Wiwalauf

Oostenrijk, Schladming

10 oktober
Wiwalauf (wildes Wasser) in Schladming.
De start is om 9.09 omdat eerst de kerkgangers ongestoord binnen moeten zijn en dan is de start vanaf de Hauptplatz. Het was erg koud, het vroor nog zo vroeg. Dan is het 14 km berg opwaarts (650 hoogtemeters) langs de Talbach, helemaal naar de Riesachwasserfallen, waar je over trapjes en steile paadjes en uiteindelijk een touwbrug naar de Riesachsee loopt.
De organisatie dacht dat er bussen reden maar in dit tussen seizoen rijden er dus geen. Dat werd dus ook de 14km weer terug lopen naar het parkeerterrein waar de auto stond.
We hadden ook bij het afhalen van de startnummers een vrij parkeerkaartje voor bij de Riesachfallen gekregen maar hoe kom je daar voor de start als je zelf rijdt en dan terug?
Er was een verloting en zowel mijn vader als ik hadden een goede hand want mijn vader heeft een prachtige bergrugtas en ik een zonneopgang van de Dachstein gewonnen. In het voorjaar kan ik dan met zijn tweeen met de Dachsteinbergbahn naar de gletsjer waar we kunnen ontbijten en de zon kunnen zien opkomen.
Lachen toch?
Je moet er soms wel wat voor over hebben.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.