regendag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 7 wakker, de katten eten gegeven en even terug wat tv kijken. Half 8 opgestaan en het was zeer mistig en donker maar toch al 15 graden. Dus gelijk de deur open en de katten renden naar buiten .De koekoek verwelkomde mij en het is zeer stil buiten.
Gisteren was het beduidend drukker op de wegen en zeker op de A10 er waren veel Duitsers onderweg. Dan merk je dat we langzaam aan naar de normaliteit terug gaan.
Een Britse onderzoeker heeft gezegd dat Oostenrijk door zijn maatregelen 66.000 mensen het leven heeft gered. Er zijn er ergens in de 600 gestorven. Het is vreemd te denken misschien was ik er anders niet meer. Ik begrijp alleen de nieuwe economie niet. Vliegtickets moeten hier zeker 40 Euro duurder worden en ze willen geen billig Flieger meer. Dan blijven veel mensen weg want alleen die met geld kunnen nog vliegen, Afgezien je wipt snel over de grens om daar een vliegtuig te nemen. Ze willen hiermee een groener beleid maar als je korte vluchten wil verbieden gaan de mensen met eigen auto wat weer andere consequencies heeft. En niet echt groener. Verder denk ik in de economie van veel aanbieden tegen goedkope prijzen waarmee de markt aantrekt. Ook in andere branches in het toerisme. Daardoor minder arbeidsloosheid. Maar ik ben maar een domme bejaarde.
Dan om half 10 met Jan een rondje Gröbming met de auto, we wilden eerst naar de Apotheke maar nergens parkeerruimte dan maar door naar de Spar. Dat was goede oogst minmaal 20 Euro bespaard. In de zomermaanden drinken we bv graag citruslimonade nu met bon en afname van 4 flessen 6,60 Euro en dan bespaar ik dus de andere 50% ook 6,60 Euro dat zet zoden aan de dijk. Omdat het morgen een feestdag is lag er veel groente en fruit met 50 % korting dus lekker witlof voor vandaag meegenomen kost hier 500 gr. 2,99 Euro, bananen en gemengde luxe salade voor de helft 4 soorten gesneden kaas ook 4 pakjes halen en 2 betalen. De kaas 4,68 betaald in plaats van het dubbele met bon. Al met al was het naar tevredenheid. Nog een boek van Thomas Brezine voor Theresa uit de boekenbak gehaald en 1 Euro voor het goede doel in het bakje. Dit keer 1 uit de Penny reeks. Ik had er laatst een Fantasyboek voor Jannick uit gehaald voor 1 Euro nu stonden er 3 op de ruilbeurs te koop voor 12 Euro stuk.
Dan alsnog naar de Aptheke waar ik ook gelijk drukverbandgaasjes en brede pleister heb gekocht. Heeft iemand een oplossing om dat soort dingen mee te nemen en bv in de auto te kunnen laten? De auto wordt heet en de pleister onbruikbaar maar we moeten gewoon altijd wat bij ons hebben en geen zin om altijd met een hutkoffer rond te lopen.
Dan naar huis terug en aan de koffie met Jan , zo aan het eten beginnen, lekker witlof gerold in ham met kaassaus uit de oven, gekookte aardappeltjes, en varkensfilet . Een maaltijd die mij voor 2 personen nog geen 3,50 gekost heeft. Ik ken iemand die eerst een 2 Euro challenge gedaan heeft en nu de 1 Euro daarvan moet je eten en drinken. Als je met 4 personen bent gaat die 2 Euro net uit maar naar mij niet gebalanceerd en gezond en ze blijft wel haar vitamines gebruiken wat eigenlijk niet eerlijk is want iemand die van zo veel geld moet leven kan geen dure vitamines kopen. Haar man en kinderen willen nu niet meer daar aan mee doen , ik denk dat de 2 Europp al armoe troef was. Ik vind een warme maaltijd pp van 1,75 niet duur al is dit dan een luxe maaltijd. En ja we drinken koffie en ik met melk, Jan eet in de morgen een 3 belegde boterhammen en ik meestal 1 boterham , 1 cracker, brinta met melk of gekookte havermout met melk en soms Muesli. In de avond is dat qua brood en zo ongeveer gelijk soms eten we het restant van het middageten. Dus niet overmatig veel , Jan eet dan in de avond een banaan en wat yoghurt. Maar dat gaat in totaal toch echt niet voor 2 Euro pp per dag. Alles telt mee en je start op nul dus je mag ook geen kruiden of zout gebruiken die je al hebt staan.
Levensmiddelen zijn in Oostenrijk erg duur.
Dan in de middag , ik kom er achter dat Jan zijn telefoon kwijt is. Dat weet hij ook al sinds gisteren maar hij heeft niets gezegd. Ik was zo boos want zijn telefoon heeft geen aanmeld code want die vergeet hij dus iedereen kan de telefoon gebruiken. Als ik het nummer bel krijg ik niets. Ik hem naar de auto gestuurd om te zoeken maar geen telefoon. Dan maar Magenta gebeld en die wilden niet helpen want ik kon geen kenwort geven. Ik kon niet in mijn account komen want zijn telefoon is gekoppeld en ik betaal ook 1 rekening. Bij Telering kon ik prima alles regelen maar nu kom ik er niet in. De jongedame was ronduit onbeschoft en zei zonder kan ik niet helpen maar uiteindelijk zei ze geef dan je pasport nummer maar , ik geef het nee die was niet goed. Dus ik geef die van Jan ook niet goed. Dan zei ze als je een nieuw pasport krijgt moet je dat wijzigen. Maar we hebben geen nieuwe pasporten en bij zoeken in de papieren staat daar echt mijn pasportnummer. Maar ze zei als je niks anders heb en ze hangt op. Dan weer gebeld en ik kreeg een keurige jonge man en ja ik kom in mijn account maar niets is gekoppeld dus ik kan niet bij de gegevens ook kan ik niet mijn rekeningen inzien. Dus weer gebeld en krijg ik te horen ja dan moet u een nieuw kenwort maken want dan is die te beperkt en krijg je ook beperkt toegang. Dus met zijn hulp kon ik dat gaan wijzigen maar nee dat werkte niet want er kwam geen bevestigingscode. Weer gebeld kreeg een andere jongedame die me hielp en dan mij een een bevestigingscode gaf. Kon ik eindelijk erin maar zie ik kan de rekeningen inzien maar niet bij de gegevens van Jan zijn telefoon. Ondertussen wil ik iets uit mijn tas halen en dat vond ik niet gelijk dus ik schud mijn tas leeg en wat komt daar uit???? Ja hoor de telefoon van Jan , dan wordt hij heel boos want hij heeft het niet erin gedaan . Ik word er zo hopeloos van want daarvoor had hij gezegd dat hij mij het laatst gebeld had bij de speelgoed overgave en hij had zijn telefoon op de achterbank gegooid en heb ik het dus met het speelgoed weg gegeven. Dus ik zei hem ik heb meermaals contact daarna gehad en ze heeft niets over een gevonden telefoon gezegd. en ik heb het speelgoed uit de achterbak gehaald en niet van de achterbank. Ik weet zeker dat je in de avond met je telefoon zat te spelen dus dat klopt niet. Ik denk dat hij zijn telefoon in m ijn tas heeft gedaan ipv in zijn eigen tas . Maar goed daar was ik een middag aan bezig. Ik had Ikea en het ziekenhuis gebeld of hij toevballig daar gevonden was .
Hij loopt al weken lang met een oud horloge met een band van een ander oud horloge en het ziet er niet uit als je aan hem vraagt hoe laat is het dan kan hij dat niet zeggen want dat ding loopt niet gelijk. Dan krijg ik nu te horen dat hij het niet gelijk kan zetten omdat hij niet weet hoe en dan moet hij het berekenen maar dat kan hij ook niet. Ik heb al zo vaak gezegd haal een nieuwe batterij voor je horloge. Ik wil dat hij dat aftandse ding af doet dat zegt hij me dan weet ik niet hoe laat het is. Nee maar dat weet je met dat ding ook niet. Afgezien dat kan je ook op je telefoon zien .
Eind van de middag kreeg ik de kinderen want Ingrid was in de tuin aan het werk en moest ook nog naar de bank . Jannick was met zijn auto naar de garage. Later haalde Ingrid Sabrina op en Theresa bleef bij mij en wilde ook bij ons eten. Dan gaat ze heel verdrietig vertellen dat mama niet wil dat ze een eigen kamer krijgt want daar is de kamer te klein voor. Het kan prima gedeeld worden en ik heb dus het bed en de kasten en opbergboxen enz al gekocht en de gordijnen besteld. Ik begreep al niet waarom ik geen ander bed voor Sabrina mocht kopen. Alles is berekend en nu wil ze het niet maar dat zegt ze niet tegen mij maar wel tegen Theresa. Ik weet niet wat ik daar nu weer mee moet. Theresa was na het avondeten in de slaapkamer tv kijken . Ik kom binnen en vraag haar wil je geen Kika kijken? nee Oma dat kijk ik alleen omdat Sabrina ook moet kijken. Ik vind dat Theresa heel veel moet opofferen en het onderspit delft. Ze was zo verdrietig dat mijn hart er zo wat van breekt.
Al met al snap ik als ik van avond niet in slaap kom want het laat mij niet los.
In de middag hoosde het en het was dus geen lekkere dag in alle opzichten niet.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.