Faschingsdienstag

Oostenrijk, Gröbming

Werd wakker van Ingrid die de babyfoon bracht. Ook maar gelijk opgestaan en douchen en wat ontbijten. Om kwart over 9 vertrokken we met zijn allen richting Spar om het Katerfrühstück te gaan genieten. Gulashsuppe met een Semmel en een biertje. Het was al gezellig druk en dan ben ik met Jan terug gelopen naar de parkeerplaats van de Mez waar de kinderen uit Pruggern met busjes aan kwamen. Ook Trixi stond daar want die wilde Dominik graag zien dus was ze van haar werk even weg.
Dan zijn we door de Klostergasse naar het centrum gelopen en daar kwamen de Kindergartenkinder al aangemarcheerd. Dan een plekje bij de Hauptplatz gezocht daar komen ze 2x voorbij. Op de Hauptlatz was nog voor de kinderen een dansvoorstelling van de Lumumba Kindertruppe. Een groot drama met Aron want die had zijn vader gezien en wilde niet met mij mee. Zijn vader en Oma kwamen ook daarheen dus konden ze even met de Papa en Oma plauderen maar dan moesten ze toch met mij mee. Uiteindelijk ging het allemaal goed en gingen ze ook met mij mee.
Theresa en de Kindergarten waren de indianen, de Kindergarten Pruggern met Akos waren de regebogen en Aron bij de Zonnen. De Volksschule met Aron en Dominik waren de sneeuwmannen.
Dan wat eten en warm worden want echt warm was het niet. De jongens aten weer niet er was genoeg , wortel zoeteaardappelsoep en pasta met gehakttomatensaus. Ze hadden ook Heringschmauss kunnen krijgen maar ik kan niets aan hen kwijt.
Had vannacht ook licht gesneeuwd en gevroren. Ondertussen is Theresa ook boven gekomen en zitten ze met zijn allen een video te kijken van Olivier en Co. Theresa wilde wel soep en at ook de schaal met komkommer leeg. Jan doet zich te goed aan de pasta.
Voor ons is de Fasching nu wel teneinde maar alles is overal gesloten en er wordt nog even braaf overal gevierd.
https://youtu.be/_SSICNJluhM
https://youtu.be/j_OsHQFILgo
https://youtu.be/k8tTbtO6laU
https://youtu.be/SZNeiWQGCOQ
Van Ingrid een bord vol met haar zelfgemaakte Heringschmauss gekregen en die was zo lekker. Nog wat voor later op de dag. Traditioneler kan niet.
Het werd nog zonnig in de middag en dan ook een stuk warmer dus met de jongens en Theresa in de tuin gaan spelen (lees uitlaten) Dat was een groot succes en konden hun energie uitlaten. Dan werden de jongens gehaald en ben ik naar binnen gegaan ondertussen was Ingrid met Sabrina ook buiten.
Dan even niets was het allemaal even zat. Van die ongeregelde dagen maken mij altijd toch fertig. Maar wel genoten.
Nu op naar het volgende feest Ostern ofwel pasen.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

wat zien de kinderen er weer allemaal leuk uit, die hebben vast allemaal genoten van de afgelopen dagen,geniet nu maar ook de komende dagen van iets meer rust voor jullie zelf

Christina 2019-03-06 03:19:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.