Een koele maandag

Oostenrijk, Liezen

Vanmorgen vroeg opgestaan , wel goed geslapen en dat had ik wel even nodig.
Later kwam Ingrid koffie drinken met Sabrina . Het gaat weer ietsje beter met Sabrina, ze kan haar hoofd weer beter omhoog houden maar lopen of staan is nog te wankel.
Jan ging stofzuigen en ik de vloer dweilen wat wel nodig was dus je zag het tenminste goed dat het gebeurd was. De koelkast deels schoongemaakt , vaatwasser aan en leeggemaakt en weer gevuld en een goed gevoel bij alle karweitjes die zo voorbij kwamen. Nu het niet zo warm is kan je de energie weer even loslaten op het huishouden. Het werd maar 18 graden hooguit. Heel veel regen de afgelopen dagen , heel veel problemen weer daardoor. Danuta voor de 2e keer getroffen door de zondvloed lees moddervloed. Ze was net klaar met tuin, meertje enz. Kipjes dood niet leuk. Ik wil nog langs de gemeente over de Bach bij ons voor, ze onderhoudn het groen niet en dat hangt allemaal over de Bach. Als het water steigt en er veel rotzooi meekomt hebben we een probleem. Maar ik kom er maar niet aan toe. Ingrid is al een keer geweest en er gebeurd niets.
Dus ik moet ook nog even op mijn strepen gaan staan en niet luisteren is naar Thomas , dat is onte burgervader.
De snijbomen allemaal gemalen, deels voor vanmiddag en deel geblancheerd en ingevroren. Het eten gemaakt voor vanmiddag en samen met Jan gegeten. Dan gevraagd of Theresa mee wil naar Liezen maar die had geen zin. Dan zijn Jan en ik gegaan want ik moest nog steeds naar de Mediamarkt. Mijn nieuwe wasmachine wast erg goed maar het centrifugeren is om te huilen. Dus nu komt er iemand naar kijken. (ik hoop op iets meer dan kijken) Nog even gekeken of er nog een poloshirt bij de C & A was. Ik had er pas een gekocht en die bevalt me zo goed. Uiteindelijk met 4 verschillende naar huis gegaan, Eentje is er gelijk maar in een andere kleur en de andere waren in de uitverkoop dus ook maar meegenomen. Ik had de laatste tijd her en der T,Shirts gekocht , ik heb graag een beetje lange maar na elke was werden ze korter en breder. Behalve die ik in Kroatie had gekocht. Dan weer naar huis met een korte tussenstop in Stainach bij de Landena. Ze hadden nu lekkere wijnkaas die is normaal best duur maar daar altijd al goedkoper en nu 2 halen en 1 betalen. Lekker op een cracker die we uit Kroatie/Slovenie hadden meegenomen. We kunnen ze in Oostenrijk niet kopen dus die nemen we overal mee waar ze wel te koop zijn. Ze hadden heerlijke Griekse Yoghurt 12 stuks voor 1.80 Euro.
Dan verder de Minischnitzels en verschillende Topfen (24 stuks 2,45) dus weer goede oogst.
Thuisgekomen alles opgeruimd en verder niet heel veel gedaan was ook alweer 16 uur. Jannick kwam koffie drinken (Ingrid was met de kinders de hort op) en begin van de avond was hij er weer .
Het is droger geweest dan de afgelopen dagen en er schijnt weer goed en warm weer aan te komen.
Woensdag heb ik een Bewerbung dus ik ben nieuwsgierig. De fotos van gisteren hier bij gezet.
https://youtu.be/Y2ZneZkzy54
https://youtu.be/SKaFwBTGTP8

speciaal voor Annemarieke Spanferkel
Als Spanferkel (von althochdeutsch spunni: „Zitze, Brust“, mittelhochdeutsch spünne-värchelin) oder Milchferkel werden küchensprachlich junge Hausschweine, also Ferkel, bezeichnet, die noch gesäugt werden. Sie werden im Alter von etwa sechs Wochen bei einem Gewicht von etwa zwölf bis zwanzig Kilogramm geschlachtet und häufig im Ganzen (ohne Innereien) gebraten oder gegrillt. Das Fleisch von Spanferkeln ist besonders zart, hell und von mildem Geschmack.
Das Spanferkel hat seinen Namen von dem altgermanischen „spenen“, was säugen heißt, von "spana", dem Wort für die Zitze am Gesäuge beim Hausschwein. Somit wird nicht auf die Holzspäne hingewiesen, über denen das Ferkel brät, sondern auf das noch junge Alter. Dus een varkentje aan het spit.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Dank je wel! Lekker hoor!!!

Annemarieke 2019-08-06 20:32:09
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.