Prachtige zonnige dag op de Planai

Oostenrijk, Gröbming

Ik werd om 5.15 wakker even snel eruit en het was koud. Het was buiten ook minus 13 graden maar droog geen sneeuwval. Dat laatste had ik al gemerkt omdat er geen sneeuwschuiver geweest was. Ik sliep gisteren ook al voor 22 uur. Theresa Had ik gedoucht en toen Papa haar wilde instoppen sliep ze al. Vanmorgen hoestte Theresa wel heel erg en ik had gisteren al met Jannick besproken dat ik naar de huisarts zou gaan met haar. Dus vanmorgen de school gebeld en daarna naar de huisarts. Die heeft haar onderzocht en met haar gepraat en ze zei me dat Theresa erg onder stress staat en Mama erg mist, dat ze waarschijnlijk wel een infect heeft maar ze wilde haar niet prikken want dat veranderd er toch niets aan. Haar longen en zo zijn schoon en het hoesten komt van haar hals. Ze eet door de combinatie van psyche en infect slecht. We moeten haar verwennen en veel aandacht geven. Veranderen kunnen we het niet . ze moet wel terug als ze koorts krijgt. We hebben heel lang moeten wachten en ondertussen stonden ze tot buiten. Ze had waarschijnlijk een spoedgeval of dat ze ergens iemand dood moest verklaren . Toen ze kwam gingen alle bloedprikkers achter elkaar en alle mensen voor een recept of ander papier kregen die van de assistente en werd het gelijk zo goed als leeg en wij waren de 2e aan de beurt. Dan zijn we naar huis gereden en het was ondertussen half 10. Ik moet nog naar de apotheek maar dat kan wel later.
Vandaag dus super zonnig maar er wordt wel weer de komende dagen sneeuw voorspeld.
We besloten Theresa thuis te laten en ze mocht kiezen welke pasta we gingen eten en ook de saus mocht ze kiezen en zowaar heeft ze gegeten. We zijn na het eten naar de Planai gegaan waar je gratis vanaf 13 uur met de nieuwe 10 personen gondel heen en weer kon. Je mocht geen skispullen meenemen maar Theresa heeft een Ski Abo. Dus naar boven en er was hoog opgegeven van het Hopsiland. Wij vonden het helemaal niets. De Stoderzinken was nog het beste voor de kinderen. De Galsterbergalm is ook goed voor kinderen en in Ramsau kunnen kinderen ook hun gang gaan. Dus de Planai wordt het niet meer. Ze mocht met de Hopsi Express een soort treintje die van boven naar beneden en vice versa gaat. Dan mocht ze met haar skies aan en ik ging alvast naar beneden met de Hopsi Express maar er kwam geen Theresa dus Jan gebeld (die kon schijnbaar niet even mij bellen) waren beide skibindingen verschoven. Dus geen skien voor Theresa. Dus terug naar beneden en wij erg balen een gondelkaartje is 23,50 Euro pp en vandaag gratis. Tegenover de ingang van de Planai is Rankl dus gelijk daarheen en ook daar zeiden ze geen idee hoe dat kan. Dus opnieuw alles ingesteld en we konden nog naar boven dus weer gratis kaartjes gehaald. Boven gekomen ik weer met de Hopsi naar beneden maar al wie kwam geen Theresa , Jan bellen tig keer maar die nam niet aan. Ik kwam daar Andreas tegen en die was alle hekken en netten aan het weg halen. Bleek dus de helicopter te moeten landen in Hopsiland. Dan nam Jan eindelijk aan en die vroeg kan ze nog en ik ja dat gaat . Het was ondertussen zeer winderig en de heleicopter gelijk boven mijn hoofd. Theresa kwam als een stoethaspel naar beneden en deed niets van wat ze geleerd heeft dus echt 5 jaar terug in de tijd. Het werd al donker dus we zijn naar de gondel gegaan en terug naar beneden daar was het al helemaal donker. In Gröbming nog naar de apotheek en ik moest even slikken pilletjes voor Theresa 30 Euro. Thuis gekomen was Jannick er al en die kwam onder de douche vandaag mee naar boven. Theresa helemaal blij en kroop lekker bij Papa op schoot. Dan de overgebleven pasta opgebakken en ook al was het niet veel heeft Theresa wel gegeten. Jannick liet het zich smaken en Jan en ik ook wat gegeten. Dus de hele grote pan helemaal leeg. Theresa is ondanks dat ze boven was niet heel moe en ik laat haar maar in bed wat tv kijken. Ingrid belde en daar is ook alles goed , Ingrid zit er ook doorheen maar nog even volhouden. Theresa met Mama gesproken .
Ik mag Theresa aanmelden voor de Skikurs op de Galsterberg. Geeft haar de overgebleven 2 weekenden wat afleiding. Jannick en ik hebben haar voorgehouden morgen naar school en in de avond kerstfeest op school met de ouders. Jannick heeft haar gezegd dat hij ook mee gaat. Dan vrijdag naar school en in de middag karate. Zaterdag en zondag vrij en beide dagen skikurs. maandag tot vrijdag naar school met woensdag Ski turnen en vrijdag kerstviering in de klas en in de middag karate, Dan 2 dagen vrij maar wel beide dagen skien. Dan nog 2nachtjes en is Mama were thuis met Sabrina. Dat is te overzien voor haar. Ingrid zei me dat Jannick morgenavond nog met haar juf praat.
Wij gaan zo "Ein Dorf wehrt sich " kijken dat speelt zich in de oorlog in en rond Bad Aussee af. De bevolking heeft in grote getale meegespeeld en ook veel opnams in Pürgg gemaakt. We kenden het verhaal omdat wij in de Salzwelten geweest zijn en het vooral daar in afspeelt dat de kunstschatten die gestolen waren door de Duitsers daar waren opgeslagen en de bevolking heeft de kunst gered met gevaar voor eigen leven want overal waren bommen om de boel op te blazen. Dan naar bed. De kerstzooi is nog overal in huis maar hopelijk morgen tijd om te ruimen.

https://youtu.be/1D-blayG3U0
https://youtu.be/iL69nz0Dxa0
https://youtu.be/XfTjrzB0sIs
https://youtu.be/dTeNlq9m6HU

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Leuke foto's! Mis het echt, kan niet wachten tot begin maart.

Annemarieke 2019-12-12 13:02:05
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.