Dag 8

Oostenrijk, Gröbming

Was rondom 7 wakker en dan in bed tv tot 9 uur. Heerlijk vind ik het om alle tijd voor mezelf te hebben .
De zon schijnt en het wordt gelukkig snel warm want het was minus 8 graden. Dus stukken beter dan gisteren en dan ziet de wereld er weer anders uit. Gisteravond met Jan dankzij Hola een hele rij Flikken Maastricht gekeken tot de internet verbinding verbroken werd. Het is wel eens lekker om gewoon Nederlands te kijken en ik kan het ondertitelen dan kan ik het ook goed volgen. We hadden nog een restantje eisalade en een restantje zeer mini van een kaasje en nog wat crackers. Genoeg om het gevoel van lekker en gezellig te hebben.
Gisteren online geshopt en ik hoop dat maandag de Bofrost mijn paasbroodjes en paasschnitzeltjes brengt samen met nog wat andere dingen. Ik kon niet veel bestellen want de vriezer is nog zeer vol. Maar ik denk dat ik het morgen wel kwijt kan. Theresa eet altijd zo graag die paashaasschnitzeltjes en de broodjes zijn van die hazen die je dan moet afbakken dat ziet er bij het paasontbijt altijd leuk uit en ze zijn ook erg lekker. Dan had Marco van de Holandse snacks een oproep gedaan omdat de gastronomie heeft afgezegd en dat hij veel snacks met korting aan biedt. Dus ik had er onder gezet jammer want je komt pas half mei bij ons. Kreeg ik een berichtje van hem dat als ik bestelde hij ging kijken of hij het op een andere rit kon inplannen. Dat wordt nu waarschijnlijk 13 april het een en ander afhankelijk van het Coronavirus en de Quarantaines die er zijn. Hij heeft tegenwoordig ook knijptubes met Zaanse mayonaise en boerenkool met worst en tuinbonen. Dat laatste lust ik absoluut niet. En boerenkool met worst heb ik nog. Maar ik heb er wel de Zaanse bij genomen. Uiteraard kroketjes voor Jan en nog wat dingen ook een zak met Hollandse puntjes. Ze nemen altijd veel plaats in maar ik denk dat ik tegen die tijd wel een deel uit de vriezer gegeten. Vooral het brood gaat hard. Mocht ik tegen die tijd veel ruimte hebben kan ik altijd meer broodjes bestellen.
Ingrid kwam met de kinderen even koffie drinken. Theresa leest zo goed en is zo nieuwsgierig naar de boeken in de kast. Ze neemt ze eruit en kijkt ze door en leest stukjes voor. Ze weet gewoon niet waar te beginnen. Ze leest beter dan haar nichtje Viktoria die ik dacht zelfs 2 klassen verder is.
Jannick moest er gelukkig afgelopen 24 uur niet de deur uit voor een nooddienst en ik geloof dat nu zijn stand by weer voorbij is.
Het was in de morgen redelijk mooi weer maar erg winderig dus daardoor ook fris, het werd 17 graden maar rond het middaguur in een half uur tijd terug naar 7.Het begon ook dicht te trekken.
Ik heb eten gemaakt, niet veel werk . Een gekookte maaltijd uit de vriezer, wortel kool stamppot met Fleischleibschen. Het smaakte prima.
Ik heb de bedden afgehaald en 2 wassen gedaan , de laatste zit nu in de droger en die is vast snel klaar want ik had het voorgedroogd op het balkon. De vaatwasser staat nu aan en ik denk wel genoeg voor vandaag. Jan maakt het bed op dus dat hoef ik niet te doen en even stofzuigen doet hij ook.
Alsof er nog niet genoeg onrust is een aardbeving in Kroatie van 5,6 op de schaal van Richter. De beelden liegen er niet om. We zijn meerdere malen in Zagreb geweest en als je dan de beelden ziet. Het was voelbaar in Kärnten en de Steiermark. Hopelijk wordt het niet nog erger.
Om kwart over 4 was het nog 4 graden en kwamen de eerste sneeuwvlokken naar beneden. Ook in huis merk je de afkoeling dus ik denk ook straks de houtkachel aanmaken. Ik had nog een zakje met stukjes knabbernossi in de vriezer gevonden dus als we willen kunnen we wat snacken.
Weer een dag voorbij .



Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Wees blij dat je samen woont met je fam. Bij mij is pasen defensief in het water gevallen, alle kinderen zouden komen. Nu moet ik alleen eieren zoeken. Kijken of de kippen ze goed verstoppen kunnen😃

Marjanne 2020-03-22 17:26:21

ach, als eten het belangrijkste is.... Nicolette ik hoop dat jij, Jan en de kids gezond blijven. 😘

Annemarieke 2020-03-22 21:36:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.