Vroeger was niet alles beter 2

Oostenrijk, Kleinsölk

1 december

Met heel veel pijn in mijn hart Felicia bij de dierenarts achter gelaten. Bij haar gebleven tot ze sliep. 2 Uurtjes later haar weer opgehaald en ze ligt nu in de huiskamer in de wasmand met de warme lamp er boven. Elke 2 uur druppel ik wat pijnstildruppeltjes in haar bekje.Echt wakker is ze nog niet geweest.Maar ze voelt je wel want als ik haar streel en tegen haar praat hoor je heel zachtjes een brom.

Het weer is `s nachts koud met vorst dan mooi en zonnig en dan in de middag weer bewolking maar verder niets.

Weer een nieuwe maand en de laatste van het jaar, ook begint vandaag de winter maar nog niet bij ons.
Jorran wat grappig dat jouw broer op de Middelstegracht woont, woont hij in de studentenflat? Die werd gebouwd toen ik daar als kind nog woonde en ik woonde er recht tegenover. Het huis bestaat nog maar niet meer zoals wij er woonden want toen waren het 3 woningen en nu 1. Het Roggebroodshof was toen een afgeslotenhof met de ingang aan de Middelstegracht nu kan je ook aan de andere zijde naar de Uiterstegracht er uit. De Kleuterschool was daar direct naast en toen ik er een paar jaren geleden ging kijken was die er ook nog. Daarnaast was de evangelisatiezaal van Dikkers, die familie woonden erboven en de dochter was mijn vriendinnetje. Daar tegenover het Annahofje met het kapelletje waar een stuk hout te bezichten was die van een ontplofte buskruitboot was of zo iets. Dan had je nog het Schachtenhof daar kwam ik veel, deed boodschappen voor een oude Indische dame en daar woonde een leraar en geschiedkundige schrijver R.Spruijt. Al mijn kinderjaren liggen daar. Dan nog de achterzijde van het Elisabeth ziekenhuis , of woont je broer daar want dat waren geloof ik later ook studentenwoningen. Nog grappiger is dat toen we verhuisden wij in de buurt van de Morsweg gingen wonen (Calandstraat).Ik was toen 12 of zo. Ik ging altijd uit in mijn tienertijd bij de Morspoort. En bestaat op de Morsweg nog de patatzaak?ik geloof dat het toen van de Voort heette.Vaste prik een patatje pindasaus.

Randy kan zijn dat je de foto`s nooit gezien hebt , ze waren van mijn vader en ik kreeg ze van Roeli toen Bep overleed. Ik was er in ieder geval heel blij mee.
Ik heb nog wat foto`s van nog wat later en die zet ik hieronder.

Christina weet jij iets meer van de foto`s van ons in de Kennemerduinen? Ik weet dat een van de andere meisjes Gonnie is maar het zegt me verder niets en ik weet ook niet wie het vierde meisje is op de foto waar ook jouw moeder op staat. Weet jij welk jaar dat was? Heb jij andere foto`s dan deze waar ik ook op sta? Kan je ze dan inscannen en ze me sturen?

Mijn oma en de oma van Christina waren half zussen met klemtoon op half want o wee als je tegen mijn oma zei dat ze zussen waren.
Ik mocht altijd als kind met mijn oma mee. Christina was even oud als ik.Later ging ik bij haar oma logeren en dan kwam Christina ook.
We hebben samen dingen ondernomen tot dat de verkering kwam. Haarlem onveilig maken of zo.

Op mijn 9e moest ik naar een vakantie kolonie voor mijn gezondheid. Ik kwam in Lunteren in Onze Woning terecht.
Elke dag buiten wandelen en dan zingen. Omdat ik niet genoeg aan kwam werd mijn verblijf ook nog verlengd.
Toen was ik dus ook mijn verjaardag , sinterklaas en de kerst daar.
Ik was dol op yoghurt maar dat kreeg je niet elke dag. Op mijn verjaardag was het yoghurtdag maar ik kreeg een vies drilpuddinkje omdat ik jarig was. Daar deden ze me geen plezier mee. Maar wat mij het ergste geraakt heeft was dat ik voor St Nicolaas van mijn ouders iets van marsepein kreeg. Dat was het allerlekkerste wat er bestond en wat ik echt nooit kreeg want het was vrij duur. Maar iedereen moest erna alles inleveren wat hij gekregen had en dat werd later verdeeld nooit meer iets gezien van de marsepein.Daar heb ik dagenlang om moeten huilen.Na de verlengde periode mocht ik toch naar huis zonder in al die tijd veel aangekomen te zijn. De heimwee was groter en het regime kon ik me moeilijk aanwennen. Ik was een kind met wat ik nu weet met adhd en een hoog IQ en dat brak me daar wel 100x op. Het verplichte eten tot je kotsen moest en als dat gebeurde werd het op zij geschoven en kon je de rest als nog eten. Ik drink tot op heden geen karnemelk omdat je dat daar zo veel moest drinken en het smaakte naar chloor. En Gortepap ga ik nu nog van .......
Dan moest je 1x per week brieven schrijven naar huis maar je mocht er niet inzetten wat je wilde maar verplicht dat je het zo geweldig naar je zin had. Het kostte mijn ouders te veel om regelmatig op bezoek te komen en ze hadden geen auto.
Nee ik denk niet met plezier terug.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.