Pakjesavond

Oostenrijk, Gröbming

https://youtu.be/OkaCJ7cs0Iw

Laßt uns froh und munter sein
und uns recht von Herzen freun!
Lustig, lustig, traleralera!
Bald ist Nik'lausabend da,
bald ist Nik'lausabend da!Bald ist unsere Schule aus,
dann ziehn wir vergnügt nach Haus.
Lustig, lustig, ...Dann stell’ ich den Teller auf,
Nik’laus legt gewiß was drauf.
Lustig, lustig, ...Steht der Teller auf dem Tisch,
sing’ ich nochmals froh und frisch:
Lustig, lustig, ...Wenn ich schlaf’, dann träume ich,
jetzt bringt Nik’laus was für mich.
Lustig, lustig, ...Wenn ich aufgestanden bin,
lauf’ ich schnell zum Teller hin.
Lustig, lustig, ...Nik’laus ist ein guter Mann,
dem man nicht genug danken kann.
Lustig, lustig, ...

Vanmorgen was ik wakker voor Sabrina kwam. Theresa helemaal enthousiast want ze had een Nikolaussackerl voor haar en Sabrina gevonden. Met mandarijnen, noten en chocolade en Theresa had een hele zachte warme eenhoorn pyama erin. Dan ging ze naar de Kiga. Daarna met Ingrid koffie gedronken en voor Sabrina kwam Gaby. Ingrid nog bij mij wat papierwerk gescand en verstuurd. Ondertussen ik onder de douche. Dan met Jan de cadeautjes voor Dominik voor de deur gezet. Voor Ingrid de oude skikaarten ingewisseld. De cadeautjes naar de garage gesjouwd en een brief aan Theresa en Sabrina in de brievenbus gedaan. Op tafel een super grote schaal met sinterklaassnoep en pepernoten. Nu afwachten hoe de verdere dag zich ontwikkeld. Om 15 uur Nikolaus in de kerk, om half 4 bij de Spar en om 4 uur bij de bank. Om half 5 op BVN het sinterklaasprogramma en om 18
uur de grote Krampusbijeenkomst in het centrum en daarna pakjesavond. We nemen het goed uit 2 culturen.
Net belde Dominik om te bedanken voor de gulle gave van de Sinterklaas.
Om 14.15 zou op BVN het overzicht sintjounaal komen nou dat begon om 6 voor half dus lekker op tijd. Theresa kon het niet afkijken want ook al duurt het maar een kwartiertje we moesten weg om 15 uur begon de Nikolaus dienst in de kerk. Het was aardig vol en heel veel kinderen . Aan het einde kwam de bisschop Nikolaus. De kinderen krgen een broodje. Maar op tijd klaar om naar de Spar te gaan daar moesten we nog wachten op de Sint en zijn Krampussen. Die kwamen en dan in de rij om een geschenkzak bij de Sint in ontvangst te nemen. Theresa zag kans om vrij snel aan de beurt te zijn , Ingrid met Sabrina duurde wat langer. Als je nou denkt dat Sabrina bang zou zijn dan heb je het mis tijdens het wachten was de Krampus niet zeker want ze graaide steeds in zijn pels. Oma kreeg met de roede van een Krampus. Dan heel snel naar de Sparkasse waar ook een Nikolaus met Krampussen waren. Weer een zak vol gekregen. Dan snel naar huis want om half 5 begon het sintfeest op tv. Precies op tijd om half 5 thuis. Ze genoot van K3, Mega Mindy en Maja de bij en uiteraard van de Sint en zijn Pieten. We hadden ondertussen unaniem besloten om niet meer naar de grote Krampuslauf te gaan. Dus wat eten en daarna pakjes avond.In de brief had de Sint al het een en ander verteld dus ze kon de video gaan kijken. In de brief stond dat de Piten heel stout waren en haar mooie tekening hadden meegenomen die bij Oma op het plankje had gestaan. Ze had een pruillip er van en ook verteld dat de pieten Oma vergeten waren in de video en nog veel meer. In de video werd ineens de tekening getoond die de pieten hadden meegenomen. Theresa bleef maar Oma zag je dat Opa zag je dat Mama zag je dat en ga maar door.Dan kregen we te horen de pakjes zijn in de garage. Dus allemaal naar beneden en naar buiten. Theresa helemaal blij want er stonden inderdaad pakjes in een zak. Dan uitpakken Theresa mocht de pakjes uit de zak halen. Dan ging Ingrid met de kinderen en Jannick kwam nog even terug . Een drukke maar gezellige dag gehad.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Leuke foto's! Fijn dat de verrassing zo geslaagd was.

Annemarieke 2018-12-05 23:26:46

fijn dat jullie er zo´n gezellige avond hebben gehad, en dat jullie allemaal niet vergeten waren

Christina 2018-12-06 03:44:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.