Lezing Jacobsweg

Oostenrijk, Gröbming

Lezing Jacobsweg


Vrijdag 30.Jänner
Gisteravond naar de lezing van onze Burgermeister Lois Guggi over de Jacobsweg. Het was in de nieuwe Fachschule en toen we daar aankwamen was het bijzonder druk. Binnen gekomen bleek dat hij op een 50 mensen had gerekend en ze dus overal stoelen bij moesten gaan zetten er waren er zeker meer dan 200. De foto hieronder is nog van voor de aanvang en ze hebben zelfs later alle gangpaden volgezet met stoelen. Hij was zelf ook heel verrast dat er zo veel mensen belangstelling hadden en bij aanvang moest hij er zelf ook om lachen want hij had tappas door leerlingen van de Fachschule op tafels staan en hij zei ik had maar op 50 mensen gerekend dus na de lezing loop wat je lopen kan om wat te bemachtigen. Dus grote hilariteit en er was Rioja en Port en ook hele lekkere daar was genoeg van maar er moesten alleen heel veel dozen glazen aangevoerd worden.
Hij vertelde waarom hij het is gaan doen en wat het hem gebracht heeft, hoe de wegen waren wat hij en wie hij tegen kwam, over de pelgrimspas en het stempelen. Ook de voorbereiding en de organisatie van de reis. Gewoon geweldig. Leuk was dat er ook fotos waren van Salamanca en omgeving waar wij ook zijn geweest .
Hij heeft in 12 jaar verschillende pelgrimsreizen gemaakt en bij elkaar 2400km gelopen. Het was onderhoudend, interressant en informatief. Erg mooie fotos had hij gemaakt en hij vertelde ook met een vrolijke noot . Een zeer geslaagde avond vond ik zelf. Ik zou wel graag wat gaan lopen op die Pelgrimswegen als vakantie maar Jan niet zo en alleen vind ik het niets.
Wat we de hele week al hebben en schijnbaar niet genoeg dus nog meer sneeuw sneeuw en sneeuw.
Vanmorgen kwam eerst iemand van het E Werk naar iets bij Ingrid en Jannick kijken Daarna konden Ingrid en Ik op pad en Opa was vandaag oppas Opa. Normaal is de B320 sneeuwvrij maar dat lukte vandaag toch niet . We zijn eerst in Stainach naar de Landena gegaan want die gaat op vrijdag begin van de middag dicht. Had weer een kar vol en dus vriezer thuis weer vol.
Nog verse melk , kaasjes, en lekkere Nederlandse kwark met kaneel en rozijnen en nog wat andere kwarksoorten, stukjes Knabbernossi en vruchtensmoothies.
Dan door naar Liezen waar Ingrid bij de Baumax moest zijn want haar bon loopt morgen af. Niet helemaal geslaagd maar de auto was wel vol met aanmaakhout en geperste houtrollen. Veel dingen georienteerd en ze heeft een close in boiler voor de keuken gekocht maar nu is de vraag nog of ze een andere kraan ook nodig heeft want er moeten 3 leidingen zijn, 1x warm 1x koud en overdruk?
Naar laminaat voor de badkamer gekeken want ik heb een 10% bon die tot eind Februar geldig is. Ziet Ingrid bij de deur een poster dat het as woensdag op al het parket en laminaat 30% korting is. Dus maar uitrekenen wat ik nodig heb en dan maar vast kopen. Heb niet zo heel veel nodig dan heb ik dat maar vast. Ik vond de keuze niet groot maar er was wel een hele donkere bij die ik wel mooi vond, bij de lichte tinten vond ik niets mooi. Het zou ook nog met vloer verwarming kunnen moet ik nog over nadenken. Ik kan alleen een douche kwijt als de grote boiler weg is dus ik heb me georienteerd op Durchlaufheizung, dat moet dus door een elektromonteur gemaakt worden want dat is sterkstroom. Dus maar eens navragen want dat maakt het kostenplaatje weer heel veel duurder.
De eerste stap is toch dat de waskeuken helemaal beneden klaar moet zijn dan kunnen de wasmachine en de droger naar beneden. Dan moet de kapotte tegelvloer eruit, de boiler vervangen voor een Durchlaufheizung een kant en klaar douchekabine erin en aangesloten worden en het laminaat erin. Dat is tot nu toe zonder wat er nog te voorschijn komt en er moet een andere radiator komen en/of vloerverwarming. Dus als ik af en toe wat dingen met korting alvast kan kopen is dat toch meegenomen tegen de tijd dat we eraan gaan beginnen.
Dan moest Ingrid naar de Hofer en kon ikeven snel naar Müller om te kijken of ze de 2e dvd Staffel hadden van Chicago fire. Die hadden ze dus Jan en ik kunnen weer wat avondjes inplannen.
We vinden het heerlijk als er niets naar ons zin op tv is om lekker dvd serie te kijken. Gewoon achter elkaar door en zonder reclame en je kan het stop zetten als je even wat te eten of te drinken wil halen of toilet bezoek. Heerlijk saampjes op de bank en als het koud is met de houtkachel aan, toppunt van knus.
Ingrid gaat vanavond naar de bios met een vriendin en Jannick heeft iets bij de brandweer en wij de babyfoon. Iedereen weer tevreden.
Ik had vanmorgen al wat te eten gemaakt voor Jan en Theresa en toen wij om half 3 thuis kwamen heb ik wat te eten voor Ingrid en mij gemaakt want honger hadden we.
De terug weg was heel erg slecht door de enorme wind die de sneeuw verwaaid en je dus gewoon niets ziet op de weg en het is glad en de weg niet overal schoon (daar kan de schuiver niet tegen op) We waren blij dat we thuis waren maar ja nu is Jan weer weg naar zijn werk. Het is ook extreem druk al op de weg omdat de Energieferien begonnen zijn en hier een aantal Bundeslanden vrij zijn komende week maar ook de Duitse, Tjechische en nog een aantal landen waardoor de drukte ontstaat.
Dit weekend is er in de regio de Steiralauf wat ook weer mensen aantrekt. Nou ze hebben geen sneeuwgebrek. Maar dan hoef je dit weekend ook niet naar de Therme in Bad Mittendorf te gaan veel te druk. Ga denk ik van de week met Theresa een keer in de middag met Jan mee en in Schladming zwemmen. Daar kan ze voor niets met mij mee en ik kan een 1 ½ uur kaartje kopen voor 7,50. Je bent altijd gelijk zo veel geld kwijt aan een beetje zwemmen. Dan hebben we het nog niet over als je naar de sauna of zo wil. Ingrid betaald laatst bijna 80 euro voor haar en Jannick zwemmen en sauna , voor Jan, Theresa en mij alleen zwemmen in de Therme in Bad Mittendorf.
Het is nu even opgehouden met sneeuwen maar het blijft koud met -2 graden en die wi


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.