Eindelijk de zon is weer te voorschijn gekomen

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Donderdag 12 november
Gisteren kwamen Haje en Einar nog even voorbij, het was geloof ik al de 3e keer dat ze voor niets naar de training van Einar waren gegaan. Ze krijgen steeds de wijzingen niet te horen en ze hebben dus geen idee waar en wanneer de trainingen van het alpine gebeuren zijn. WSV Ramsau kan er wat van.
Vandaag zagen we eindelijk de zon weer eens , ik ben dan ook vol goede moed aan de gang gegaan. Het huishouden blijft toch liggen bij afwezigheid of ziekte van de huisvrouw.
Ik heb dan ook de slaapkamer een grote beurt gegeven inclusief de dubbele ramen, de was gedaan en dan nog even een beetje hier en een beetje daar in huis. In ieder geval konden ook de ramen weer lekker open .
Aan het eind van de ochtend kwam onze vriendin voorbij en ze kwam bij ons aan de deur met een bitte bitte bitte want de trap in het appartement was vuil en alle wc ’s waren vuil.
Het was heel knap dat ze dat kon zien want we draaien de elektriciteit uit als er geen gasten zijn en het is dan in de badkamers en de wc’s zo donker dat we het toilet niet eens zien staan.
Ook knap om vuil te zien op de trap die gisteren nog gestofzuigd is. We zijn wel even gaan kijken voor de zekerheid want voor het zelfde geld heeft ze er zelf weer iets neergegooid. Dat zou niet de eerste keer zijn. Maar deze keer zag het er nog net zo schoon uit als we het gisteren hadden achtergelaten. Maar het roept wel weer ergernis op bij ons.
Jannick ging na het middageten skiken en daarna met Jan mee naar beneden want zijn vriend Franzi is vandaag jarig. Jan ging werken in Irdning en bij terugkomst pikte hij Jannick weer op. Jannick geholpen bij zijn cadeautje voor Franzi, hij heeft een dvd hoes met een wii disc gemaakt waar hij geld in had gedaan en ik heb een gitaar getekend die hij uitgeknipt heeft en op wat te snoepen geplakt. Dus hij kreeg een wii gitaar met gitaar hero spel. Als hij genoeg geld heeft wil hij dat ook kopen. Ik heb de middag gebruikt om te rusten. Het was toch een beetje veel hooi die ik op mijn vork had geschept.
Ik heb onze halloween en herfstspulletjes weer opgeruimd en een beetje advent sfeer als aanloop naar de kerst gemaakt.

Jeannette
Die 4,60 euro is voor de zwijnengriep en de rest voor de gewone griepprik. Wij krijgen helemaal geen oproep.
Dan moet je na 14 dagen weer voor de 2e zwijnenprik en betaal je denk ik weer 4,60 euro.
Jannick had stijve spieren en hoofdpijn en wat lusteloos.
Jan en ik hebben wat meer last van vermoeidheid en ik stortte gisteravond gewoon in en ook Jan had daar last van. Ik heb een beetje last van spierpijn en gewrichtspijn maar ik vind het best meevallen.
Heb je een leuke dag gisteren gehad?

Jan en Marijke
Ik weet er alles van misselijk van de narcose enz. Het ligt me nog heel vers in het geheugen.
Fijn te horen dat de operatie goed is gegaan maar het revalideren zal toch ook wel een klus zijn. Ook dat is eigen ervaring, maar met doorzettingsvermogen lukt veel. En je weet een doel stellen wat je wil, dat is voor mij op kort termijn kunnen langlaufen (het liefst gelijk als de sneeuw er is) .

Bianca
Wat sneu om ziek te zijn, hebben Peter en Nina geen last?? Fijn weer wat te horen van je.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

12 november 2009 22:33 | Door: Annemarieke Denk goed om jezelf!!! Hier ook lekker weer flink de houtkachel aan. En kaarsjes. Veeeeel kaarsjes, dat vind ik altijd erg gezellig. BTW als je kaarsen of waxinelichtjes wilt hebben dan moet je dat even zeggen want dan neem ik ze voor je mee. ;-)

molenaar.ruesink 2017-09-23 19:15:37

18 november 2009 00:27 | Door: Jeannette Barentsen-Geelhoed Hoi Nicolette Kreeg als antwoord van de vrouw van de huisarts per email bericht (wilde de gewone griepprik niet maar kreeg die toch gelijk met mijn 3-maandelijkse B-12-prik) : "Du braucht keine mehr - nicht über 50 Jahre !!!" Ik snap er dus niks meer van, want ik zit juist zonder schildklier en zonder maag in de risico-groep !

molenaar.ruesink 2017-09-23 19:15:55
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.