Hoe klop je geld uit iemands zak

Groenland,

Montag 29.Juni
De hele morgen somber en zwaar bewolkt in de middag beter met wat zon maar wel zeer vochtige lucht en warm.
Jannick bracht ondanks zijn vakatie toch Theresa bij ons want hij had om 9 uur een afspraak bij de notaris om zijn papier op te stellen (een eigen verklaring van hem door een notaris ondertekend) dat hij niet getrouwd is om in Nederland in te leveren anders krijgt hij van Nederland zijn niet getrouwd verklaring niet (hij was 15 toen hij weg ging) Hoe klop je mensen geld uit de zak.
Morgen komt het laatste papier van Ingrid die de gemeente voor haar regelt . Dan kan alles naar Nederland en dan hopen dat ze niet nog wat willen hebben.
Dan is hij naar de gemeente gegaan om de pas voor de Stoderzinken te gaan halen want daar moet je vanaf vandaag Maut betalen maar niet als je inwoner van Gröbming bent. Je kan 1 pas per Haushalt krijgen. Dus we moeten wel delen.
Gezellig samen middageten en in de middag is Jannick een kleine Bagger gaan zoeken. Hij kon er wel krijgen maar met chauffeur. Of eentje in Liezen maar toen bleek dat er geen aanhanger bij zit waarmee je hem kan vervoeren. Een auto had hij al via zijn werk kunnen regelen maar tja een speciale aanhanger om zo´n bagger te vervoeren. Uiteindelijk zou er een aanhanger waar caravans op vervoerd worden op zijn werk vanavond terug komen.Dan ook nog bij brandweerkameraden gevraagd en daar kwam iemand in Gröbming uit maar ook met chauffeur. Hij was eigenlijk onderweg naar zijn werk om de auto en aanhanger te gaan halen toen hij langs de brandweerkazerne kwam en daar waren ze nog met een bagger bezig. Zijn ze met hem mee gegaan om hier te kijken en voor 30 euro meer dan anders zijn huurprijs in Liezen doen ze ook het werk voor hem en zelfs meer want ze graven het af en rekenen uit hoeveel schrott hij nodig heeft en gooien dan dat er ook in voor hem . Dus gaat hij morgenvroeg even naar Maier aan de overkant om schotter te bestellen en we nemen aan dat het geen probleem is want de groeve zit een stuk verder aan de Stoderstrasse.
We hebben dan geen parkeerprobleem mee, geen afwateringsprobleem meer en alles is vlak. Dan later moet de tuin in vlakken verdeeld worden zodat het niet 1 schuine tuin naar beneden is maar met terrassen . Dan kan Theresa ook een speelplaats krijgen. Maar daarvoor moet er eerst een betonwand tussen het stukje voortuin van de buren komen zodat dat deel daar hoger worden kan en dan moet met een drilapparaat die betonnen wanden van die grote bak die er ligt uit getrild worden en dan vlakken egaliseren met de berg grond die we dan hebben. Voorlopig werk zat.
Het voordeel van de bagger die morgen gebruikt wordt een stuk groter en die trekt ook met gemak volgens die man de boomstronken eruit die er nog in zitten.
We gaan het morgen meemaken. Dus Jannick de grote zware grastegels waar Jan nu op parkeerde eruit gehaald toch een 40 stuks op een klein stukje. Daarvan komen er dus nog veel meer op het Schotter . Maar die kan hij een stukje verder bij de Baumarkt bestellen en dan zetten ze het gratis voor de deur neer.

Leuk nieuws want Nina heeft haar B zwemdiploma gehaald, hardstikke goed.

Zit nu een Duitse misdaad tv serie te kijken die zich in Amsterdam afspeelt, wel leuk om te zien.
Maar niet om aan te horen , ze hebben dan ook Nederlandse achternamen en die kunnen ze gewoon niet uitspreken.

Nog meer leuke dingen want de telefoon ging en het was Dennis die voor de gezelligheid belde en die vertelde ook dat hij een sollicitatie heeft , zou fijn voor hem zijn als hij na 5 jaar toch weer zou kunnen werken.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.