Eerste kerstdag

Oostenrijk, GrΓΆbming

In de kerstboom hangt een ster,
werkje van de kleuterschool.
Langs het doorschijnende oranje
omlijnt het fijn geprikte zwart
de driehoeken,
zes grote en zes kleine

in gouden letters
staat door juf
in 't hart geschreven
de meegegeven boodschap
Ere zij God!

In mijn herinnering zie ik
het kleine meisje,
haar oogjes stralen
al van ver,
jaar in jaar uit
schijnt op het zacht oranje
een hemels licht over
de mooi gevormde ster.

& uur ging de wekker en mijn ogen met moeite open gedaan. Babyfoon aangezet en de tv en een poosje later hoorde ik het al en ja daar kwam Theresa met Oma Sabrina is ook wakker. Kinderen in bed met de tv. Ik gaan douchen en aankleden dan de tafel dekken en het ontbijt maken. Om 8 was Jannick daar met Melanie. Het ontbijt was leuk gezellig en goed. Dan eindelijk het moment dat we kerstcadeaus gingen uitpakken. Theresa kon haar geluk niet op want ze heeft een nieuwe Amazon fire Tablett gekregen. Ze heeft nu geen kinderzekering meer erin want ze doet graag dingen over internet en nu kan ze ook Squla doen. Ze weet wat ze mag en niet mag. Jannick krijgt op zijn smartwatch in ieder geval dingen te zien zoals wat ze download en ze mag niets kopen. Nadat Jannick van alles eraan gedaan had ging ze ermee aan de gang en ze wilde Squla doen, Sabrina wilde ook en die mag dan op de knopjes drukken die Theresa aan wees. Dan kreeg Theresa een spelletje een soort memory en dan mocht Sabrina de kaartjes ook bij elkaar zoeken en ze haalde er toch de laatste 3 paar eruit. Sabrina stond ook bij de kerstboom met cadeautjes uitpakken en ze staat dan al die tijd los. Ik ben rijkelijk verwend met 2 grote dozen Rituals , Sabrina kreek 3 dekbedhoezen met Peppa, 1 blijft hier en 2 heeft Jannick meegenomen voor haar nieuwe bed bij hen.
Nadat het de afgelopen dagen werkelijk hoosde van de regen en gisteravond toch sneeuw op de bergen viel begon het rondom 12 bij ons vandaag te sneeuwen. De sneeuw was ondanks de vele regen niet helemaal weg en morgen komt er echt meer sneeuw. Witte kerst bij ons deels.
Begin van de middag met een glaasje port en het voorgerecht begonnen. Gevulde peren met Rochefortkaas en wat stukjes verschillende kaas erbij. Jannick was snel een cadeautje naar Mark brengen. Om 4 gaan koken en had ik biefstuk met gemengede paddestoelen waaronder steinpilzen in een roomsaus gemengde salade en kerstaardappeltjes toetje Bratapfeleis. Sabrina mocht hetzelfde ijs als gisteren want die eet zo graag chocolade .Na het eten wilde Jannick nog zijn snowboard spullen bij elkaar zoeken maar hij kon zijn helm niet vinden maar ik kon ook de helm van Theresa niet vinden. Dus Theresa uitgehoord en uiteindelijk zij ze ik geloof dat Mama in de slaapkamer een winterkist heeft staan. Jannick gaan kijken en inderdaad daar kwam zijn helm en de helm van Theresa uit maar zijn opklipbare visier is weg. We worden allemaal wanhopig van het wegbergen van Ingrid. Voorheen kreeg Jannick de schuld en dan hadden Jan en ik al twijfels en nu is nog steeds alles kwijt kapot of wat dan ook. De helm van Jannick heeft hij afgelopen winter gekocht en was erg duur. Die heeft hij gekocht omdat hij zijn helm niet kon vinden. Maar als je nu ook weer in de kelder kijkt allles van de bodem tot aan het dek op elkaar gestapeld , de tuinkisten kunnen buiten blijven daar zijn ze voor nee dat moet naar binnen , De schommels liggen altijd onder het speelhuis in de winter nee nu ligt het er ook tussen . En maar zeiken dat er geen plaats is. Ik had een hoes gekocht voor de tafeltennis tafel kostte 45 Euro en ik zei tegen Ingrid dat ding kan buiten staan als je de hoed erom heen doet . Maar die hebben we niet en ik wel die heb ik aan je gegeven heb ik gekocht. Dan blijkt dat ze de hoes voor wat anders heeft gebruikt en dat de hoes aan alle kanten nu kapot is dus tja nu kan de tafel niet naar buiten een duur grapje. Ze koopt afdekkingen voor de stoelen en de tafel geen idee maar het ligt allemaal op die hoop. Alles wat van Jannick is gooit ze in die kamer beneden naar binnen maar ze zet ook wel de oude wasmachine daar neer want die mag niet weg. Toen ze wekenlang zonder haar wasmachine zat gooide ze het bij mij erin en ging ze echt niet met de oude wassen. Ik ben doodmoe van haar en niet van de kinderen. Ze kan alleen maar klagen ziet nergens de zonzijde van . Ik heb vandaag aan Jannick gevraagd of ze naar depressiviteit neigt en hij denkt van wel maar ze wil geen hulp. Ik vind dat ze niet goed voor de kinderen zorgt. Ze krijgen alleen maar pasta met saus, soep, of meelspijzen zoals Kaiserschmarren en dat laatste is altijd aangebrand. Ook de kinderen eten graag bij mij maar ook graag bij Meli en Jannick.
Om 18 uur gingen Jannick en Meli . Een uurtje later ging Sabrina naar bed en Theresa mag nog wat opblijven. Het is nu kwart over 8 en Ingrid is nog niet thuis.
Ik ga verder kijken op Netflix naar das Damengambit. Als Ingrid komt en Theresa naar beneden is ga ik snel mijn bed in.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„ Vrolijk kerstfeest allemaal! πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„πŸŽ„

Annemarieke 2020-12-26 21:46:27
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.