Kinderfeest

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om 5 uur wakker want ik liep inderdaad leeg. Dat duurt dan een uurtje en daarna was ik zo koud dat mijn warme bed weer welkom was. Toch in slaap gevallen tot 8, wat tv tot 9 en dan douchen. Alle ochtenddingen achter de rug en gelijk de badkamer gepoetst. Een goed begin van de week en al zeer zonnig al waren er eerst nog wat nevelbanken.
Het was al 15 graden dus ook gelijk de deur open tot grote vreugde van de katten. Het feestje van Theresa staat onder een goed gesternte wat het weer aan gaat. Nu eerst tijd voor mijn koppie koffie en Jan is nu aan het poedelen.
Vandaag is het 65 jaar geleden dat mijn ouders in het huwelijk traden en ik de achternaam Molenaar kreeg. Er zijn hier regelmatig mensen die dat kunnen vieren. Ondanks dat mijn ouders toen zo jong waren zijn ze beide al lang gestorven.
Na de koffie een mail met foto bijlage naar de apparaten service in Salzburg gestuurd met de vraag of ze het onderdeel kunnen leveren en wat het gaat kosten.
Dan de keuken gaan opruimen , de was aangezet, en Jan aan het werk gezet. Hij moest even gaan stofzuigen doet hij meestal later maar vanmiddag komt Gabi voor Sabrina en die zitten dan in de keuken. Dus dan mag het wel een beetje opgeruimd zijn. Ik was nog even bij Ingrid gaan vragen hoe laat precies alles en iedereen komt. De kinderen om half 3 en tot half 6 en Gabi komt om 3 voor Sabrina. Ingrid was alles aan het klaarmaken voor het feest.
Ik bleef stank houden dus het waren niet alleen de afvalbakken. De grote laden ernaast staat een aardappelbak en een bak met uien en knoflook en al het kattenvoer staat daar in. Alles eruit gehaald en zie er zat werkelijk een slijmaardappel in. Dus de lade helemaal schoongemaakt de bakken van de groente allemaal schoongemaakt en buiten in de zon gedroogd. Ondertussen aan het middageten begonnen en heerlijk gegeten en een beetje luxe. Ik had een zak met grilgroente gevonden en daarbij een Hufsteak. Voor ons beide genoeg want de steak was niet klein. Theresa was thuis gekomen en helemaal over de rode want Mama was niet thuis. En ik dat klopt want die is Sabrina van de Kiga halen want die gaat nu tot 12 uur (Theresa was vandaag een keer half 12 uit). Haar gelijk gezegd dat ze altijd naar boven kan komen en meestal weten wij wel waar Mama is. Nu zijn ze in de tuin alles aan het inrichten. Ik heb even geholpen met de tafel en de stoelen want Ingrid was met iets bezig en Theresa in paniek ik heb niet genoeg plaats , dat was er wel maar ze moest de tafel uitschuiven. Ik moest ook wel even kijken maar het lukte mij, Ingrid een gat erachter dicht gemaakt op de grond zodat er geen kind met stoel verdwijnt. Samen de tafel en stoelen op hun plek gezet zodat iedereen schaduw heeft onder de zonwering.
Dan alles weer in de lade terug gedaan , alle zakjes met nat voer gesorteerd zodat ze elke keer wat anders krijgen, de bakken met hard voer terug gezet. De zakjes met snoepjes geleegd in een afsluitbaar bakje . Toen de groente en aardappelbakken droog waren die ook weer gevuld en terug gezet. Kostte wat tijd maar dan heb je ook wat. (maar geen stank meer). We hebben steeds problemen met het internet en Ingrid had weer gebeld en ze kreeg te horen dat er inderdaad problemen zijn maar er hard aan wordt gewerkt. Het lastige is je moet wel altijd vol betalen en zonder internet heb je ook niets aan je Sky of Netflix waar je ook voor betaald.
Er komt nu wel wat bewolking binnen gedreven maar we hopen dat het wel droog blijft tot het einde van het feestje.
Na het feestje kwam Theresa nog haar Post laten zien daar was ze helemaal blij mee. Gaby is om 6 uur bij ons weg gegaan en ik heb het eerste kunstwerk van Sabrina gekregen. Een scheur en plakwerkje.
Ik nu samen met Jan relaxen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.