Bijna naar Holland

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Maandag 15 juni
Vanmorgen eerst maar een stuk gaan nordic walken op mijn gemakje, een beetje uitlopen en de stress uit mijn benen van gisteren halen. Het eerste kwartiertje was moeilijk maar daarna ging het uitstekend. Ik ben bij Gerhard koffie gaan drinken en bij het weg gaan kwam ik een super aardige Nederlander tegen, die me ook nog hielp het vliegende ongedierte wat zich op mij had gestort te verwijderen. Geen idee waarom ze mij moesten hebben. Hij nodigde mij uit voor een kopje koffie wat eigenlijk een gezellig babbelstunde werd.
Over de Filosofenweg terug gewalkt en ondertussen was Jannick ook thuis gekomen. Hij was maar met de bus gekomen want geen spoor van Jan en hij nam ook zijn telefoon niet aan. Hij was wel thuis geweest want de post lag op tafel. Typisch Jan om niet even een berichtje of wat dan ook achter te laten. Ik had een afspraak bij Hannes voor mijn massage en ik baalde want ik wist niet of ik op tijd zou zijn. Jannick is een poos gaan slapen en Jan kwam weer boven water, had een gesprek gehad bij het Bezirk met degene van het bedrijf die hem daar geplaatst heeft als invaller. Hij krijgt waarschijnlijk die baan voor vast maar ze moeten eerst nog zijn voorganger loos worden. Die is ondertussen zo gebrekkig dat die geen stofzuiger meer naar de boven verdieping krijgt en het ook niet goed wordt schoongemaakt. Het Bezirk moet daar ook mee instemmen. Maar goed hij had wel even mogen zeggen waar hij uithing. En ook aan onze afspraken denken.
Ik ben heerlijk opgeknapt van mijn massage bij Hannes. Kan het iedereen aanbevelen om het ook eens te doen. Jannick moet morgen weer even langs om opnieuw te tapen en dan geeft Hannes tape mee en leert hem hoe hij het moet doen want lopen zonder tape is een probleem.

Dinsdag
Vanmorgen gaan nordic walken en bij het stadion kwam ik Reini tegen met 2 cursisten. De andere cursisten waren een Duits echtpaar.
Hij vroeg of ik mee ging met de les en dat heb ik maar gedaan. Was in ieder geval een pittige les want Reini is niet snel tevreden. Ook wel veel gelachen. We hadden het ook nog over biatlon en die mensen zeiden we kijken liever op tv waarop wij zeiden dan mis je de sfeer. Reini zei nog tegen mij ja en Jannick wordt er geen miljonair van. Dus ik gelijk en zijn mama ook niet. Hij kost ons alleen . Toen zei hij maar ik kan op zijn minst zorgen dat hij in de winter lekker verdiend. En dat is ook zo.
Je krijgt in de les ook veel mee over andere zaken zoals hartslag, voeding, afnemen enz. Na de les vroegen die mensen aan Reini waar hij woont en nadat hij dat had verteld zei ik dan kijk je op ons. Reini zei toen, ik controleer ook alles wat je doet, ik weet wat je eet, wat je doet enz. Hij kan een echte pestkop zijn. Dus ik vroeg hem ga je nu naar huis en dan zegt hij dus nee. Even later zegt hij dan maar ik kan je wel meenemen, moet alleen even langs de kapper.
Hij heeft me tot huis gebracht wat wel fijn was want ondertussen regende het alweer lekker.
Jannick was weer naar het ziekenhuis geweest en het ziet er goed uit en vrijdag mogen de hechtingen eruit. Tot dan mag hij niet trainen en ook geen seks hebben. Dat trainen vindt hij het ergste.

Vrijdag
Afgelopen dagen was het weer snikheet , 30 graden en zeer zonnig. Maar vanmiddag is het weer omgeslagen en het zeikt nu van de regen. Gisteren in Carolien langs geweest om Hertzog kousen aan te meten, ik ga proberen of ik daar mijn pijn in mijn benen minder kan laten worden. Ik heb kousen voor de regeneratie en tubes voor als ik ga lopen. Ik heb ook steeds ontstekingen van mijn beenvlies en dat zou minder moeten worden ermee. In de middag ben ik met Jannick langs Hannes geweest en die heeft hem uitgebreid gemasseerd en zijn blessure behandeld. Hij heeft een apparaat meegekregen waarmee hij zijn blessure 2x daags met magnetisme kan behandelen. Maandag gaat Jannick terug dan wordt hij weer in de tape gezet en leert Hannes hem het zelf doen zodat hij toch kan lopen op het NK. Daarna nog langs Carolien want Jannick heeft ook de kousen en de tubes laten aanmeten. Vooral ook voor regeneratie en voor als hij moet werken want dan moet hij vaak lang staan.
Vanmorgen is Jannick naar de huisarts geweest om zijn hechtingen eruit te laten halen, helaas voor hem moest hij ermee naar het ziekenhuis want de huisarts kreeg ze er niet uit. Er was een heftige discussie over het feit dat Jannicks bloedgroep als B negatief getypeerd is. Onze huisarts heeft zelfs nog met haar dochter gebeld omdat die net afgestudeerd is en misschien meer weet over bloedgroepen.
Iedereen is het er over eens dat het een minimale kans is dat hij echt B negatief heeft, volgens het lab kan het maar is het zeer zeer zelden en zeer onwaarschijnlijk. Dus hij heeft zich nu opnieuw laten prikken en we wachten dus gespannen af. Ze hadden op zijn minst na Jannicks geboorte dan iets moeten zeggen als hij echt B neg. is maar toen hebben ze niets gezegd.
Ik heb gelijk mijn tekeninenting gehaald. Met zijn allen terug want Jan werkte op het politiebureau.
Jannick heeft vanmorgen weer een vak gehaald en hij moet als hij terug komt uit Nederland nog Duits halen en dan blijft Rechnungswiesen over. Daar zal hij in de vakantie een herexamen in moeten doen.
We hebben besloten om op dinsdag weg te gaan naar Nederland en op maandag terug.
Jannick kon vanmiddag een rit naar Salzburg doen en dat heeft hij gedaan. Verre ritten krijgt hij betaald. Ik geloof 20 euro per rit , hij komt zo aan zijn uren en houdt er ook nog iets aan over. Daarna scholing jeugd rode kruis en dan naar Bettina. Daar slaapt hij want morgen vroeg gaan ze naar Judenburg met het Rote Kreuz , hij gaat mee als begeleider en om foto’s te maken. Het is een wedstrijd voor jeugd Rote kreuz leden. Hij mag nog niet trainen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.