Het sneeuwt en sneeuwt en sneeuwt

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Zondag 17 januari
Het sneeuwt en het sneeuwt en wat moet Jannick waxen voor nieuwe sneeuw , de enorme hoeveelheid kunstsneeuw in het stadion en de totale andere kunstsneeuw van de Ritisberg??????. Hij besluit om aan de voet van de Ritis zijn skies uit te trekken en een spuitklister erop te doen. hij start in de wave die 15 minuten na de start begint.
Hij loopt lekker tot aan de Ritis , daar inderdaad geen grip meer en dus de spuitklister erop. Dan met het peloton naar boven. Hij loopt vandaag een lekkere wedstrijd , wel apart zo’n berglauf maar hij loopt geen verdere achterstand op. Hij is 3e in zijn klassement totaal over 3 wedstrijden en hij is achteraf niet geheel ontevreden meer. Na dit weekend komt zijn draai hopelijk op gang want de berglauf ging goed na een slechte marathon.
Leo liep weer een goed berglauf en hij kwam vlak achter hem binnen.
Vandaag liep Carolien wel de berglauf maar Haje niet. Er liepen maar heel weinig dames mee , in de tour maar 9 waar Annemarie Straub er een van is die ook goede wedstrijden liep. Ze was 3e in de tour klasse. Carolien was 1e in de Berglauf. Vandaag telde de klassementlopers niet in het totaal van de berglauf zoals bij de marathon. Deze werd voor de tour lopers alleen als totaal van 3 wedstrijden geteld.
De prijsuitreiking was een beetje later dan gepland en erg uitgelopen dus hij kon niet blijven want hij moest werken. Maar net toen hij met mijn leerlingen in de buurt was werd hij omgeroepen en hij is op 1 ski naar het podium geraced , erop geklommen , prijs in ontvangst genomen aan mij gegeven en weer weg naar zijn leerlingen.
Ik vind het ongelooflijk knap zelfs voor de laatste die binnen kwam dat ze de tour uitgelopen hebben. Zelfs Herman mijn buurman heeft alleen de 10 km gelopen omdat hij de hele tour toch wel heel veel vond.

Het was een schitterend evenement met veel internationale belangstelling, een goede sfeer en goede atleten. Foto's staan op Jannicks site www.jannick-biatlon.com en dan op zijn weblog.

Hij gaat zich nu opmaken voor zijn eindexamen project voor sport en management die hij a.s zaterdag in Öblarn heeft. Het grote zaalvoetbal toernooi. Dan heeft hij dinsdag, woensdag, donderdag nog school . Maandagmorgen werken. En maandagmiddag overleg met Reini en zijn collega’s. Dan probeert hij nog wat te trainen tussen door. Dan hoopt hij op zondag in Saalfelden de marathon te kunnen lopen en naar Schwendt te vertrekken. Dan is woensdag en donderdag daar het NK langlauf, dan wil hij wat trainen daar en dan als het kan zaterdag de volkslauf 20 km die ook als NK telt en ondanks de korte afstand ook voor de marathon cup telt. Maar zeer zeker de Tauernlauf 50 km ,die aansluitend op zondag in Altenmarkt gelopen wordt. Dan naar huis!!! Hij wil er nog niet over nadenken wat daarna komt, eerst op adem komen.


Zondag 17 januari
Het sneeuwt en het sneeuwt en wat moet ik waxen voor nieuwe sneeuw , de enorme hoeveelheid kunstsneeuw in het stadion en de totale andere kunstsneeuw van de Ritisberg??????. Ik besluit om aan de voet van de Ritis mijn skies uit te trekken en een spuitklister erop te doen. Ik start in de wave die 15 minuten na de start begint.
Ik loop lekker tot aan de Ritis , daar inderdaad geen grip meer en dus de spuitklister erop.Dan met het peloton naar boven. Ik loop vandaag een lekkere wedstrijd , wel apart zo’n berglauf maar ik loop geen verdere achterstand op. Ik ben 3e in mijn klassement totaal over 3 wedstrijden en ben achteraf niet geheel ontevreden meer. Na dit weekend komt mijn draai hopelijk op gang want de berglauf ging goed na een slechte marathon.
Leo liep weer een goed berglauf en ik kwam vlak achter hem binnen.
Vandaag liep Carolien wel de berglauf maar Haje niet. Er liepen maar heel weinig dames mee , in de tour maar 9 waar Annemarie Straub er een van is die ook goede wedstrijden liep. Ze was 3e in de tour klasse. Carolien was 1e in de Berglauf. Vandaag telde de klassementlopers niet in het totaal van de berglauf zoals bij de marathon. Deze werd voor de tour lopers alleen als totaal van 3 wedstrijden geteld.
De prijsuitreiking was een beetje later dan gepland en erg uitgelopen dus ik kon niet blijven want ik moest werken. Maar net toen ik met mijn leerlingen in de buurt was werd ik omgeroepen en ben ik op 1 ski naar het podium geraced , erop geklommen , prijs in ontvangst genomen aan mijn moeder gegeven en weer weg naar mijn leerlingen.

Het was een schitterend evenement met veel internationale belangstelling, een goede sfeer en goede atleten.

Ik ga me nu opmaken voor mijn eindexamen project voor sport en management die ik a.s zaterdag in Öblarn heb. Het grote zaalvoetbal toernooi. Dan heb ik dinsdag, woensdag, donderdag nog school . Maandagmorgen werken. En maandagmiddag overleg met Reini en mijn collega’s. Dan probeer ik nog wat te trainen tussen door. Dan hoop ik op zondag in Saalfelden de marathon te kunnen lopen en naar Schwendt te vertrekken. Dan is woensdag en donderdag daar het NK langlauf, dan wil ik wat trainen daar en dan als het kan zaterdag de volkslauf 20 km die ook als NK telt en ondanks de korte afstand ook voor de marathon cup telt. Maar zeer zeker de Tauernlauf 50 km ,die aansluitend op zondag in Altenmarkt gelopen wordt. Dan naar huis!!! Ik wil er nog niet over nadenken wat daarna komt, eerst op adem komen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.