Kardinal Schwarzenberg Klinikum

Oostenrijk, Schwarzach im Pongau

Freitag 7.Juli
We moesten er vroeg uit en ik presteerde het voor de 2e keer op rij om naast mijn bed te staan terwijl het nog lang geen tijd was. Nog wat gedommeld maar het was ons niet vergund, de alarmen gingen af. Dan maar opgestaan om half 6. Jannick kwam voorbij en zei dat ze ergens moesten pompen omdat er water stond. Maar hij moest gaan werken en zijn vrachtwagen heeft hij gisteravond bij de brandweer geparkeerd. Hij dacht dan kan Pa mij wel weg brengen maar die was nog niet klaar dus ging hij maar lopen. We gingen even na 6 uur op pad en waren 7.15 in Schwarzach. Lekker rustig op de weg .Ik werd al snel doorgestuurd naar de endoscopie en had een stapel papieren meegekregen dus even lezen. Staat er letterlijk de patientin heeft een breuk en wil die niet saneren. Dus dikke streep eronder en een paar vraagtekens erbij. Ze zeiden dan moet je na de Spiegelung even langs de Chirurgie gaan. Eindelijk aan de beurt verteld van de problemen die ik eerder bij een maag spiegeling gehad heb. Maar de arts zag er geen probleem in. Ik kreeg wat ingespoten en ze draaiden het licht uit en er gebeurde niets nog wat en toen werd het ook zwart bij mij. Ineens word ik wakker en ik ben alleen in de endoscopie ruimte. Even later kwam er iemand en de arts en die zei we hadden wat problemen je bleef heel erg onrustig en hebben wat anders moeten geven. Ze hebben daar geen uitslaapkamer dus hadden ze me daar laten liggen want in de andere ruimte zijn veel mensen die komen en gaan en wachtenden. Op het eerste zicht zag alles er goed uit maar het wachten is op de kweekjes en biopten.
Ze zei kan je overeind komen, nou dat ging maar staan niet dus in een kar en naar de andere ruimte lekker voor het open raam kon ik lekker frisse lucht snuiven. Een vervelende bijkomstigheid was dat waarschijnlijk ook iets spierverslappend is gegeven en ik dus ook mijn urine had laten lopen. Niet fijn zonder andere kleding. Toen ik niet zo heel erg verward was mocht ik naar de Chirurgie gaan daar gelijk gevraagd want dat wist ik nog wel. De arts vroeg maar wil je het dan wel?? en ik we hebben er niet over gesproken maar is het nodig. Ja zegt hij , dus ik nou dan moet het ook gebeuren. Geen idee wie in het verslag gezet heeft dat ik er van af zie.
Overal even vriendelijk overal even aardig. Kreeg een afspraak voor 20.Juli. Jan me met een kar naar beneden gebracht en die weer terug gebracht. Dan samen naar het parkeerterrein gelopen. De hele weg in de auto geslapen. Thuis maar lekker wat schoons aangedaan.
Bij de Spar was het een soort Grilltag en ik ben met Jan daarheen gegaan lekker Grillhendl gekocht. Maar 3,50 voor een halve met broodje. Jan wilde niet maar er was een Grillstand waar ze worstjes en zo aan het braden waren. Die kreeg je voor niets dus aan tafel met een gratis Radler , stukje worst wilde ik wel de rest van het worstje en het brood aan Jan gegeven.
Dan nog even Handl voor Ingrid gekocht en toen die klaar waren kwam Ingrid eraan. Zag er leuk uit een grote zandbak , strandstoelen, lekkere Italiaanse muziek.
Thuis bleek dat ik 4x door het ziekenhuis was gebeld dus terug gebeld. Ik moet 1 dag eerder het ziekenhuis in. Later belde de arts zelf om te zeggen dat ze alle Befunden door gekeken hebben en dat ze voor de operatie een dag eerder eerst een darmspiegeling willen maken.
Nou ja moet dan ook maar. Al helemaal goed dat de arts me zelf belde om wat dingen uit te leggen.
Verder een bericht van Trixi dat haar ouders het weekend komen en Dominik dus bij hen blijft. Ook goed. Kan ik morgenochtend even naar de huisarts voor de laatste uitslagen.
Dan even gaan liggen en ik weet gewoon niks meer vanaf het moment dat ik mijn bed raakte een soort van comaslaap. Toen ik wakker werd was het gezellig druk in de woonkamer. Theresa keek video, Opa zat er en Ingrid met Sabrina. Een Latte voor mij en Ingrid gemaakt en zij had gevulde koek meegenomen. Jan had zijn eigen koffie gemaakt en Theresa aan de limo. Ondertussen Jan gaan werken. Theresa houdt Oma nog gezelschap en Ingrid in de tuin aan het werk terwijl Sabrina op een kleed toekijkt. Super warm weer met 28 graden nu wel heel erg bewolkt . Theresa heeft het speelgoed gevonden die Jan voor me van de zolder gehaald heeft. Ze heeft nu weer oog voor andere dingen. Ze had een drinkflesje gevonden en had het in de badkamer gevuld met water. Ze voedde haar babypop ermee en ik zeg nog dan gaat de baby plassen . Nee joh Oma , even later een gil en ja hoor. Oh Oma mijn baby kan plassen. Dus ze heeft snel het potje gezocht en nu wordt het kind gevoed en dan kleding uit en plassen en dan weer opnieuw. Ze is zeer zorgzaam, ze ziet momenteel niet anders. Dan gaat het kind op de slee en loopt ze door het huis.
Jan weer thuis en die zag nog net zijn zwarte schoenen voorbij komen want Jannick moet weer in vol ornaat vanavond naar Mittenberg.
Theresa houdt ons ook vanavond en vannacht gezelschap want ze blijft slapen. Ze zit nu aan haar avondbroodje gemaakt door Jan. Haar beker tandenborstel en pasta staan al in de badkamer. Op de rest moeten we wachten tot Sabrina wakker is. Maar Kika kijken in de slaapkamer is natuurlijk het hoogtepunt en als het zandmannetje geweest is gaat ze slapen.
Mijn zus Els heeft een nieuwe auto en Nance staat er naast alsof het die van haar is. Ze heeft er ook een maar die van Els is nieuw.
Mijn zusje Erna kwam terug van Vakantie en haar man Manfred is nu gestopt met roken wat een grote stap is en ik hoop dat hij het vol houdt. Hij is nu aan het klussen en Guus hun hond heeft gezorgd in de vakantie van hen dat ze wat te doen hebben bij thuiskomst.







Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Klinkt als een hele andere benadering dan in de andere ziekenhuizen. Fijn dat het zo snel kan, NIcolette.

Annemarieke 2017-07-12 22:04:37
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.