Midgetgolf met Theresa

Oostenrijk, Gröbming

Sonntag 14.August
Niets heerlijkers dan met zon wakker worden. In de vroege morgen al 17 graden en om 9 uur zaten we al op de 21 graden. Dat werd dus een erg warme dag vooral omdat het zo vochtig is. Nu in de schaduw bij ons nog altijd 29 graden .
Ik dacht dat Jannick gisteren naar de brandweer was maar hij was met de Wasserrettung naar Traun waar ze een man uit het water moesten gaan halen. Ze wisten eigenlijk al dat hij verdronken zou zijn want voor ze vanuit Liezen daar zijn en de plaats waar het redden heel moeilijk zou zijn. De man is gaan surfen is gevallen waarschijnlijk ook daardoor geen kans meer en het touw van de surfplank waarmee hij eraan vastzat is ergens vast komen te zitten. Door de stroming was het een hele klus om de man te kunnen bergen. Helaas denken mensen niet na voor ze zo iets doen.
Alarmeinsatz 13.08.2016, Koppentraun Bad Aussee
Etliche Mitglieder der ÖWR Bezirksstelle Liezen verbrachten am 13.08. einen gemütlichen Nachmittag mit ihren Familien und stellten das neue Einsatzfahrzeug in den Dienst als folgender Notruf der Landeswarnzentrale beim Landeseinsatzleiter Rössler Rene einging.
Ein vermisster SUP-Surfer ist in der Koppentraun in Bad Aussee abgängig. Es stellte sich sofort heraus, dass der Surfer direkt in Bad Aussee, der bei der Ausübung seines Hobbies, auf einer Stromschnelle zu surfen, verunglückt ist. Er kam zu Sturz, fiel ins Wasser und prallte mit dem Kopf gegen die Flussregulierung. Dabei verfing sich das Sicherungsseil (Leash) an einem Stein der Flussregulierung, wodurch der Mann sich nicht mehr vom Surfbrett befreien konnte.
Aufgrund der Lage, wie der Verunfallte in der Stromschnell lag, wurde schnell klar, dass die Bergung des Opfers extrem schwierig wird. Aber durch die gute Zusammenarbeit der Einsatzorganisationen (Feuerwehr, Wasserrettung, Rotes Kreuz, Polizei) wurde auch diese Herausforderung tadellos gemeistert:
Die Mannen der Österreichischen Wasserrettung bauten eine Seilfähre mittels Raftboot auf, die Feuerwehrmänner kümmerten sich um die Zugleinen, mit denen das Raft zur Unfallstelle geführt wurde und die Mitglieder der Wasserwehr der FF Altaussee bauten flußabwärts eine Sicherungssperre auf.
Nach mehreren Versuchen gelang es, den Verunfallten aus der Stromschnell zu befreien, in das Raft aufzunehmen und sicher an Land zu bringen. Danach wurde er der anwesenden Notärztin und den Rettungskräften übergeben. Die sofortigen Reanimationsbemühungen blieben leider erfolglos

Tussen de middag lekker gegrild gegeten bij Ingrid en Jannick met zijn allen in de tuin. Voor het eerst een witbier met ananas gedronken. Niet te vergelijken met Radler even wennen maar wel lekker.
Wij besloten om te gaan midgetgolf spelen in het Kurpark en namen Theresa mee. Wat een plezier kan je hebben voor 3 euro pp en kinderen 2 euro. Het was erg druk dus wij besloten om bij de laatste te gaan beginnen en dan gewoon als je de eerste mensen tegen komt naar de eerste gegaan want daar was toen niemand meer. Het plezier van Theresa en we hebben erg om haar gelachen. Uiteindelijk had Opa gewonnen met 5 punten voorsprong op Theresa en mij. Het is een echte zondagmiddagbesteding vinden wij. Daarna een ijsje gaan eten bij Post.
Thuisgekomen een verrassing Jannick had de wandkast deels uit elkaar en alles al naar boven gesjouwd en ook de eigen kastdelen uit de garage naar hen boven gesjouwd. Net is hij met Jan samen het grootste onderdeel op zijn plaats komen zetten met Jan samen. Nu is Jan met hem mee naar beneden want ze komen met het in elkaar zetten met de schroeven enz. Er niet uit.
Ik ben dus helemaal happy dat we weer verder kunnen. Maar het is net een volksverhuizing.
Net ook naar beneden gegaan en niemand wist hoe het systeem werkte van hoe de kast in elkaar moest. Ik gekeken en ik had de oplossing dat er in het mechanisme iets omgedraaid moest worden dan in elkaar en weer terug draaien en dat was goed. Dan vinden ze mij niet technisch!!!
Als beloning de koekjes die ik zo lekker vind met kersen en marsepeinvulling gekregen. (Ingrid vindt ze niet lekker) Prima beloning .


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Minigolf bij het Kurpark is super!!! Dat speelden wij vroeger als kinderen al. En later speelden mijn kinderen dat ook. Geweldig!

Annemarieke 2016-08-18 22:53:54
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.