Der kleine Rabe Socke

Oostenrijk, Liezen

Dienstag 11.Juli
Werden we om half 7 vanmorgen het bed uitgeblazen door de alarmen van Gröbming en Winkl die net verschoven van elkaar gingen. Dan een poosje later gingen ze opnieuw allebei. Het zou bij de Spar moeten zijn. Dan de tv maar aan en in bed ontbijttv kijken. En tegen 8 eruit gegaan. Theresa kwam met Ingrid en Sabrina dus even koffie drinken. Ingrid gaat naar Tamsweg waar een apotheek is die zich met Cannabidiol auskennt. Maar voor ze daar mee begint adviseert de apotheek daar om met een gewone olie te beginnen omdat Theresa nog zo jong is. Het probleem is dat niemand weet hoe de dosering zou moeten zijn.
Persoonlijk had ik me niet door de apotheek laten overhalen om dat te doen. Maar goed misschien werkt het.
Eerst naar de huisarts want het een en ander is me niet duidelijk over de ziekenhuisopname. Het is wel leuk dat je voor de magenspiegeling een papier krijg waar op staat dat je de eerste 24 uur niet handelsbekwaam bent en dat je niet mag autorijden enz. Dan bellen ze mij na een paar uur en achteraf denk ik wat hebben ze nou precies gezegd. Ingrid zei me dat ik van te voren dieet en medicijnen moet gebruiken en ik weet van niets heb ook geen papieren of zo. De assistente van de huisarts pakte gelijk de telefoon en belde naar Schwarzach en daarna nog 2x maar we zijn eruit. Ik wordt de 19. opgenomen en moet nuchter zijn voor de vooronderzoeken. Dan heb ik de 20. een colonscopie
Theresa ging met ons mee naar Liezen waar ik naar Hartlauer ging. DE mensen voor mij kochten toevallig ook allemaal zo´n starterspakket. Dan nog even in Stainach naar de Landena waar het erg druk was. Omdat Theresa dorst had mocht ze iets uitzoeken. Ze nam cola chocolademelk.
Ze vindt het erg lekker dus nog maar 2 traytjes meegenomen voor de vakantie en het is nog steeds 2, tray gratis. Gelijk nog wat kant en klaar maaltijden meegenomen voor Jan. Dan heeft hij niet veel werk als ik in het ziekenhuis lig. Er is ook nog wel van alles in de vriezer.
Thuisgekomen eerst maar eens gaan eten, Theresa wilde frietjes met een Schnitzelhase, ik had voor ons kipfilet met champignonsaus en een salade. Theresa zat te smullen en grappig dat ze ook graag salade eet.
Ondertussen de was aangezet en Theresa´s jurk gelijk even meegewassen want ze had chocomel gemorst.
Gisteren ontdekte ik bij haar dat er een 2e nieuwe tand beneden is doorgekomen. Best snel tandenwisselen als je pas 4 bent.
Jan is ondertussen gaan werken, Theresa een puzzel gemaakt van 100 stukjes, op de achtergrond een dvd. Ik had in de grote vriezer een deel verschoven zodat er een lade vrijgekomen is even gesopt en klaar voor een nieuwe zak met broodjes. Is Jan gaan werken zonder geld mee te nemen normaal brengt hij ze mee. Ik geloof niet dat hij genoeg bij zich heeft.
En ik hield er ook nog een blauwe plek in mijn gezicht aan over, er viel van de hogere vrije ruimte een volle bak naar beneden en precies op mijn rechter jukbeen. Dat was auwe en maar wat koels er tegen aan gehouden. Gelukkig niet op mijn bril.
Mijn medicijnen lijken te helpen daar mijn suikerwaarden duidelijk zakken.
Ik moet nog een beetje aan het rekenen gaan , ik heb een Accucheck daar kosten de strips 68ct per stuk, ik heb nu ook een Wellion Calla light daar zijn de strips 50ct per stuk. En nu een compleet pakket 50 strips 50 naalden apparaat en prikpen voor 20 Euro. Maar er is ook een medisana die koop je voor 15 Euro en daarvoor zijn de strips 40ct per stuk. Op dit moment gebruik ik er veel dus maakt het best uit.
Toen werd ik door Ingrid gebeld of ik met Theresa naar Gasthaus zur Post wilde gaan. Daar was een poppenkastvoorstelling met der kleine Rabe Socke. Hier erg bekend en Theresa kijkt het altijd op Kika. Theresa wilde haar fee jurk en vleugels aanhouden dus met een fee op pad. Gelukkig had ik nog geld in mijn tas want ik had geen idee waar ik heen ging en het bleek binnen te zijn en 8 Euro pp. Theresa zat eerste rij naast een van haar Kindergarten vriendinnen Elina. Ongeveer 2x zo groot als Theresa. Gedroegen zich voorbeeldig. Dat was niet van anderen te zeggen. De bankenrij tegen de wand was eigenlijk voor volwassenen en de kinderen in de zaal. Maar de moeder zat in de zaal met haar dochter en die 2 darmen kreeg ik naast me. Ze vochten en daarbij kreeg ik het steeds fors te verduren schoppen tegen mijn benen. Uiteindelijk de gene naast me tot 2x toe aan zijn arm gegerepen en gezegd dat het genoeg was. Moeder haalde een van de 2 weg maar na 5 minuten begon het van voren af aan. En ze overschreeuwden alle kinderen. Ze waren eigenlijk ook te groot voor deze voorstelling. Verder werden we belaagd door vliegen en ik ben meermaals gestoken ook gewoon door mijn kleding heen. Was blij toen ik naar buiten mochten. Veel kinderen kregen gelijk buiten een ijsje van de ouders en ik vond dat Theresa dat zeker verdiend had. Dan terug gewandeld en we waren precies voor de regen en het onweer thuis.
De rest van de familie was al thuis. Ik had Jan een bericht gestuurd maar ja die heeft zijn telefoon gesloopt. Geef je hem een smartfoon en dan sloopt hij hem is definitief out of order. Ik heb nog een oude smartfoon die mag hij nu gaan proberen , hij had zelf al een oude telefoon in gebruik genomen en toen had hij pas mijn bericht gelezen dat als het zou regenen hij ons even moest ophalen. Dat las hij toen we al thuis waren.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.