gelopen wordt dat het heel erg sneeuwt. Wat moet je waxen?? Konden wij ook nog eens niet wegkomen met de auto , de weg naar ons appartement was nog niet schoon. Uiteindelijk gelukt maar pas 9.45 in het stadion en geen tijd meer om skies te proberen of te waxen. Dus ik kleed me om en start op mijn chemical skies. Het was geen slechte keuze en misschien niet geheel optimaal maar beter dan op verkeerd gewaxte skies lopen . Ik finisch als 6e en 3.32 achter Herbert die weer 1e is. Ik was 2e senior na Herbert dat klinkt goed toch. Jannick

Donderdag
Vandaag de klassieke 7 1/2 km en het is slecht weer. Het sneeuwt flink dus het wordt zwaar vandaag. Je moet goed waxen. We konden niet weg komen met de auto maar gelukkig om 9.45 bij het stadion. Maar geen tijd meer om skies te testen maar uit de kleren en gelijk aan de start.
Jannick besluit om zijn chemicalskies te nemen want met dit weer en deze sneeuw weet je niet wat je moet waxen en ook al had hij het geweten dan had hij daar geen tijd meer voor. Zijn skies waren een goede keus. Hij was goed weg met Herbert Cool,Machiel Ittman en nog iemand daarbij. Hij kan het tempo van Herbert en Machiel niet volhouden en loopt achterstand op.
Hij is in ieder geval 2e na Herbert Cool en in het algemeen klassement geloof ik 8e. Er zaten 2 Duitsers voorin .
Jannick is nog steeds niet tevreden maar ik vind dat het er mee door kan.
We gaan naar huis en hij kruipt weer in bed. Later gaan we nog even en stukje rijden en omdat we dicht bij St.Johann im Tirol zitten gaan we daar even kijken. Ontzettend veel Nederlanders hier overal met vakantie.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.