De eerste dag weer achter de rug

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen net voor 7 uur wakker dus ook nog net voor de wekker ging. Dat voelt altijd beter dan wakker worden van de wekker.
Ik ben naar beneden gegaan om polshoogte te nemen en Theresa was zich al aan het klaarmaken voor school en Sarina was ook al klaar. Ingrid heeft kunnen boeken en allen zijn nu op weg. Jannick belde om te vragen wat er vanmorgen mis ging want hij had gezien dat Theresa iets vergeten had. (deurbel) Ik had gisteren tegen Theresa gezegd doe je mondmasker direct in je schooltas. Ja Oma dat was dus nee Oma want het masker lag in de gang. Ingrid had haar nog nageroepen maar ze hoorde het niet meer. Niets tragisch want dan kan ze een masker op school krijgen die ze dan thuis moet wassen en weer mee terug nemen.De wereld is wit tot vlak boven ons en er rijden steeds autos vol sneeuw voorbij. De dag is begonnen.
Annemarieke je vroeg of ze over een lockdown nadenken. Ja en nee . In Tennengau is een lockdown omdat daar een hoog infectiegraad is verder is het bij ons nog altijd geel . En dat in de hele Steiermark. Alleen waar de Covid infecties te hoog worden gaat het op slot. Dat is dus nu ook Hallein en Kuchl .Ik denk altijd een gewaarschuwd mens telt voor 2 dus we hebben ons goed voorbereid. Het is voornamelijk Wenen, rondom Linz en in Tirol waar de Covid rond gaat.
Het eerste wat ik altijd doe als Ingrid weg is bv naar ziekenhuis of zoals nu de Reha is de koelkast leeghalen. Het kon gelukkig nog erbij in de vuilnisbak. Open dingen met schimmel, versverpakkingen die eind juli en begin augustus al afgelopen waren wel eerst open gemaakt om te kijken maar het kon echt allemaal weg. Een zal van de supermarkt dichtgeniet met als datum op het bonnetje begin augustus, open gemaakt zaten er pakjes gesneden worst in die er niet meer uit zagen dus gekocht en nooit gebruikt. Aan de ene kant is ze super zuinig bij het absurde af aan de andere kant bergen eten wat ik altijd moet weggooien. Een beschimmelde groentenla en Jan heeft de bakken die met groen en etensafval waren geleegd en schoongemaakt. Jan kan veel hebben maar hier werd hij toch ook onpasselijk van. Ik kan niet begrijpen dat iemand met haar opleiding en werk zo onhygienisch met eten omgaat.
Dan eten gekookt , een grote pan gehaktballen, gekookte aardappelen en rauwe andijviesla met tomaten/knoflookdressing. Voor morgen ook gelijk de andijvie gewassen en fijn gesneden voor de andijviestamppot. We eten vandaag maar laat want Theresa komt pas zo kwart voor 2 uur thuis uit school. Gezelliger als we samen kunnen eten. Jan loopt haar een stukje tegemoed.
Dan bij de GKK op internet de lijst met orthondisten bekeken, 25 voor de hele Steiermark met de meeste ook nog in Graz. Ons Bezirk Liezen heeft er 2 . Eentje in Bad Aussee en eentje in Liezen. Gekeken wanneer ze praktijk hebben en toevallig beide vanmiddag. Als Jannick op tijd is zou hij vanmiddag bellen voor een afspraak voor Theresa. Anders moet je minimaal 20% van de behandelingen betalen en dat is al snel veel geld.
Middageten met zijn drieen gedaan en Theresa had het zich laten smaken en echt goed gegeten, ze had nog appelmoes als toetje. We waren net klaar kwam Jannick thuis dus die kon ook eten en hij ging in de huiskamer zitten want Theresa moest huiswerk maken. Ze had op een stuk papier staan Dinge für die Follage mitnehmen. En ik uhhhhhhhhhhhh wat moet je volgende week meenemen? Theresa ja ik moet iets meenemen en dan moet ik daar een papier overheen leggen en ik oke ? Jannick het gevraagd en die zei uhhhhhhhhhhhhh en Theresa liet het zien wat ze had opgeschreven. Dus Jannick op zijn telefoon het woord Follage gegoogelt en we zijn er achter . Het moet het woord Frollage denken wij zijn, het is Frans en het is het fenomeen dat als je over een muntje een papier legt en dan met een potlood er overheen wrijft je een afdruk hebt. We lieten het haar zien met een muntje want zij wilde gummetjes nemen en wij zeiden die zijn glad probeer maar . Ze moest van ons zelf wat verzinnen en ze kwam al snel met ik kan bladeren zoeken. Oke helemaal goed. Tijd tot volgende week maandag. Ondertussen waren we klaar met het huiswerk en het was kwart over 4 . Dan nog even het eten voor morgen gemaakt andijviestamppot met spekjes en gehaktballen. De gehaktballen had ik al gelijk vandaag extra gemaakt. Ze moest eigenlijk ook nog haar kamer opruimen maar dat mag ze nu morgen doen want de dag is haast om en alleen maar school en huiswerk gedaan. Jannick is nu een poos gaan slapen. Omdat hij een heel stuk verder weg woont moet hij nog vroeger opstaan en dat was vanmorgen 3 uur. Hij heeft beide Orthodontisten gebeld en hij wordt door beide terug gebeld en hij weet al dat de eerste afspraak 2. Semester volgend jaar gaat worden. Theresa had een briefje met een lijstje bij zich of ze dat mee kan nemen , bij elkaar ergens van 57 Euro dus dat kon ze gelijk aan Jannick geven.
Theresa over de rooie want Mama heeft haar turnspullen niet gewassen , met haar afgesproken ik hang het buiten dan is het fris en dan kan je morgen erin turnen en morgenavond het Skiclubturnen dan was ik het daarna voor je en is het donderdag weer schoon. Dat vond ze goed. Het gaat me nu niet meer lukken. 17 Uur en nu even zitten.
Ingrid belde dat ze eindelijk in Bad Radkersburg is aangekomen , ze heeft meer dan 700km vandaag gereden. Eerst van ons naar Wenen en vandaar naar Bad Radkersburg . Sabrina gilde moord en brand bij het aanleggen van de Schiene maar nu accepteert ze het.
Theresa zit nu op ons bed met haar Tablett en wij kijken wat nieuws. Zo wat broodjes maken in de oven, lekker van die Italiaanse met kruiden en zo. Dan is het tijd om Theresa weer bedklaar te krijgen en dan mag ze om 8 uur erin. Ik zet wel de babyfoon aan ook al slaapt Jannick ook thuis.
Jannick heeft Theresa in bed gestopt en is zelf ook gegaan.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Oke, zoals ik het ook al op overzichtskaartje had gezien. Maar ja, dat kan zomaar ineens omslaan naar oranje of rood.

Annemarieke 2020-10-13 22:39:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.