Wat een begin van de dag, en dan ook nog medicijn problemen.

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen was ik al wakker maar dommelde nog . Kwam Ingrid vragen en overleggen. Ze was gebeld of ze kon komen invallen op het werk. Als ze Ingrid bellen is de nood zeer hoog. Oke dus gelijk opgestaan en Jan ook. Het was half 7 en beide kinderen al wakker dus samen met Ingrid de kinderen aangekleed en ontbijt gegeven. Dan ik met de kinderen naar boven en Ingrid weg. Het is geen lange dag voor Ingrid waarschijnlijk tot 13 uur. Dan moest Theresa op weg en Jan een stukje mee. Om kwart voor 8 ging Jan met de kinderwagen Sabrina weg brengen. Ik dan onder de douche en tussendoor wat gegeten en een kop koffie. Nu half 9 en we zitten beide even, dan gaat Jan zo douchen.
Ook even bedenken wat ik met het middageten doe, de rode kool die ik over had gelijk in een doosje in de vriezer gedaan. Dat was te weinig voor ons allemaal. Dus gehakt uit de vriezer gehaald dan ga ik maar macaronie maken, vinden ze allemaal lekker en niet te veel werk.
Ik heb nu het eten klaar en ook de keuken alweer opgeruimd. Nu de voorraadkast een deel veranderd, flessen die niet tot de normale dranken zoals water, vruchtensap en zo horen die staan nu in het uittrekrek aan de andere kant van de keukenkasten. Zo heb ik meer plaats voor de dranken in de kast en dus minder in de keuken rond staan. En het is overzichtelijker dus minder zoeken. Het bevalt mij zoals het nu staat. De kasten die ik omruim ook gelijk schoongemaakt . Meestal 2x per jaar haal ik de kasten leeg en maak ze schoon. In de herfst en in het voorjaar. Vroeger alles in een keer nu doe ik het op mijn gemak elke keer een stukje.
Jan gaat wat eerder weg als hij Sabrina gaat halen dan kan hij eerst naar de apotheek en een tv magazin halen bij Rapl daar komt hij dan toch aan voorbij.Ik moet wel eerlijk zijn dat de structuur mij wel bevalt. Ik doe meer in huis en het loopt georganiseerder. Dat moet ook wel als de kinderen hier zijn anders trekken we het niet om ook onze eigen dingen te doen. Jan slaap korter en hangt minder de hele dag op zijn stoel , een voordeel van het wat om handen hebben. De dagen zijn langer.
Jan heeft de kattenbakken gedaan en gestofzuigd dus we gaan helemaal op schema.
Begon de dag druilerig om 10 de eerste tekenen van iets blauws in de lucht waar ook de zon steeds meer door heen ging vallen. Het waait wel wat maar heerlijk de deur open en luchten. In de zon 20 graden maar toch frisjes door de wind. De buurman zit in een van zijn appelbomen en is aan het plukken. Dan weten we al de appels komen er ook weer aan, ik ben nog bezig met wegeten aan de pruimen van hen. Voordeel van het landleven.
Als je denkt dat je alles gehad hebt dan zakt mijn broek weer af. Jan komt thuis met de verkeerde medicijnen kostte ook nog eens 20 Euro en hij had niet genoeg geld bij hem. Ik mijn mail gecontroleerd en goed opgegeven. Dus nou moet hij vanmiddag om half 4 naar de huisarts voor een ander recept en hij moet zien dat hij het omgewisseld krijgt en geld terug bij de apotheek. Ik vraag hem je ziet toch dat dit niet is wat je gebruikt ? dan krijg ik een grote bek en dan zegt hij geen idee. Ik pak wat hij al een jaar elke dag gebruikt en vraag hem is dat hetzelfde dan krijg ik geen antwoord. Dus hij mag het gaan oplossen en ik zeg hem nog je neemt toch geen medicijnen mee als je niet genoeg geld hebt? dan klopt er iets niet. Dus de mail uitgeprint dan kan hij die meenemen en ook het lege flesje erbij gezet. De volgende keer mag hij de mail meenemen en kan hij het aan de hand van de mail controleren of laten controleren. Ik voel me bijna genoodzaakt om fotos bij te voegen als ik recepten aan vraag (dat moet nu zo met de Corona) maar ik heb al een keer de verkeerde sterkte gekregen van zijn medicijnen en nu dit. De assistente maakt de recepten en de arts tekent ze.
Nu 13 uur en Theresa komt thuis , dus eten voor haar warm maken. Helaas verloopt het weer nu heel snel en is het dichtgetrokken met dikke duistere wolken. Nu wachten op Ingrid. Ik hoorde kloppen dus ik riep joehoe. Maar niets ga ik kijken staat Silke voor de deur voor Sabrina dat was ik dus vergeten en dat komt omdat Ingrid het niet in de agenda had gezet gelukkig was Sabrina al klaar.
Ingrid ondertussen ook thuis en ook gegeten, gezegd dat ik voor morgen ook voor allemaal gekookt heb. Dan is Ingrid de hele morgen onderweg. Nu kwart voor 2 en we hebben weer het rijk alleen.
Omdat ik nopoit weet hoe laat Theresa nou werkelijk uit is eerst maar eens op de site van de school gekeken en jawel daar staan de uren op. Die heb ik op haar rooster geschreven zodat ik precies kan zien 6. uur uit dan is dat zo laat of 4. uur uit dan zo laat. Ik had haar dan ook gelijk vandaag te pakken en gevraagd kom jij gelijk naar huis als je uitkomt want je was half 1 uit en bent pas 13 uur thuis. Ja maar Zoe die , en ik jij komt naar huis wat andere ook doen of zeggen. We maken ons ongerust als je niet op tijd thuis komt. Dit ook tegen Ingrid gezegd en ook die heeft zich met Theresa onderhouden dat ze niets van doen heeft met wat andere zeggen of doen. We moeten tenslotte allemaal am gleichen Strang ziehen.
Tot mijn verrassing heb ik ook fotos op de schoolsite gevonden en waar Theresa op staat eraf gehaald. Ze hebben een bezoek aan de muziekschool gedaan en fotos van de wandeling.
Jan was naar de huisarts gegaan om een ander recept te halen maar hij belde dat ze had gezegd dat dit hetzelfde is. Maar dit middel had hij voor wat ik had gevraagd en omdat het niet geholpen had heeft hij die andere gekregen. Ik had toevallig het oude flesje nog staan en vanmorgen weggegooid dus weer uit de vuilnisbak gevist. Morgen heb ik samen met Jan een afspraak dus dan wil ik wel eens horen waarom ik niet krijg wat ik vraag en als het middel wat Jan nu krijgt hetzelfde is als het oude wat is dan de zin ervan en ik ben nieuwsgierig of uit de bloedonderzoeken blijkt of het heeft geholpen. Hij heeft het andere recept gekregen en kon het bij de apotheek ook omruilen. Ik moet al die rotzooi zelf betalen en ben geen melkkoetje. Jan is flink geprikkeld en ja ik ook . Blijkrt dat hiij weer op de verkeerde tijdstippen zijn suiker controleerd. Ik zeg het keer op keer , ik had al een keer een stuk papier opgehangen aan het plankje waar zijn prikspullen liggen met wanneer hij dat moet doen omdat het steeds fout gaat. Controleer ik zijn boekje nog steeds alles verkeerd . De enige die goed is voor het ontbijt dus nuchter. IK heb nu in zijn boekje de tabellen op de tijden die hij niet moet prikken zwart gemaakt . Komt hij met zijn boekje kijk dan ik doe het goed met de oude bladzijden en ik kijk nou eens goed daar staat voor het middageten en daar staat na het eten. Komt hij met het papier aan wat ik had opgehangen en zegt wat staat hier dan. En ik zeg hem daar staat na het middageten en je doet het voor het middageten. Soms word ik erg moe van die man. Maar goed ik moet het er mee doen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.