Palmsonntag

Oostenrijk, Gröbming

Zo dat was dus vroeggggggggggggg opstaan met die stomme zomertijd. Jannick was nog vroeger want die moest gaan werken vandaag .Maar wij gingen met Theresa naar het Kurpark waar de Processie begon. Met de stok met de katjes buxus en linten en een klein bosje die eigenlijk van Sabrina was. Ingrid bleef met Sabrina thuis. Om half negen vertrokken we met een brullende Theresa die haar zomerschoentjes aan wilde. Het was min 2 en super zonnig maar nog wel koud zo vroeg. Op de Stoderstrasse liepen al mensen en hoe dichter naar het Kurpark des te meer mensen sloten zich aan en in het Kurpark zelf zo ontzettend veel mensen. Onze oude pastor die eigenlijk met pensioen is deed de dienst in het park en gelijk alle kinderen voor bij het paviljoen en hij spitst zich altijd vol overgave op de kinderen toe en met een gulle lach. Het maakt z o veel verschil wie zo´n dienst doet. Dan in processie naar de kerk. Het is maar goed dat de meeste mensen naar huis gaan want toen wij bij de kerk aankwamen was het al vol maar gelukkig vonden we een plaatsje achterin maar er moesten er heel veel staan.
Dan na de dienst weer naar huis en ondertussen een stuk warmer zeker omdat er geen wind was.
Op de heenweg stonden we met een groep mensen voor de zebra en er was iemand die vol met christelijke naastenliefde gewoon doorreed (met hun palmtakken in de auto) om maar ergens een parkeerplaatsje te vinden. Dat kan ik dan niet begrijpen. Veel mensen gaan lopen met hun kinderen en familie en ik kan begrijpen als je wat verder woont je met de auto komt maar dat je dan niet het fatsoen kan opbrengen om heel even de mensen te laten oversteken (moet trouwens in Oostenrijk) maar ze bijna plat rijd.
Hier bei uns wird der Palmbuschen aus sieben Pflanzen gebunden, die allesamt eine starke Beziehung zum Volksglauben und zur Volksmedizin hatten: Buchsbaum ist ein Symbol des Lebens; Efeu ist Zeichen für die Ewigkeit und Treue; die Hasel steht für Weisheit und Fruchtbarkeit; die Lärche ist ein heiliger Baum und Schutzbaum; die Salweide ist Zeichen von Auferstehung und Neubeginn; der Wacholder (Segenbaum) ist Lebendigmacher; das dürre Eichenlaub steht für das Vergängliche. Die Zweige sollten traditionsgemäß schon am Aschermittwoch geschnitten und ins Wasser gestellt worden sein, Wij doen het iets minder wel Buchsbaum en katjes en ook niet op een bepaalde dag gesneden.
Om 11 uur waren we thuis en hebben we bij Ingrid koffie gedronken en Striezel gegeten .
Als Striezel (auch Strietzel) bezeichnet man in der Deutschen und Österreichischen Küche ein Gebäck aus Germteig (Hefeteig).
Im ost- und mitteldeutschen Raum bezeichnet man damit längliche Backwaren aus Hefeteig. Er steht als Synonym für Stollen, doch werden auch Kuchen wie Mohnstriezel so genannt.
In Bayern und Österreich wird hingegen unter Striezel ein Hefezopf verstanden, während gefüllte Hefeteigrollen als Strudel bezeichnet werden.
Daarna gingen ze eieren verven en wij naar boven. Jannick komt voorlopig niet thuis want na de geplande werkzaamheden in Stainach bij de Landena hebben ze een probleem die ergens moet worden opgelost. En dan mag hij hopen dat het daar bij blijft in zijn Bereitschaft.
Ondertussen alweer tussen de middag en zo maar eens kijken wat we gaan eten.
Dat werd dus een grote pan met bami en zo veel dat we dat morgen ook maar eten .kroepoek gebakken en katjang pedis erbij.
Daarna ook nog een groot bakblik met baklava gemaakt. Ik had nog filodeeg wat op moest en de rest had ik ook nog in huis.Ik had eigenlijk een verjaardagstaart willen maken voor Ingrid maar omdat ik gisteren geen boodschapen meer gedaan heb geen taart. Ze is morgen jarig maar baklava is ook vast lekker.
Theresa zit hier te knutselen en dvd te kijken, Jan zit aan zijn fotoboeken en ik zit met mijn site.
Jannick is weer thuis en Ingrid en de rest kwamen dus eieren brengen die ze geverfd hadden. Mijn paasversiering in de keuken ziet er steeds bonter uit. en mijn nieuwe narcissenbolletjes in mijn bakkie op de salontafel doen het ook goed. Toch ook wel weer een gezellige tijd naar pasen toe en hopelijk ook eindelijk een beetje voorjaar want koud is het maar nu wel droog.

Bauernregeln zum Palmsonntag
Ist der Palmsonntag ein heiterer Tag, für den Sommer ein gutes Zeichen sein mag.
Wenn's den Buben auf die Palmbesen schneit, so regnet's an Ostern der Jungfrau auf die Kränze.
Kommen am Palmtage die Palmen trocken nach Haus, so kommen die Garben trocken in die Scheuer.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

27 maart 2018. O, wat zijn jullie alweer vroeg met het paasbrood, en wat heeft Theresa er een prachtige palm Pasen tak gemaakt, echt heel mooi hoor.Ingrid van Harte gefeliciteerd met je Verjaardag, we hopen dat je er gisteren een geweldige gezellige dag hebt gekregen samen, in gedachte zijn we bij jullie, groetjes en veel liefs van ons uit het natte en kille Holland.

Christina 2018-03-27 03:31:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.