Stommiteit maar het kwam goed

Oostenrijk, Kleinsölk

Donderdag 13 januari
Vandaag een dag om in bed te blijven, regen, regen en nog eens regen. We zagen de sneeuw gewoon verdwijnen. De pistes hebben nog niet te lijden en die zijn nog goed geprepareerd maar het langlaufen zal veel moeilijker worden. In het hele Ennstal zijn de loipen niet goed meer. Jannick heeft vanmiddag nog in Ramsau gelanglaufd maar als het morgen nog steeds zo regent zal het daar ook een probleem worden en dat net nou het weekend tour de Ramsau is. Mocht het doorgaan zal het waarschijnlijk meerdere ronden zijn ipv een complete maratonronde. Als de regen sneeuw was geweest hadden we ingesneeuwd geweest. Er dreigen overstromingen doordat er extreme regenval gepaard gaat met de dooi van de enorme sneeuwmassa s . Hoop dat het in Reit im Winkl goed blijft want het NK is daar bijna en ik zag op de site van daar dat alle skipistes gesloten waren. Over de condities van de loipe kon ik niets vinden maar het is een slecht teken dat geen van de pistes vandaag open was. Bij ons kunnen ze het nog een poosje met slecht en warm weer uithouden, ze hadden grote sneeuwvoorraden die ze nu gebruiken want het is ook te warm voor de kanonnen. Jannick heeft vanmorgen het dak van het Fit en Fun huisje gerepareerd want ook daar kwam het water naar binnen.
We hadden vandaag contact met het gerecht en hebben gelijk gevraagd wat de achterliggende gedachte is om de postbode te dachvaarden, wij hebben niets ingebracht tegen de man. Nou de heer Stocker heeft onze postbode gedaagd dit ook tot ergernis bij het gerecht dus wij kunnen dat ook niet terug draaien. Ook het verzoek om het later te doen voorkomen omdat wij er niet zijn moet Stocker beslissen en dat doet hij vast niet
Verder heeft Jannick grote problemen met de A1, dat is zijn telefoonaanbieder. Ik baal het meeste want nu ik weer internet goed op kan blijkt er al enige malen grote bedragen afgeschreven te zijn en dan heb ik het niet over 100 euro maar over 500 en 300 en nog wat. Wij krijgen geen rekeningen, we kunnen het niet op internet traceren want daar komen we niet in en wettelijk kan hij niet meer gebruiken dan 70 euro. Als hij dat bereikt moeten ze eerst toestemming vragen en ze moeten waarschuwingen via sms sturen. Maar ook dat is niet gebeurd . Nu zijn ze aan het zoeken waardoor hij deze rekeningen heeft gekregen en waarschijnlijk nog meer krijgt maar het is van mijn rekening afgeschreven. We waren al een paar maal naar de A1 gegaan omdat we geen rekeningen kregen en niet konden inzien. De bank betaald dan gewoon mijn andere rekeningen niet maar wel dit soort absurde zaken. Dus ook daar even aan de bel getrokken. Moet nu dus alles gaan nalopen wat wel en niet betaald is omdat ze ook dingen betaald hebben en later gewoon zelf weer terug gehaald hebben. Ze sporen hier gewoon af en toe niet. Ik laat het nu blokkeren want ik wil mijn geld terug het voor ons een beetje te veel. Jannick zijn wedstrijden komen in gevaar want ik kan nu niet ook die kosten nog betalen ben blij dat ik nog kan leven.
Jan mag volgende week nog een weekje in Liezen werken.
Ik had ook een stommiteit begaan, door alle prikkelen vergeten gisteren mijn recept in te leveren want het moet besteld worden. Vanmiddag had ik mijn afspraak om te prikken. Dus vanmorgen naar de apotheek en gevraagd als zij bellen en bestellen dat wij het zelf in Salzburg konden gaan halen. Maar ze konden regelen dat het in de middag mee kwam en dan was ik nog op tijd voorhet prikken. Maar de bestelling was er om 3 uur niet en na een uur wachten kwam het als nog. Dus vlug naar Schladming want om 16.45 had ik mijn afspraak. Jannick zou daarheen komen want die wilde weten hoe het werkt en of hij het kan zetten bij mij want ik kan gewoon niet elke 28e dag hier zijn. Dus hij wilde met me mee naar binnen gaan werd hij zeer grof er uit gegooid met de mededeling ik sta niet toe dat je bij een medische handeling bent. Dus de deur ging achter Jannick dicht en die stond met zijn mond vol tanden. Maar toen de deur dicht was ben ik flink uit mijn slof geschoten en als er in het hele ambtgebied van Steiermarken geen genecoloog is die het elke 3 maanden wil prikken en hij de enige arts is die Krankenkasse patienten behandeld omdat de andere niet aannemen of alleen particulieren , ik het recht heb om te bepalen dat mijn zoon die ook gediplomeerd sänitater is mij prikt als ik nergens terecht kan. Hij draaide om als een blad aan een boom en Jannick mocht binnenkomen en hij heeft uitgelegd hoe het werkt en hoe hij de naald van het implantaat steken moet. Jannick ziet er geen probleem in en ik ook niet. Wat Jannick op viel dat de arts geen handschoenen gebruikt terwijl het soms toch aardig bloed. We hebben maar niets gezegd want dan hoef je helemaal niet meer te komen. Dat is iets wat Jannick nooit vergeet om handschoenen te gebruiken en bij risico ook wel meerdere over elkaar.
Wat zijn die Nederlanders toch moeilijk en vervelend.
Jannick ging vanavond bij Reini thuis de Fit en Fun administratie doen, dit is al de 2e keer dat hij die mag komen doen. De andere hebben nog nooit dit soort dingen voor Reini gedaan. dan slaapt hij vanavond bij Christina.
Het is ook al zeker dat Jannick in de NK week werkt voor Vasa, al ingedeeld vanaf de zondag voor de lessen. Het is een leuk programma dit jaar met ook nieuwe dingen bv 3 nordic walking tochten. Dus nu denken Jan en ik erover om een kleine paspartout te nemen voo r 6 dingen want meer halen we toch niet. Het is de eerste keer sinds jaren dat Jan mee gaat. Gezellig voor mij nu Jannick ook buiten de wedstrijden en training moet werken. We slapen weer in Schwendt bij mevr.Hochfilzen. het is 7 km van Reit en ligt niet in Duitsland zoals Reit maar in Oostenrijk. Het is in ieder geval een stuk goedkoper dan in Reit.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.