We hebben weer sneeuw

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen werd ik wakker van de wekker en dit keer moest ik er echt uit. Ik stap uit mijn bed doe een lampje aan en voel iets . Had zo wat een hartverzakking. Staat Theresa achter mij. Ze zei maar Oma ik heb geklopt maar dat hoor ik dus niet. Ik zei haar kom een half uurtje in bed en de tv aangezet. Om half 7 was Sabrina ook wakker dus samen met Jan haar gehaald, hij Sabrina en ik haar spullen. Dan heb ik Sabrina aangekleed en haar ontbijt gegeven en Jan een broodje voor Theresa gemaakt en dan zitten we met zijn allen helemaal klaar nog wat kindertv in de huiskamer. Dat is altijd een rustkwartiertje na een hectisch opstaan. Dan ging Jan Theresa wegbrengen , ze kan alleen maar ze vindt het gezellig. Dan komt Jan terug en dan een kwartiertje later om kwart voor 8 heb ik Sabrina haar skipak en schoenen aan en gaat hij met Sabrina met de kinderwagen naar de Kiga. In de tussentijd verdwijnt Oma onder de douche. Jan komt terug en gaat ook nog aan een kop koffie en dan gaat hij ook douchen. Dan hebben we rust tot kwart voor 12 dan gaat Jan op weg om Sabrina te halen. Maar vandaag denk ik wat eerder en dan gaan we samen eerst langs de stoffeerder om te kijken naar bekleding voor mijn voetenhockers. Nadat De kat er tot 2 x toe op gekotst had en ik ze met moeite schoon heb gekregen kotste Sabrina over een van de hockers en dat zag er niet fris uit. Jan heeft de stof van de bodem los gemaakt en die heb ik gewassen en het schuim wat er onder zat ook. Is helemaal gelukt en schoon maar ik wil er iets op dat ik eenvoudig kan afwissen. Het liefst leer maar dat hangt ook van de prijs af. Theresa en Sabrina zitten ook vaak op de hocker aan de huiskamertafel. Omdat ik die aan 2 zijden kan uitklappen zitten ze echt goed eraan als ze willen spelen of als we taart eten of wat dan ook. Die stoffeerder is alleen in de ochtend open en ligt aan de route die we kunnen nemen.
Gisteravond hebben we met whats app video met Angela, Bert en vooral die 2 herrieschoppers Jula en Tobi gesproken. We lagen in een deuk vooral om Tobi. Toch leuk dat dit tegenwoordig allemaal kan. Voor mij een leuk geschenk om zo even te kunnen kwekken en voor Jan ook. Dan belde Diane ook nog dus weer even bijgeklept , het zijn de krenten in de pap.
Vorig jaar hadden wij de sneeuwdump nu is het vooral Oost Tirol met 3 meter sneeuw zijn ze afgesloten van de buitenwereld. Maar ze zijn daar wel wat gewend, in eerdere jaren viel er soms wel 11 meter en waren er gangen tussen de huizen. Wat het vervelend maakt is ook de regen en wind. De hoogste lawinestufe van 5 is op veel plaatsen en er zijn in de lager gelegen gebieden overstromingen en Murabgangen. Bij ons regent en regent en regent het. Donker en somber en koud. WE gaan weer nachtvorst krijgen en zelfs weer minus 9. Venetie heeft ook problemen en hoe dom zijn die Italianen , ze hebben een speciale hoog water bescherming gebouwd en die is ook klaar . Hebben ze het niet in werking gezet. De meteorologen dachten dat het eronder zou blijven en nu staat alles een halve meter onder water en moesten ze alsnog om nog meer water tegen te gaan de bescherming in werking zettten.
Ik wil iedereen bedanken die mij kaarten en berichtjes hebben gestuurd , dat maakt dat ik me echt jarig heb gevoeld. Vandaag voel ik mij nog steeds een beetje jarig want we hebben nog taart voor bij de koffie. Ik moet mij nog gaan bedenken wat we vanmiddag gaan eten .
Om 10 uur ging de regen over in natte sneeuw en een kwartier later sneeuwde het echt en nog een kwartier later bleef het liggen. Het was ook maar hooguit 2 graden.
Naar de stoffeerder met Jan maar voorlopig heeft die zo veel werk dat het januari wordt . Dus we hebben wel leer besteld een halve huid, je kan ook een hele of een kwart . Maar een kwart te klein en een hele te groot. We hebben er meubelspijkers bij besteld en gaan het zelf doen. Het voordeel van echt leer is dat je het op maat knipt en je het gewoon kan vastmaken zonder naaien en zo. Fröbel projekt .
Dan doorgelopen naar de Kiga waar we Sabrina op gehaald hebben. Daar zag ik nu het afscheidscadeau van de jaargroep van Theresa die afscheid namen in 2019. Ik vind het echt heel erg mooi en leuk en wat anders dan al die tegels , fotos enz die overal in de KIga hangen. Het is een groot keramiek vogelhuis met hun namen erop. Het was best zwaar om de kinderwagen te duwen want er lag al een aardig laagje. Niet zo veel als in Oost Tirol met 3 meter maar het is een begin. Ik besloot om op de snelle te eten en dat werd frites, tomaten en voor de kinderen een Schnitzelhaasje en voor ons een Varkensfiletlapje. Sabrina at haar hele bord vol zelf leeg en ze was net klaar toen Silke er al was. Theresa was door Jan opgehaald dus we konden tegen 13 uur aan tafel. Om kwart over 3 kwam Sabrina weer terug en ze wilde wel pepernoten eten dan wijst ze op de bak en zegt hmmmmmmmmmm. Maar toch later de deksel er maar weer op gedaan want die blijft anders eten. Ondertussen is het totaal donker buiten en alles wit van de sneeuw nieuwsgierig hoe het morgen er uit ziet .
Mijn tweede kerstkaart heb ik binnen van Els en Nance . Nu mijn plankje maar helemaal leeg gemaakt en de verjaardagkaarten en kerstkaarten erop. We krijgen niet heel veel post dus veel blijft heel lang eraan hangen of erop staan. Tijd voor wat nieuws. Ook het paardje van Theresa die ze gemaakt heeft voor mij staat er nu op.
Ik krijg van melli een ladenkast en een soort dressoirtje van massief hout. Ik vervang mijn ladenkastje die ik nu heb staan en zet het dressoirtje tegen de andere wand. Daar had ik vroeger de grote bureaukast tegen aan staan. Zodadelijk een avondboterham en dan de kinderen bed klaar maken . Ingrid zal wel laat zijn dan breng ik de kinderen wel op tijd in bed morgen weer naar school.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.