Jan wordt vandaag geopereerd

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Jan moest gisteren nuchter komen en we dachten dan ook dat hij geopereerd zou worden. Maar het is toch anders dan verwacht, Jan krijgt opnieuw een prostaat operatie, nog geen idee hoelang het gaat duren dat hij in het ziekenhuis moet blijven. Dit is heel vervelend want nu is hij zeker weer 3 maanden minimaal uit de roulatie.Niet dat hij ziek is maar hij mag weer niet sporten, lopen of fietsen en het bloedverlies is heel groot en ook nog lang.We dachten dat het probleem een vernauwde urinebuis zou zijn. Dat is toch makkelijker te verhelpen en geen lange nasleep.Maar er was weer iets mis met het overgebleven stuk prostaat.Mochten ze besluiten alles weg te halen dan komen er weer hele andere nieuwe problemen op ons af.Al met al, er komt zo geen einde aan.
Jan is ondertussen helemaal uitgemergeld en maak me dus behoorlijk zorgen.Verder wie Jan kent weet dat hij zeer eigenwijs kan zijn en dat komt zijn herstel niet ten goede.Het gaat altijd goed en hij mankeert nooit iets.
Zo gauw ik meer weet zal ik het vermelden.

Jannick verblijft deze week bij mij en ook hij maakt zich nogal zorgen, geen goede zaak want hij heeft zondag zijn eerste wedstrijd.

Een tijd dat we geen extra problemen kunnen hebben maar toch altijd krijgen.
Het wapen van Jannick was stuk bij aankomst , hij had er nog nooit mee geschoten en uiterlijk zag je er niets aan.De wapenhandelaar zag het probleem ook niet gelijk en het wapen is gerepareerd , er zit een kogellagertje dat niet ergens inviel.Kosten zo,n 78 euro. uiteraard hadden we het direct gemeld dat het wapen het niet deed en ook gemeld dat we het ter reperatie hadden aangeboden bij de wapenhandelaar.
Deze man is een zeer gerenommeerd iemand en heeft ons zeer geholpen met het importeren van het wapen enz.
Nu wil de NSV het volle pond voor een wapen dat het niet deed en wij hebben gezegd we betalen min de reperatiekosten.
Nu willen ze het wapen terug en dan mogen we wel de reperatie ongedaan laten maken, volgens mij denken ze dat Nicolette een gaatje en zeker minstens twee gaatjes in haar hoofd heeft .Het heeft ruim een jaar geduurd voor we het wapen hadden, de papierrompslomp was verschrikkelijk , het heeft veel tijd en geld gekost. Dan zouden we het wapen weer moeten uitvoeren dus de hele papierwinkel opnieuw. Dacht het even niet.Ze geven onder andere als reden het wapen was toch al voor een spotprijs verkocht. Maar het zou die prijs zijn voor een goed wapen. Ook dat we de koffer erbij gekregen hebben. Nou die mogen ze meenemen als ze in januari hier zijn.Dat ding valt van ellende uit elkaar en je kan er een wapen niet fatsoenlijk in vervoeren het ligt er niet goed vast in (misschien de reden dat het wapen stuk gegaan is) We hebben een wapen zak, wapen koffer en een wapenkluis gekocht.Ook een nieuwe schietband want Jannicks armen hebben zich iet meer spieren aangemeten.Een lading kogels en dan geen wapen ???.

Ik zal hier wel gezeik over krijgen dat ik dit op schrijf, want de vorige keer dat ik het had opgeschreven dat het allemaal zo vervelend ging kreeg ik dat ook al te horen. IK mag wel schrijven over alle geweldigen dingen maar helaas niet alles is zo geweldig en het is tenslotte een weblogg over alles wat ons zo overkomt.

Het NK in januari is voor Jannick heel ongunstig. Hij heeft de Steirische Meisterschaften direct erna.
Zijn trainer ziet het niet zitten dat hij al die wedstrijden doet ook omdat ze het totaal niet eens zijn dat zulke jonge atleten van die grote wedstrijdafstanden moeten lopen en dat dan 3x in die week en dan dit jaar ook nog een proloog.De marathon mag hij zo wie zo niet doen (60km)en valt op zijn andere wedstrijddagen dus kan hij ook niet.Het zijn nog maar Schuler en nog geen junioren. Normaal als het een andere wedstrijd was geweest aansluitend had hij die laten zitten.Dat is ook meestal 1 wedstrijd maar de Steirische Meisterschaften zijn ook meerdere wedstrijden over 2 dagen.
Deze zijn voor Jannicks toekomst toch veel belangrijker, en het is van belang dat hij zijn plaats in het selectieteam houdt.Er worden erg veel dingen dan betaald. En vooral onderdak bij wedstrijden hakt er soms behoorlijk in.
Als selectielid heb je ook zo zijn voordelen,aanzien is hier toch heel belangrijk, mensen die hem eerst niet zagen staan komen nu hem begroeten en zijn mening vragen. Het is hier in de gemeenschap toch een stukje maatschappelijk aanzien .

Behalve een mooi wedstrijdpak kreeg hij deze week ook nog een t-shirt en een poloshirt.Het zijn toch ook de kleine dingen die hem een plezier doen.
Hij heeft dit jaar behalve de normale wedstrijden ook nog een plaats in het team van de school gekregen. Vorig jaar werd de school ook schoolmeister van Oostenrijk en gingen ze daarna naar Spanje voor de Europese wedstrijden.
Dit jaar als ze de meistertitel kunnen halen gaan ze naar Frankrijk.Daar ligt toch een zware druk op dit team om het te evenaren.
Jannicks trainingsteam zijn allemaal selectieleden van Steiermarken of van de andere Bundeslanden.De school heeft wat dat betreft behoorlijk potentieel binnen de muren. Maar in Eisenertz is ook een school en die zij zich gaan specialiseren juist op de Noordse sporten. Bij de Handelsschule is het toch vooral veel alpine, en dan is er nog een team van Stams, het skigymnasium.
Concurentie genoeg.
Daar train je het hele jaar voor.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

11 december 2007 19:51 | Door: Jeanne Hoi Nicolette, Wil je Jan heel veel beterschap wensen van ons. Wij hopen dat alles gauw weer een beetje beter zal gaan. Groetjes, Jeanne en Koos

molenaar.ruesink 2016-06-02 19:56:33
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.