We gaan deels uit de lockdown

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen was ik rondom 6 wakkeen je ziet alles steeds witter worden.r, om kwart over 6 de tv aangezet en dommelen. Om kwart voor 8 opgestaan en douchen, mijn teen verbinden en ontbijten. Gisteravond dacht ik in bed mijn teen doet pijn. Ik kijk en helemaal rood, ik wil mijn teen beter bekijken en pakte mijn teen en gelijk liep aan mijn nagelzijkant er etter uit. Dat was oeps dus gelijk wat aan gedaan, Ziet er vanmorgen al beter uit en weer verbonden. Ik heb een poosje terug mijn teen flink gestoten en sinds dien problemen met mijn nagel.
Het begon licht te sneeuwen en het bleef liggen, een half uurtje later sneeuwt het erg hard en je ziet het steeds witter worden. Ik dacht eigenlijk dat de winter voor ons voorbij was , we wonen op 800m en meestal vanaf 1000 m meer sneeuw en langer winter. Ik hoop voor Ingrid dat ze geen problemen onderweg naar Wenen heeft want in grote delen Oostenrijk ijzel en sneeuwval. Deze week heeft Sabrina onderzoeken in Wenen. Vandaag reizen ze er naar toe en slapen vannacht in een Ronald McDonald huis. Vanaf morgen dan in het ziekenhuis. Om kwart voor 9 kwam de familie van beneden ontbijten en ook al had ik al een beschuitje gegeten toch nog even aangeschoven . Jan wilde ook net gaan ontbijten dus ook aan geschoven. Dan moest Jannick naar de bank en weer wat afgesloten. Daarna (wij zaten nog steeds aan tafel) kwam jannick er ook nog wat bij zitten. Om 11 uur gingen Jannick en Meli naar Schladming om te testen en ze moesten nog wat doen. Theresa is bij ons gebleven.
Vanaf vandaag mogen de winkels weer open wel alles met FFP 2 maskers. Ook de kappers mogen open maar dat mag alleen met testuitslag. Wenen en Oberöstereich gaan de scholen weer beginnen dat ook met testen anders mogen ze niet in de school . Ik geloof 2x per week testen. Hier hebben ze deze week school vakantie. Er is een vliegtuig aangekomen vanuit Nederland met 48000 Coronatesten die worden hier nagekeken en beoordeeld. We hebben in Eugendorf een Lab die zich gespecialiseerd hebben en zeer snel kunnen testen. Er werd helemaal uitgelegd hoe ze het deden en er wordt naar vermeerdering gekeken en aan de hand van de curve weten ze hoe besmettelijk iemand is. Daaruit bleek ook dat Sabrina toen een superspreader was en die had dus absoluut geen klachten.
Nu begint bij ons de sneeuw alweer weg te dooien. Geen idee of er nog meer wordt verwacht maar het gaat in ieder geval weer kouder worden en dan blijft de sneeuw als die komt ook.
Wij hebben een unox tomatensoepje gegeten. Dan kwam Theresa vragen Oma heb je Brösel en Tomatenmark en ja dat had ik. Weer later Oma heb je eieren en nog wat. Ja had ik ook en maar gezegd dat ze beter het boodschappenlijstje mee kan nemen. Ik had de was van hen gedroogd en bracht het beneden maar ze waren de hort op.
Een berichtje gekregen dat Ingrid en Sabrina goed waren aangekomen en dat ze nog aan het wachten waren op de test. Oma met haar teen in heet sodawater met kruiden en nu maar hopen dat het wil beteren. Anders morgen nog een keer doen.
Ik ben vanmiddag op mijn bed gaan liggen en ben er niet meer uitgekomen.Vanavond met Jan onze Flikken avond dus het blijft relaxt.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Beterschap Nicolette met je teen, en wat fijn dat bij jullie de winkels weer open mogen, hier wordt alles nog met 3 weken verlengd, ook de avondklok.

Christina 2021-02-09 03:25:06
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.