Nieuwjaarsdag

Oostenrijk, Gröbming

Sonntag 1.Jänner
Een nieuw begin en een vroeg begin van het nieuwe jaar. Ik moest er vroeg uit want om half 8 kwam Dominik. Kreeg van Trixi een fles met bubbels en chocolade.
Dan maar in het half donker met Dominik samen een tekenfilm gekeken Sammy´s avontuur of iets dergelijks. Jannick kwam later even langs maar Theresa sliep nog steeds. Zo lief ze wilde gisteravond zelf naar bed. We waren naar het vuurwerk bij de brandweer gegaan en dat was geweldig mooi. Waren er vorig jaar nog maar 50 mensen nu een 250. Heel heel veel kinderen. Dus zeker heel erg geslaagd. Theresa trof daar een meisje van de Kindergarten Zina (geen idee of ik het goed schrijf) echt dikke maatjes met elkaar en zo lief om te zien. Er was een stand met warme drankjes.
Thuis gekomen warme chocolade gemaakt met slagroom , wel nodig want we waren best koud , het was -9. Ingrid had haar bed klaar gemaakt en ze zat bij ons op de bank onder een dekentje. Maar ze ging liever naar bed. Had ze een boek in bed met liederen en ik zei haar die ken ik niet kan er wel eentje voor lezen. Dus ze vraagt me waarom niet en ik omdat ik in Nederland andere liedjes geleerd heb. Dus na een liedje voor gelezen te hebben vroeg ze welke zing je dan in Nederland ? Dus ik heb op een grote paddestoel gezongen en toen was het goed. Ingrid was al met Sabrina in bed gekropen. Jannick haald ook de 10 uur niet dus we bleven saampjes over. 12 uur hebben we samen in bed met de tv op het aftelmoment van Amsterdam en een lekker glas Cava. Dan had Angela nog gebeld met Jan en dan echt ogen toe.
Vanmorgen met zijn allen naar de kinderskiberg midden in Gröbming en helemaal gratis. Vorig jaar een nieuwe loopband naar boven door de gemeente gekocht en we mogen dus heel blij zijn dat we in een gemeente wonen waar ze zo veel geld in de kinderen investeren (de band was een 100.000 euro) Het terrein is verkocht geweest voor woningbouw maar uiteindelijk toch behouden voor de kinderen. Dit maakt het leven goed hier. Het is er altijd zeer zonnig en vandaag dus met blauwe lucht. Jannick ging met Theresa skien en ik was er voor Dominik die eigenlijk gewoon zelf naar beneden komt en keurig deed wat we hem gezegd hadden dus in bochten naar beneden en niet als een Abfahrtskier recht naar beneden. Theresa skiede ook prima en ze mocht de laatste keer ook zelf alleen naar boven en naar beneden skien. Ben hardstikke trots op haar. Wat me opviel dat Jannick de enige ouder was die met een helm op skiede, ouders geven dus niet echt het goede voorbeeld ook al is het een kinderweitje. Jannick is ooit op een echt bijna vlak kinderhellinkje toen hij een nieuw board wilde proberen gewoon uitgegelden en achterover gevallen . Hij had daarvoor overwogen om zo te gaan maar zette toch zijn helm op. Waar hij toen erg blij om was want dat had ernstig kunnen aflopen. Ze denken allemaal dat overkomt mij niet maar helaas kan het iedereen overkomen en niet alleen op een zwarte piste. Thuis hebben we de restanten op tafel gezet en Dominik liet het zich ook smaken en ligt nu op de bank Asterix te kijken althans ik zie dat zijn ogen dicht zijn gevallen. Dus over gezet naar het laatste stukje Nieuwjaarsconcert.
Dan 4 Schanzentournee kijken, Jan kwam boven en ik vroeg hem kan jij boven blijven kan ik even plat gaan liggen. Dat was goed en opnieuw een poos geslapen.
Even na vijven kwam Ingrid boven om Theresa te halen die mocht in bad. Ik blij dat was 1 even later kwam Trixi Dominik ophalen dat was 2.
Behalve 6 wassen die ook drogen moesten wilde ik ook vandaag mijn planmatige zaken doorvoeren. Dat was de wasmachine schoonmaken en met reiniger laten draaien, behalve de gewone vaat dus ook de vaatwasser reinigen en met reiniger een gang laten maken. De koffie automaat uit elkaar, reinigen ook het Bruhe deel, ontkalken en een nieuwe waterontharder erin. Dan de tandenborstels , afwasborstel en wc borstels vervangen. Ondertussen met alles dus een dag werk achter de rug. Er zit nu nog was in de wasmachine en in de droger en er ligt nog 1 was te wachten. Dat ga ik echt nog afmaken vandaag. Ik kan niet functioneren als ik mijn planmatigheden niet kan uitvoeren op het gestelde tijdstip. Een beetje gek ik weet het maar niemand heeft er schade van.
Vandaag alleen restanten gegeten en we zijn er aardig doorheen gekomen. Met vreugde kijk ik uit naar het restant Cava vanavond. De Chinese hapjes zijn op, stokbrood, sate,bladerdeeghapjes, gevulde eieren, oliebollen en toen kwam Ingrid nog een bord vol in meerdere lagen zalmhapjes brengen. En ik heb nog verschillende kaasblokjes. Ik mag dus stellen dat ik de eerste dag van het nieuwe jaar productief was en zuinig.
Ik ben een nieuw jaar begonnen met mijn verslagen onder 12.Jahr de voorgaande dagen kan je vanaf dit reisverslag terug bladeren of op verslag 11 jaar kijken. Ik maak verslagen van 1 januari tot 31 december van een jaar. Er staan in de lijst behalve die jaren ook andere titels of deel verslagen maar die zijn hoofdzakelijk voor het maken van een album door mij.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Gelukkig nieuwjaar!!! Dat 2017 maar veel goeds mag brengen! XXX

Annemarieke 2017-01-02 12:42:26
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.