Even naar Danuta

Oostenrijk, Donnersbachwald

12.April
Een beetje sombere morgen maar niet koud. Ingrid en Theresa kwamen even zeggen dat ze naar Oma Katherina gingen.
Wij waren vandaag langzaam aan op gang gekomen en moesten zelfs nog ontbijten. Lekker Kaiserbrotchen gebakken, ik had alleen het kruis schijnbaar niet diep genoeg ingesneden dus het waren een soort ballen geworden maar smaakte prima.
De middag begon met meer zon en het werd langzaam wat vriendelijker. Ik bedacht me dat ik nog steeds bij Danuta basterdsuiker zou ophalen dus het leek me een prima dag om dit te doen. Even gebeld of het kon en of het goed was en ja geen probleem.
Dan eerst nog even middageten en dan op weg naar Donnersbachwald. Het Ennstal is totaal groen en lopen nu ook de bomen en struiken uit maar onderweg naar boven zie je dat op 1000m er nog een inhaalslag bezig is wat de lente betreft. De sneeuw is wel praktisch overal op deze hoogte verdwenen. Danuta en Pim wonen zo geweldig aan het einde van de wereld. De schaapjes en de kipjes (hoewel zeg maar KIP) liepen buiten. Verwelkomt door de honden en Pim. Ik dacht het al te ruiken maar Danuta was stroopwafels voor ons aan het bakken. Hoe groot kan dan je vreugde zijn??? Nou heel groot. Het was zo lekker ondertussen dat we buiten konden zitten en dat tot we weggingen gedaan hebben. Ik zon tanken want tja mijn vitamine D moet opgevijzeld worden.
We hebben een heerlijke middag gehad en gewoon even mensen gezien en gesproken. (die geen familie zijn) We krgen ook nog stropwafels mee naar huis.
Ingrid kwam ´s avonds even vertellen hoe haar dag was geweest en eieren van Oma Kathi brengen.
Ik liet haar een stroopwafel proeven en je hoorde alleen nog maar hmmmmmmmmmmmmm.
Ik heb ook nog een potje met lemonjam meegekregen, die probeer ik voorzichtig na eerst doorgeroerd te hebben. De vorige een whiskey marmelade had ik open gemaakt op zondagmorgen en op een croissantje gedaan de rest van de zondag was ik beschonken. Ik had hem dus niet even doorgeroerd.
Ik hoorde tegen 23 uur Jannick thuis komen, fijn dat hij er weer is..

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.