Allerseelen

Oostenrijk, Gröbming


Allerseelen
Alhoewel het geen officiele feestdag is bv de Kindergarten wel gesloten en ook de kinderarts bleek vrij te zijn. Theresa is vanmorgen weer helemaal Theresa maar ja even afwachten want gisteren viel ze tenslotte ook zonder vooraf iets gewoon om.
Weer een super mooie zonnige dag, in de vroege morgen rond het vriespunt .
Als de zon komt zeer snel warm, de toppen van de bergen zijn ook al niet meer wit en de hee week wordt dit weer nog opgegeven.
Jannick en Ingrid zijn boodschappen doen en Theresa verblijdt ons. Ze luistert de sinterklaas cd´s en speelt met haar sinterklaasspeeltjes.
Het was wel grappig want gisteren deed ik de cd op en toen keek ze naar de tv en zag niets. Dus ik gezegd deze zijn alleen muziek, ook goed.
Vanmorgen de papieren van Jan ingescand en naar zijn werk gemaild, Jan gestofzuigd en ik andere dingen gepoetst en ondertussen Theresa over de vloer. Zo maar weer eens koffietijd.

Ze ging toch weer op de bank liggen dus even gekeken of ze koort had en ja was toch weer 39 graden. Ze is nu weer met Papa naar beneden.Nu koffietijd met Jan samen.
Na het middageten dacht ik laat ik eens de Allerhande die ik altijd vanuit Nederland meeneem eens doorkijken of ik niet weer eens wat anders kan eten. Kookte best altijd veel eruit, maar nu de totale aansluiting verloren. Iedereen klaagt steen en been in Nederland dat alles te duur is enz. Nou vinden wij Nederland goedkoop en we kijken altijd onze ogen uit wat er allemaal te koop is. Er staan lekker veel Pompoenrecepten in en die kan je hier ook kopen en we vinden het lekker. Maar ik knap gelijk af als er in die recepten dingen staan als el andaluz kruiden ,mazza, panko, harissa, cavolo nero, bimi, vadouvan, el bahourat en ga maar door. Ik kan hier niets ermee, veel andere dingen die we hier niet hebben vervang ik door andere dingen. De recepten zijn geen van allen goedkope zaken , de kruidenmengsels, de kant en klare dingen, arachideolie, prosciutto di Parma, en al die andere ingredienten zijn niet goedkoop en vooral geen kook recepten. Zoals verwarm de gehaktballen volgens de aanwijzingen op de verpakking in de magnetron, Meng de zak rode kool met de bak coleslaw en doe er zout en peper door. Tja .
Voor mij is dat bovenstaande al werk want de gehaktballen moet ik zelf kruiden, kneden en braden, de rode kool schoonmaken en snijden en ja de coleslaw is denk ik wel verkrijgbaar(moet dan wel naar Liezen 60 km naar de Lidl) al hoewel het een echt zomerartikel is. Zo gaat het met de meeste recepten en dan vragen sommige mensen nog wat doe je zoal de hele dag zonder te werken. Het is niet normaal hoeveel kant en klaar eten ik voorbij zie komen, het kan gewoon niet gezond zijn. En bij de goedkope recepten (3 euro pp) wat ik al niet weinig vind, moet je met 4 man 250gr. Biefstuk uit de diepvries delen. Het was dus een grote afknapper.
Ik heb vanmiddag ook een keer snelle werk Käsespätzle uit de diepvries en kant en klaar alleen nog bakken. Maar dat is een enkele keer ook omdat ik het veel te duur vind met 9 euro voor een kilo. En die zak doen wij samen 1 en ½ keer mee dus met 6 euro per keer valt het nog mee . Dat is altijd nog goedkoper dan eten gaan halen.
Ik ben niet tegen kant en klaar eten maar wel zo veel en alles.
Zo nog even vlijtig geweest, het pietenbroekje van Theresa had geen enkele naad die nog dicht was. Van die lekkere glijende en rafelende voeringstof van slechte kwaliteit. Het was aleen nog dicht aan de bovenkant door het elastiek en de onderkant pijpjes door de elastiek. Rafels eraf geknipt . Dan alles gezigzagd daarna nog in afstand van elkaar 2x gewoon genaaid. Ietsje smaller geworden maar dat maakt voor Theresa niet uit.

Ik dacht erover om met Jan mee te gaan en wat inkopen te doen maar had ook eigenlijk geen zin. Toen kwam Jannick vragen of ik Theresa nog even wilde nemen omdat ze even naar de Red Zack en de EP gingen kijken naar een nieuwe koelkast. Die van hun sluit niet goed meer en is niet zo best meer. Stond hier al in de keuken bij hen. Ze hadden niets en dus net hier over internet gekocht.
Tja dus ik kon niet mee en nu morgen maar kijken of ik zin heb .Moet eigenlijk nog wel wat vers gaan scoren.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.