Het weekend voor de helft voorbij

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen was ik tegen achten wakker, het was nog zo donker en stil. Ik ben Netflix gaan kijken en om 9 uur opgestaan. Na het douchen enz ben ik de broodjes gaan bakken en heb de tafel voor Jan en mij gedekt . Ik heb Jan wakker gemaakt en samen ontbeten.
Els het is hier echt niet beter dan in Nederland , er sluiten achter elkaar bedrijven en Oostenrijk is binnen Europa een van de landen die het hoogste gasverbruik heeft vooral in de industrie. We hebben gebrek aan van alles en ja de benzine is wat goedkoper maar we zijn wel op een auto aangewezen omdat er in grote delen zoals bij ons amper openbaar vervoer is. (we hebben al gehad dat er geen diesel was) Dat Jannick 4000 Euro voor de Pellets betaald dat is een verhoging van meer dan 100%. Dat is 333 Euro per maand voor verwarming. Daar komt nog veel bij want het is hier verplicht om 4x in jaar een schoorsteenveger te laten komen en jaarlijks de firma de installatiecheck te laten doen. Dan komt er nog 1000 Euro bij. Wij moeten alles elektrisch doen omdat wij geen gas hebben en wat is stervensduur geworden ja juist de elektriciteit. Die is 50% gestegen. Voor een normaal huishouden is dat veel en ja bedrijven betalen dus ook heel veel. Dat is niet anders dan in Nederland. Wat mij stoort is dat landen als Slovenie dus geen problemen hebben althans niet zo erg als bij ons. Ze hebben daar wel kernenergie. In voor en najaar stoken wij met hout en dat heeft ook een verhoging van 110 procent en is niet meer te krijgen. Wij mogen dankbaar zijn dat we aan Pellets zijn gekomen. Slaolie, zonnebloemolie betaal je nu voor 2 liter bijna 8 Euro. De bakkerijen kunnen nauwelijks bakken door de hoge energie en kosten van graan. Ik kan mij geen brood van 4 of 5 Euro veroorloven. Nee het is hier niet beter. Ik kon net aan rondkomen maar nu niet meer en bezuinig op wat maar kan. Dat geldt ook voor Meli en Jannick. Jannick is dolblij dat hij nu met de fiets naar zijn werk kan gaan dat bespaart benzine. Meli heeft haar auto weggedaan en rijdt nu met die van Jannick naar haar werk. In noodval kan Jannick dan op onze auto terug grijpen. Maar ook wij kunnen niet zonder.
Maar nu genoeg geklaagd daar krijg ik ook niet meer geld mee in de portemonnee. Ik ben dus blij dat als alles goed verloopt ik straks weer een Ferienhaus heb.
Ik heb vanavond weer een verrassingspakket. Ik kan bijna niet wachten.
Om 5 uur met Jan samen naar de Spar want ze hadden ook melk in de aanbieding en dus weer 2 dozen gekocht dan is het als nog 30 ct de verpakking duurder. Maar nu bespaar ik toch nog met de koop van 2 dozen 7,20 Euro. Ook 2 flessen Blueband bij koop van 2 zijn ze 1,49 stuk en anders 2,49 Euro per stuk. Ik vind het een sport om zo goedkoop mogelijk boodschappen te doen.
Dan om half 6 de zakken opgehaald eentje met brood en gebak en eentje met de winkelartikelen. Het brood is echt veel voor 2,99. Ik heb verschillende pakjes met verschillende broodjes, minidonuts en Marillenkrapfen. De broodjes alleen kosten 1 euro stuk en ik heb er 7.
Het andere pakket voor 4,99 heeft een pakje met andere worstjes dan van de week, een bio vegan currymaaltijd,een doos rode bessen en een doosje met 3 limoenen en een landfrischkase mit groente. De bessen zijn al 2,49 dus ook hier heb ik een zak die het vol waard is.Morgen gaan we de currymaaltijd proberen en de frischkase eten we op de broodjes, de worsten zijn in de vriezer de bessen en limoenen gaan in mijn smoothys of in water om te drinken. We eten wel anders hier door want je moet het doen met wat je krijgt. Ik ga hier zeker mee door.
Dus we hadden vanavond een lekker Lauchbrötchen die ik nog steeds kon beleggen met de heerlijke pfeffersalami van donderdag.
In Nederland is ook deze app ik denk dat dan je keuze mogelijkheid groter is.
Het weer is frisjes en regelmatig regen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ziet er goed uit!

Annemarieke 2022-09-17 19:25:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.